× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λαϊκό Φροντιστήριο αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Κάλεσμα σε καθηγητές, πανεπιστημιακούς, μαθητές και γονείς να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που ξεκινά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2022

Λαϊκό Φροντιστήριο αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Στη δημιουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου προχωρά το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου το επόμενο διάστημα. Σε ανακοίνωσή του καλεί τους εκπαιδευτικούς της Λέσβου να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να δηλώσουν συμμετοχή για τη στήριξη των παιδιών του νησιού μας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου έχει ως εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, συνέχεια όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και που συνεχίζουν και σήμερα να στηρίζουν, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Οι τελευταίες, αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, όπως και να στηρίξουν ουσιαστικά τα παιδιά τους στην μόρφωση. Αυτό οδηγεί όλο και περισσότερους μαθητές και μαθήτριες να αναζητούν βοήθεια και υποστήριξη, ώστε να μορφωθούν, να βελτιώσουν την επίδοσή τους στα μαθήματα, να καταφέρουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη στήριξη των μαθητών, μετά από 2 χρόνια πανδημίας και τηλε-εκπαίδευσης, όπου έχουν συσσωρευτεί σοβαρά μορφωτικά κενά στα παιδιά, αλλά αντίθετα με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας σε μαθήματα, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τις αλλαγές της ύλης στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, μετατρέπει τα σχολεία σε ακόμα πιο σκληρή αρένα ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών.

Ενώ, η δήθεν αναβάθμιση του σχολείου με το νέο νόμο για την Παιδεία, οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, με πολλαπλές συνέπειες ειδικά για τα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, το Εργατικό Κέντρο αποφασίζει για πρώτη φορά να λειτουργήσει το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης στο νησί μας. Τα προηγούμενα χρόνια, εκατοντάδες μαθητές στηρίχθηκαν και βοηθήθηκαν από τα Λαϊκά Φροντιστήρια που λειτούργησαν σε διάφορα σημεία της χώρας με τη στήριξη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, ως έκφραση αλληλεγγύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πολλές, μάλιστα, περιοχές η λειτουργία τους αποτελεί πλέον «θεσμό». Στόχος του φροντιστηρίου αλληλεγγύης δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, παλεύουμε για ένα πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτείται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήριο και μάθημα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια προκειμένου να μορφωθούν τα παιδιά της, τα υπέρογκα ποσά που δίνει σε φροντιστήρια, αναλώσιμα κλπ.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης έχει στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια. Να τους απλώσουμε το χέρι για να σταθούν στα πόδια τους, να αγωνιστούν, να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής τους.

  • Εργαζόμενε-η / Άνεργε-η Γονέα, που βλέπεις τα εμπόδια του να σπουδάσεις και να μορφώσεις το παιδί σου να γιγαντώνουν έλα σε επαφή μαζί μας. Εμπιστεύσου την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, στήριξε και εσύ το εγχείρημα!
  • Μαθητή / Μαθήτρια, που θέλεις να βελτιώσεις την επίδοσή σου στα μαθήματα, που βάζεις στόχους - κόντρα στην λογική της υποταγής και του ρεαλισμού που «σερβίρουν» στα σχολεία – Επικοινώνησε μαζί μας και ενημερώσου για την λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου στην πόλη μας, για μαθήματα που χρειάζεσαι βοήθεια και θες να στηριχθείς!
  • Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να κάνουν το Λαϊκό Φροντιστήριο και δική τους υπόθεση. Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού, είναι δείγμα πραγματικής ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά. Μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση.
  • Ταυτόχρονα καλούμε και την πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης να στηρίξει έμπρακτα αυτό το εγχείρημα. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να ενημερώσουν την κοινότητα. Πανεπιστημιακοί και ερευνητές να συνδράμουν και να στηρίξουν την ντόπια μαθητική νεολαία που το έχει ανάγκη». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας

Αυτοψία σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό και άμεση ενεργοποίηση διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που κατέγραψε η διεύθυνση του σχολείου
Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στον διαγωνισμό Generation Next της Vodafone
Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής

Μαθητές από όλη τη Λέσβο συναντιούνται σε μια γιορτή ήχων, συνεργασίας και δημιουργίας
Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης

Συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού για το μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο
Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027

Μέχρι 26 Μαρτίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή μέσω gov.gr
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην ανοίγουν συνδέσμους και να μην καταχωρούν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία
Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 18:00 στη Πλατεία Σαπφούς
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου