× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας νεκρός και δυο αγνοούμενοι

H κακοκαιρία σαρώνει την Κρήτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/10/2022

Ένας νεκρός και δυο αγνοούμενοι
' χρόνος ανάγνωσης

Εκτός από τις τεράστιες υλικές ζημιές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχει ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο άτυχος άνδρας φαίνεται να εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του όταν προσπάθησε να περάσει από πλημμυρισμένο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύτες της ΕΜΑΚ προκειμένου να ερευνήσουν στα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν στη θάλασσα και είναι τουλάχιστον 20. Την ίδια στιγμή, αγνοούνται τουλάχιστον δύο ακόμη άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που παρασύρθηκαν τα οχήματά τους, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές και για έναν πεζό που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εικόνες χάους παρατηρούνται και στον ΒΟΑΚ με πολλά ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου, Νίκος Καζαντζάκης είναι κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 3:00 οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, μιας και η Νέα Αλικαρνασσός έχει πλημμυρίσει σε μεγάλη έκτασή της. Εκατοντάδες είναι οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων και για απεγκλωβισμό ατόμων. Παράλληλα, υπάρχει κι ένας εγκλωβισμένος οδηγός στον Καρτερό με την 3η ΕΜΑΚ να σπεύδει για να τον απεγκλωβίσει.

Όπως τονίζει η τοπική ιστοσελίδα cretalive μεγάλος όγκος νερού έκλεισε το Lidl στην περιοχή της Αμμουδάρας, ενώ το βάρος των υδάτων έκανε τις γυψοσανίδες να καταρρεύσουν, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ωστόσο το κατάστημα διέκοψε τη λειτουργία του.

Αναφορές για σοβαρά προβλήματα υπάρχουν από την περιοχή της Αγίας Πελαγίας του δήμου Μαλεβιζίου, όπου καταστήματα πλημμύρισαν και κόσμος σκαρφάλωσε σε πατάρια και άλλα ψηλά σημεία για να αποφύγει τον αναπάντεχα μεγάλο όγκο του νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δέντρο έπεσε στην οδό Μ.Καραναστάση, στις Μεσαμπελιές στο Ηράκλειο, με την Πυροσβεστική υπηρεσία να σπεύδει άμεσα.

Μικροπροβλήματα σημειώνονται με την ηλεκτροδότηση, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής να αναφέρονται εκτεταμένα ζητήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα που φιλοξενούνται στο cretalive, χρειάζεται προσοχή ως αργά το μεσημέρι χωρίς πάντως να σημαίνει πως και το απόγευμα δεν θα ναι δύσκολο καθώς αφού ηρεμήσει για λίγο ο καιρός η κακοκαιρία θα επιστρέψει και αργότερα δίνοντας κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξεκινά η πληρωμή του Μεταφορικού ισοδύναμου

Για κατοίκους και επιχειρήσεις νησιών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λεσβιακή Φάλαγγα στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόδημου Ελληνισμού Παντελής Μπουρνιάς σε εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη του Κλαπάδου και τη θυσία των Λέσβιων αποδήμων που συνέβαλαν καθοριστικά στην Απελευθέρωση της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης