× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας νεκρός και δυο αγνοούμενοι

H κακοκαιρία σαρώνει την Κρήτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/10/2022

Ένας νεκρός και δυο αγνοούμενοι

Εκτός από τις τεράστιες υλικές ζημιές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχει ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο άτυχος άνδρας φαίνεται να εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του όταν προσπάθησε να περάσει από πλημμυρισμένο δρόμο.


Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύτες της ΕΜΑΚ προκειμένου να ερευνήσουν στα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν στη θάλασσα και είναι τουλάχιστον 20. Την ίδια στιγμή, αγνοούνται τουλάχιστον δύο ακόμη άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που παρασύρθηκαν τα οχήματά τους, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές και για έναν πεζό που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εικόνες χάους παρατηρούνται και στον ΒΟΑΚ με πολλά ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου, Νίκος Καζαντζάκης είναι κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 3:00 οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, μιας και η Νέα Αλικαρνασσός έχει πλημμυρίσει σε μεγάλη έκτασή της. Εκατοντάδες είναι οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων και για απεγκλωβισμό ατόμων. Παράλληλα, υπάρχει κι ένας εγκλωβισμένος οδηγός στον Καρτερό με την 3η ΕΜΑΚ να σπεύδει για να τον απεγκλωβίσει.

Όπως τονίζει η τοπική ιστοσελίδα cretalive μεγάλος όγκος νερού έκλεισε το Lidl στην περιοχή της Αμμουδάρας, ενώ το βάρος των υδάτων έκανε τις γυψοσανίδες να καταρρεύσουν, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ωστόσο το κατάστημα διέκοψε τη λειτουργία του.

Αναφορές για σοβαρά προβλήματα υπάρχουν από την περιοχή της Αγίας Πελαγίας του δήμου Μαλεβιζίου, όπου καταστήματα πλημμύρισαν και κόσμος σκαρφάλωσε σε πατάρια και άλλα ψηλά σημεία για να αποφύγει τον αναπάντεχα μεγάλο όγκο του νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δέντρο έπεσε στην οδό Μ.Καραναστάση, στις Μεσαμπελιές στο Ηράκλειο, με την Πυροσβεστική υπηρεσία να σπεύδει άμεσα.

Μικροπροβλήματα σημειώνονται με την ηλεκτροδότηση, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής να αναφέρονται εκτεταμένα ζητήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα που φιλοξενούνται στο cretalive, χρειάζεται προσοχή ως αργά το μεσημέρι χωρίς πάντως να σημαίνει πως και το απόγευμα δεν θα ναι δύσκολο καθώς αφού ηρεμήσει για λίγο ο καιρός η κακοκαιρία θα επιστρέψει και αργότερα δίνοντας κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΚΟΣΜΟΣ

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Παλαιστίνη

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, είπε στο Ρόιτερς ότι η διαταγή για εκκένωση της Ράφας συνιστά μια «επικίνδυνη κλιμάκωση που θα έχει συνέπειες».
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται το Εξοικονομώ 2024

Με σημαντικές αλλαγές αναμένεται η νέα προκήρυξη του προγράμματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια του Aqua Blue την εβδομάδα του Πάσχα

Στην άγονη γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Καβάλα
ΚΟΣΜΟΣ

Στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

«Τρέχουν» οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να βάλει φρένο
ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινά γεύματα στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος

Τα γεύματα αυτά αποτελούν ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε όσους υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στα νησιά του Αιγαίου» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε... ο Αντώνης Τουρκογιώργης

Σε ηλικία 73 ετών, πέθανε ένας σημαντικός εκπρόσωπος της Ελληνικής ροκ σκηνής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονικές πλημμύρες στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους