Μετά από προσπάθειες ετών το «αρνάκι Λήμνου» κατοχυρώθηκε ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης. Η ένδειξη Π.Γ.Ε. καλύπτει το αρνήσιο κρέας που παράγεται στην Λήμνο και τον Αϊ Στράτη, τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά που έχει το κρέας οφείλονται στον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής αρνιών και προβάτων και στη διατροφή τους, που αποτελείται ουσιαστικά από την πλούσια χλωρίδα των νησιωτικών βοσκοτόπων.
Το «αρνάκι Λήμνου» χαρακτηρίζεται από τρυφερή, ζουμερή και απαλή υφή και από χαρακτηριστική και ευχάριστη γεύση και άρωμα αναφέρει η Κομισιόν.
Η απόφαση της κομισιόν να κατοχυρώσει ως προϊόν Π.Γ.Ε. το αρνάκι της Λήμνου αναμένεται να συμβάλει στην αναγνώριση του ως προϊόν και στην αύξηση της λιανικής τιμής του.