× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια δωρεάν Υγεία»!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομιών συμμετέχει στη σημερινή στάση εργασίας 11:00 – 15:00 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2022

«Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια δωρεάν Υγεία»!

«Το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη στο ΕΣΥ είναι μία ακόμα μαχαιριά στο δικαίωμα του λαού στην υγεία. Ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση της υγείας και ένα ακόμα εμπόδιο στο λαό να έχει επαρκείς υπηρεσίες υγείας , χωρίς να βάλει το χέρι στη τσέπη» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών συμμετέχοντας στη σημερινή στάση εργασίας ενώ παράλληλα καλεί και σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωι στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Παράλληλα συνεχίζεται η υποστελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου Μυτιλήνης. Με κλινικές και τμήματα χωρίς επαρκή ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Με κλινικές και τμήματα που στηρίζονται σε «μπαλώματα» και στο φιλότιμο των συναδέλφων που υπερβάλλουν εαυτό. Η ίδια κατάσταση επικρατεί πάνω κάτω και στα εξίσου αποψιλωμένα από προσωπικό κέντρα υγείας του νησιού.

Με χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα το ΚΥ Μυτιλήνης που σταματάνε την 24ωρη λειτουργία του από 1η Δεκέμβρη, καθώς και τη συνεχόμενη λειτουργία του τα σαββατοκύριακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το παρόν νομοσχέδιο και την δυνατότητα για προσλήψεις μερικής απασχόλησης στους γιατρούς, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυτή η εγκληματική πολιτική που δεν σταματάει εδώ, προβλέπει με μαθηματική ακρίβεια και την επέκταση της στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων. Είναι φανερό πως για την κυβέρνηση ο άμεσος στόχος που προσπαθεί να εκπληρώσει με το νομοσχέδιο , αποτελεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αντί για μαζικές μόνιμες προσλήψεις και υψηλού επιπέδου παροχές υγείας για το λαό.

Με το νομοσχέδιο νομιμοποιείται το πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών και το δημόσιο νοσοκομείο θα μετατραπεί σε δεξαμενή άντλησης πελατείας για την ιδιωτική υγεία. Ένα νομοσχέδιο που διαλύει δηλαδή, ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν υγεία αφού θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

 H κυβέρνηση επιχειρηματολογεί πως με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών αλλά και την ύπαρξη απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, αυξάνει τις επιλογές των ασθενών. Απαντάμε πως δεν είναι επιλογή του ασθενή αλλά ωμός εκβιασμός προς τον ασθενή , με το δίλημμα ή έχεις χρήματα να πληρώσεις ή θα καθυστερήσει η θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση, με δυσμενείς για την υγεία συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φάνηκε το τελευταίο διάστημα της επιδημίας πόσο στοιχίζει σε ζωές η πολυδιαφημισμένη ”συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.
Δεν θα επιτρέψουμε το ΕΣΥ να γίνει οίκος εμπορίου, ούτε προθάλαμος των ιδιωτικών κλινικών. Το ΕΣΥ είναι εδώ για να καλύπτει την ανάγκη όλου του λαού για υγεία και για να μην ματώνει η τσέπη του.

Απαιτούμε δυνατά και επίμονα:

• Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη!
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας του νησιού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου