× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνταξιοδοτήθηκε η έμπειρη μαιευτήρας και επιστήμονας Σοφία Απανωζίδου

Θα είναι αισθητή η απουσία της από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, λένε συνάδελφοι και μητέρες που είχαν την τύχη να τις ξεγεννήσει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/12/2022

Συνταξιοδοτήθηκε η έμπειρη μαιευτήρας και επιστήμονας Σοφία Απανωζίδου

Συνταξιοδοτήθηκε η επιστήμονας και έμπειρη μαιευτήρας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Σοφία Απανωζίδου, από τους κεντρικούς πυλώνες της μαιευτικής κλινικής του Βοστανείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνάδελφοι και φίλοι της από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπως η εκπρόσωπως των εργαζομένων, Μαρία Γέραλη λένε στο «Ν» ότι η απώλειά της είναι δεδομένη, καθώς θα είναι αισθητή η απουσία της. 

Εχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες γέννες, ούσα πάντα «σίγουρη δύναμη» για κάθε έγκυο που απευθύνονταν σε εκείνη. «Πάντα με την πρόσφορα, πάντα δίπλα στην κάθε γυναίκα με την ¨αυστηρότητα¨της γιατρού μάνας. Ευχαριστούμε Σοφία για τις γέννες, τα δύσκολα, τα εύκολα...το ωραίο και ιδιαίτερο χιούμορ σου. Εύχομαι καλή συνταξιοδότηση και ωραία ταξίδια απο δω και πέρα» έγραφε στη Σοφία Απανωζίδου μία -ακόμα- μητέρα που την εμπιστεύτηκε για τη γέννηση της κόρης της.

«Ο κόσμος που σε γνώρισε, μα περισσότερο οι μανουλες και οχι μόνο του χωριού μου, είναι τυχερες», έγραψε στην κ. Απανωζίδου, άλλη μητέρα από χωριό της Λέσβου:
«Η ζεστασιά με την οποία αγκαλιάσες όλες μας, η παρουσία σου δίπλα μας, οι γνώσεις, η απλότητα σου, μα πάνω απ’ όλα η ανθρωπιά σου , μας έκαναν να νιώθουμε μεγάλη ασφάλεια. Προπάντων στην οικογένεια μου που όσες φόρες χρειαστήκαμε την βοήθεια σου ήσουν δίπλα μας σαν δεύτερη μανα. Στιγμές μοναδικές και τόσο ξεχωριστές για όλους μας!
Όμως ήρθε εκείνη η ώρα, δεν μιλάμε για τίποτα άλλο, αλλά για την πολυπόθητη για εσενα συνταξιοδότηση σου. Η ώρα που επιτέλους ο άνθρωπος ετοιμάζεται να χαρεί τα αποτελέσματα των κόπων μιας ζωής
Πολλά μπράβο που άντεξες όλα αυτά τα χρόνια! Η πίεση, η κούραση και οι δυσκολίες ήταν τεράστιες αλλά εσύ ήσουν ‘’παλικάρι’’. Αφήνεις πίσω σου πολλές αναμνήσεις και τις καλύτερες εντυπώσεις σε μας τους απλούς ανθρώπους, που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε. Ειλικρινά θα λείψεις από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και από όλους μας, που τόσο πιστά και έντιμα υπηρετήσες από το πόστο σου τόσα χρόνια. Τα παιδιά μας σε είχαν σαν δεύτερη μητέρα όλα αυτά τα χρόνια.
Ανεκτίμητη η προσφορά σου. Είμαστε ευγνώμονες και χρωστούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε σενα, ένα λαμπρό επιστήμονα μα πάνω απ’ όλα άνθρωπο. Σου ευχόμαστε ολόψυχα μια υπέροχη συνέχεια σε μια αξιόλογη και τόσο επιτυχημένη πορεία και με αφορμή την συνταξιοδότηση σου καλή ξεκούραση και πολλές ευχές για ένα καλό ξεκίνημα στο συναρπαστικό ταξίδι της νέας ζωής. Καλή συνταξιοδότηση με υγεία και όρεξη για νέα πράγματα! Η ζωή είναι όμορφη κι εμπεριέχει και άλλα αγαθά εκτός από την καλή εργασία.
Εύχομαι να έχεις μια υπέροχη συνέχεια σε μια αξιόλογη και τόσο επιτυχημένη πορεία ζωής.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη