× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Υποσχέσεις για ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών του βορείου Αιγαίου

Ικανοποίηση στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος βορείου Αιγαίου για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Αρχηγό του Σώματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2022

Υποσχέσεις για ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών του βορείου Αιγαίου

Συνάντηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αλέξιο Ράπανο, είχε στις 25 Νοεμβρίου, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Το βασικό αίτημα που έθεσαν οι συνδικαλιστές ήταν η ενίσχυση του προσωπικού της Πυροσβεστικής στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Σώματος τόνισε θα λάβει σοβαρά υπόψη την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα υπερεργασίας και εξάντλησης του προσωπικού, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης επικινδυνότητας.

 

Όσον αφορά στην παρακολούθηση της Σχολής Αρχιπυροσβεστών, είπε πως ότι στο εξής,  κάθε υπάλληλος που θα συμπληρώνει 15 έτη υπηρεσίας, θα έχει τη δυνατότητα, με αίτησή του, να εγγράφεται προκειμένου να ολοκληρώσει μέσω διαδικτύου την εκπαίδευση του.

 

Επιπλέον, συμφώνησε απόλυτα για την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Λέσβου, κυρίως μέσω της μετεγκατάστασης των Πυροσβεστικών Κλιμακίων του νησιού, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα κτιριακών υποδομών.

 

Τέλος, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα που ιδιοχείρως του παραδώσαμε, όσον αφορά στην λειτουργία Ομάδας Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών  στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα ακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν τέτοιες ομάδες κάθε νησί του Βορείου Αιγαίου (και όχι μόνο στο νησί της Σάμου όπως αρχικά είχε προβλεφθεί), σε πρώτη φάση στελεχωμένες από προσωπικό που θα έχει εκπαιδευτεί και παράλληλα θα επιτελεί τα καθήκοντά του στην Υπηρεσία, σε βάθος χρόνου όμως, αυτόνομες και στελεχωμένες από υπαλλήλους εκπαιδευμένους και ενταγμένους αποκλειστικά σε αυτές.

 

Το μόνο αρνητικό στοιχείο της συνάντησης ήταν πως όλοι οι πυροσβέστες που θα υπηρετούν στα αεροδρόμια της Fraport, θα υπηρετούν από θέση μάχιμου κι όχι από διοικητικές - γραμματειακές θέσεις, διότι αυτό προβλέπει η σύμβαση της εταιρείας με το Ελληνικό δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

                                                           

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή