× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εξετάσεις για πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη στη Λέσβο

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/11/2022

Εξετάσεις για πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη στη Λέσβο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη  προκηρύσσει εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη (Κατηγορίας 1 & Κατηγορίας Εισαγωγικού Επιπέδου), Β΄ περιόδου 2022, στην περιοχή ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου  την ∆ευτέρα 19 Δεκεμβρίου  στις 10 το πρωί. 

∆ικαίωµα συµµετοχής στις εξετάσεις έχουν οι πολίτες Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονοµικού χώρου και οι πολίτες άλλων χωρών που διαθέτουν άδεια παραµονής στην Ελλάδα. Επίσης κατά την ηµέρα υποβολής της αίτησης συµµετοχής τους στις εξετάσεις πρέπει να έχουν συµπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν αποδεικτικό αποφοίτησης από δηµοτικό σχολείο.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών της ∆/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Π. Βοστάνη 4, Τ.Κ. 81100, Μυτιλήνη). Οι ενδιαφερόµενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόµενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά (όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3 παρ. 7 της Υ.Α.  38200/1136/11) στην αντίστοιχη Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών µόνιµης κατοικίας τους., µέχρι την ∆ευτέρα 12-12-2022. Συγκεκριµένα, οι υποψήφιοι συνυποβάλουν µε την αίτησή τους τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο δελτίου αστυνοµικής ταυτότητος ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης για την ταυτοποίηση του ενδιαφερόµενου και τη διαπίστωση της ηµεροµηνίας γέννησης.

2. Σε περιπτώσεις υπηκόων άλλων χωρών πού διαµένουν νόµιµα στην Ελλάδα , αποδεικτικά έγγραφα πού σχετίζονται µε τα στοιχεία τους , την ηλικία , υπηκοότητα και την µόνιµη διαµονή τους συµπεριλαµβανοµένης και της άδειας παραµονής στις περιπτώσεις που προβλέπεται.

3. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται η ταχυδροµική διεύθυνση της µόνιµης κατοικίας τους.

4. Παράβολο 26 € (e-παράβολο εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονοµικών https://www1.gsis.gr ακολουθώντας τη διαδροµή: Χορήγηση παραβόλου Φορέας δηµοσίου: Υποδοµών και Μεταφορών/Ραδιοεπικοινωνίες-Κατηγορία Παραβόλου: Ραδιοερασιτέχνες Πτυχίο – Τύπος παραβόλου [5113] Συµµετοχή στις εξετάσεις για πτυχίο).

5. ∆ύο φωτογραφίες (υποβάλλονται µετά την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων για την

έκδοση του πτυχίου).

6. Αποδεικτικό αποφοίτησης από δηµοτικό σχολείο ή ανώτερης βαθµίδας. Διανομή 3 μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 63805e3feb32ff008dec568b στις 25/11/22 12:20

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εφόσον συγκεντρωθούν τουλάχιστον τρείς

(3) υποψήφιοι.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη διενεργούνται στην Ελληνική γλώσσα, αποκλειστικά µε ηλεκτρονικό τρόπο. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε ερωτηματολόγια πολλαπλών επιλογών σύµφωνα µε την διαδικασία πού περιγράφεται στο άρθρο 5 της ΥΑ 38200/1136/11-08-2011 (ΦΕΚ 1969/τ.Β΄/02-09- 2011), µε θέµα: «Κανονισµός λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθµών ασυρµάτου».

Οι υποψήφιοι, για να τους επιτραπεί η συµµετοχή του στις εξετάσεις θα επιδεικνύουν στην Επιτροπή, εισερχόµενοι στην αίθουσα εξετάσεων, την αστυνοµική τους ταυτότητα ή κάθε άλλο αποδεικτικό µέσο των στοιχείων ταυτότητας τους, όπως αυτά ορίζονται στον Κώδικα ∆ιοικητικής ∆ιαδικασίας [Ν. 2690/1999 (Φ.Ε.Κ. 99/Α/1999)], όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

«Στηρίζουμε τους κατοίκους του Πολιχνίτου για ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας»

Με απόφασή τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης στέκονται δίπλα στους κατοίκους του Πολιχνίτου που διοργανώνουν κινητοποίηση για την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κοπή πίτας για το Σύλλογο «Ελιά σε δράση»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τη συμμετοχή μελών και φίλων
ΥΓΕΙΑ

Κινητοποίηση για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου

Ο πρόσφατος θάνατος του βρέφους στην περιοχή φέρνει στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην καφετέρια Block
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρωτοχρονιάτικη πίτα και βραβεύσεις για τον Ερυθρό Σταυρό Λέσβου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία φορέων και εθελοντών, το Σάββατο στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης.
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Βάρκα με 17 μετανάστες και πρόσφυγες στη Βαρειά

Η απόδειξη της κατά την Κυβέρνηση «ασφαλούς φύλαξης» των συνόρων. Εντοπίστηκαν από περιπολία... της Φρόντεξ!
ΥΓΕΙΑ

«Καλές οι μακέτες για το Κέντρο Υγείας...αλλά έχουμε ξαναδεί το έργο»

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Μανταμάδου του ΚΚΕ για το έργο του Κέντρου Υγείας το οποίο ανακοινώθηκε από το βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χωρίς πλοία το διήμερο 8 και 9 Φεβρουαρίου

48ώρη προειδοποιητική απεργία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΠΑΣ: Εκπαιδευτικές δράσεις για τους σπουδαστές τυροκομίας

Στο Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Νωπού Γάλακτος Λέσβου οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που διενεργείται ο έλεγχος στη ποιότητα νωπού γάλακτος μέσω των αναλύσεων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σχολή γονέων στο Κάτω Τρίτος

Νέο μάθημα την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο σχολείο του χωριού με εισηγητή τον διδάσκων του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Παναγιώτης Τσουκαρέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προσεχώς, υποτροφίες για μαθητές της Καλλονής

Ενεργοποιείται από το Δήμο Δυτικής Λέσβου το Κληροδότημα «Αριστομένης Μουμτζής» μετά την οριστικοποίηση τους καθεστώτος λειτουργίας του
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκκληση για τετραμελή οικογένεια στην Αγιάσο

Είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα για έναν καρκινοπαθή παππού που ζει με τη γυναίκα του και μεγαλώνουν τα δυο εγγόνια τους έξι και 10 ετών κάνει το Artοποιώ