× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ηχηρή απάντηση στις εκλογές παρωδία της Κεραμέως»

Ανακοίνωση της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λέσβου για τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών και την απεργία της Τετάρτης 9 Νοέμβρη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/11/2022

«Ηχηρή απάντηση στις εκλογές παρωδία της Κεραμέως»

Τους εκπαιδευτικούς που δεν συμμετείχαν στη διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λέσβου  που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ. Παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών έχει ως εξής: 

«Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του νησιού μας που με την αποχή τους από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία της κ. Κεραμέως για τα υπηρεσιακά συμβούλια, έδωσαν μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα μαζική, πλειοψηφική απάντηση σε κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, αλλά και τους συνοδοιπόρους τους υποψήφιους αιρετούς, στην προσπάθειά τους να ελέγχουν τη λειτουργία των σωματείων μέσα από νόθες, αδιαφανείς και διαβλητές εκλογικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, όπου κανείς δεν μπορεί να τα ελέγξει, να τα διασταυρώσει, να εγγυηθεί το αδιάβλητο, η αποχή κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 66% και μάλιστα εν μέσω εκβιασμών σε συναδέλφους και παρατάσεων των ηλεκτρονικών εκλογών έως και 3 ώρες, αλλοίωση δηλαδή του αποτελέσματος για το ΚΥΣΠΕ αφού τα αποτελέσματα σε άλλες Διευθύνσεις είχαν δημοσιοποιηθεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Χαρακτηριστική είναι η απαράδεκτη στάση πολλών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που αρνήθηκαν να ενημερώσουν εκπροσώπους των σωματείων των εκπαιδευτικών για τα στοιχεία των ηλεκτρονικών εκλογών. Το ίδιο ισχύει και για τη Διεύθυνση Π.Ε. Λέσβου που δεν έδωσε τα στοιχεία των αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών εκλογών που ζήτησε με έγγραφη αίτησή της η αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας με την ΑΣΕ  και την παρέπεμψε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τη στιγμή που από το Σάββατο, 5/11 κυκλοφόρησαν κάποια αποτελέσματα σε τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου με τη μορφή «πληροφοριών»! Η διοίκηση φαίνεται πως κάνει τις επιλογές της, απαξιώνει τα σωματέια και προκρίνει τα ΜΜΕ.

  Η αυριανή μέρα να μας βρει πιο μαχητικούς, πιο πεισμωμένους, πιο δυνατούς! Κόντρα στις απαξιωτικές διαδικασίες και τον αυταρχισμό, υπερασπιζόμενοι τη φυσιογνωμία των Σωματείων μας.

  Αυτό τον δρόμο θα τον βαδίσουμε μαζί με όσους και όσες δώσαμε μαζί τη μάχη, με όλους αυτούς που συμφωνούμε στο βασικό, στην ανάγκη να υπερασπίσουμε τα σωματεία και την Ομοσπονδία από τον εκφυλισμό, στην ανάγκη να αγωνιστούμε, χωρίς να περιμένουμε «σωτήρες», για τη ζωή μας.

Στις 9 του ΝΟΕΜΒΡΗ απεργούμε μαζικά, συμμετέχουμε στις δυο  συγκέντρωσεις στις 10:30 πμ στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη και στις 11:00 πμ στη διασταυρωση για το Κέντρο Υγείας Καλλονής και  τη Σκάλα Καλλονής, παίρνουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια για να στρέψουμε τη βαρυχειμωνιά σε όλους αυτούς που θέλουν να παγώσουν τα όνειρά μας, τις ζωές μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου