× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έτοιμα να… δανειστούν βιβλία τα νήπια!

Στη Δημοτική βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, Ευγενία Κλειδαρά το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/10/2019

Έτοιμα να… δανειστούν βιβλία τα νήπια!

Την πρώτη δράση εκτός σχολείου υλοποίησε το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης σήμερα, Τετάρτη. Οι μαθητές του σχολείου μαζί με τις νηπιαγωγούς και αρκετούς γονείς επισκέφτηκαν τη «Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ευγενία Κλειδαρά» για να γνωρίσουν τον χώρο αλλά και να υλοποιήσουν τις δραστηριότητες που είχε ετοιμάσει γι’ αυτούς το προσωπικό της βιβλιοθήκης, Πηνελόπη Ζούρου, Αγγελική Σταματέλλη και Μαρία Γιαλαμά.

Τις ημέρες αυτές οι νηπιαγωγοί προετοιμάζουν τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου. Τα παιδιά κάθε Παρασκευή θα δανείζονται ένα παραμύθι, θα το διαβάζουν στο σπίτι με τους γονείς ή κάποιον άλλον συγγενή και θα το επιστρέφουν τη Δευτέρα. Τα παιδιά εκτός από το διάβασμα του παραμυθιού θα έχουν την υποχρέωση να φτιάξουν ένα φύλλο εργασίας που θα ποικίλει σε δυσκολία ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και την εξοικείωσή του με τα βιβλία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου, οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς η επίσκεψη στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ευγενία Κλειδαρά, έναν πολύ ζεστό και όμορφο χώρο. Η δράση έγινε αποδεκτή με μεγάλη χαρά από τους γονείς αρκετοί από τους οποίους συμμετείχαν ως συνοδοί.

Η μετακίνηση των μαθητών έγινε με τα πόδια γι’ αυτό και η βοήθεια των γονιών ήταν πολύτιμη για την ασφαλή μετακίνηση. Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, διέσχισαν δρόμους γνωστούς και «τραγουδούσαν» τον προορισμό της εκδρομής. Ο ενθουσιασμός και η χαρά τους μεγάλωσε με τη ζεστή υποδοχή στη βιβλιοθήκη. Εκεί, έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας, ντόμινο με τα βιβλία, αναγνώριση των χαρακτηριστικών των βιβλίων τα οποία είχαν προετοιμάσει γι’ αυτούς η Πηνελόπη, η Αγγελική και η Μαρία.

Μετά το τέλος των δραστηριοτήτων τους περίμενε γλυκό κέρασμα από τις υπεύθυνες, αλλά και παιχνίδι με τις νηπιαγωγούς και τους γονείς στο διπλανό πάρκο. Η ευχάριστη έκπληξη για τις νηπιαγωγούς ήταν η επιθυμία των παιδιών να δανειστούν παραμύθια από τη βιβλιοθήκη, κάτι που έγινε πράξη για τα παιδιά που συνοδεύονταν από τους γονείς τους. Εκτός από τη χαρά του περιπάτου και των παιχνιδιών στη βιβλιοθήκη και στο πάρκο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η γνωριμία των παιδιών με τη βιβλιοθήκη και τη δανειστική βιβλιοθήκη.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Ευστρατία Κοϊνάκη, Δέσποινα Μελισσινού, Ευαγγελία Μπουμπουρέκα και Παναγιώτα Πετρίδου και η διευθύντρια, Άννα Τσουκαλά ευχαριστούν το προσωπικό της βιβλιοθήκης και τους γονείς που αγκάλιασαν τη δράση και βοήθησαν στην υλοποίησή της.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ