× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάρκο Αγ.Ευδόκιμου: Αλλο ένα success story της δημοτικής αρχής Κύτελη

Στο έλεος του θεού έχει αφεθεί η κατασκευή που υπάρχει εντός του πάρκου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 3/12/2022

Πάρκο Αγ.Ευδόκιμου: Αλλο ένα success story της δημοτικής αρχής Κύτελη

Ήταν ένα από τα εφτά έργα που σύμφωνα με την παρουσίαση που έκαναν στις 5 Μαρτίου 2020 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στρατής Τζιμής και ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης «Θα άλλαζαν την όψη της Μυτιλήνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για το πάρκο Αγίου Ευδόκιμου στην Επάνω Σκάλα. Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν τότε οι κ.Κύτελης και Τζιμής «το πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου, αν και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι εγκαταλειμμένο χωρίς ξεκάθαρη χρήση. Στο πάρκο αυτό θα κατασκευαστεί σύγχρονη Παιδική Χαρά και θα συνδεθεί με το ιστορικό κέντρο της πόλης με πλακοστρώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμια που θα εξασφαλίζουν την άνετη πρόσβαση στους πολίτες μας. Ακόμα, όλος ο χώρος θα φωτιστεί με σύγχρονα φωτιστικά τύπου LED με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και τον επαρκή φωτισμό όλων των χώρων». Μάλιστα οι σχετικές αυτές αναφορές συνοδευόταν από την παρακάτω μακέτα του έργου.

Πέρασαν δυο χρόνια και φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει από την δημοτική αρχή Κύτελη, που και σε αυτή την περίπτωση απέδειξε για ακόμα μια φορά την αδυναμία της να ασκήσει διοίκηση και να διαχειριστεί ακόμα και τα αυτονόητα.

Συγκεκριμένα στις 26 Ιουνίου 2021 το «Ν» φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο που κρατούνταν ως επτασφάγιστο μυστικό από τη δημοτική αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έγγραφο αυτό αποκαλύπτει ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ απέρριψε το έργο της δημιουργίας παιδικής χαράς στο πάρκο Αγίου Ευδοκίμου καθώς η πρόταση που έφερε την υπογραφή του δημάρχου Στρατή Κύτελη αξιολογήθηκε αρνητικά για μια σειρά από ανεπάρκειες που αυτή περιείχε.

Δηλαδή για να γίνει πλήρως κατανοητό, παρά το στρατό των ειδικών συμβούλων που διαθέτει ο κ.Κύτελης και πληρώνονται από τους σκληρά φορολογούμενους δημότες του δήμου Μυτιλήνης άπαντες δεν στάθηκαν ικανοί να συντάξουν μια μελέτη που να μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το αποτέλεσμα ήταν η περιοχή του Αγίου Ευδιοκίμου να παραμείνει στην επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Πραγματοποιώντας ένα μικρό οδοιπορικό θα διαπιστώσει κανείς την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η κατασκευή που υπάρχει εντός του πάρκου και στην οποία προσέρχονται καθημερινά πολλά παιδιά από την γύρω περιοχή και όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο φωτογραφικό φακός του «Ν» αποτύπωσε τις φθορές, τα σαπισμένα σανίδια, τα ξεχαρβαλωμένα πιάστρα και τόσα άλλα. Άναρωτιόμαστε αν είναι τόσο τεράστιο το κόστος προκειμένου να επιδιορθωθούν όλα αυτά. Η απάντηση είναι ότι περιμένουν το πάρκο Αγίου Ευδόκιμου να ενταχθεί στα νέο ΕΣΠΑ και στα προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης. Και μέχρι τότε τι γίνεται;

Δικαιολογημένα, λοιπόν,η ιστορία του πάρκου Αγίου Ευδοκίμου μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ακόμα success story της δημοτικής αρχής Κύτελη.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"