× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο «χρονοντούλαπο» η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Τέλος στην επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, η τιμή του ξεπερνά τη βενζίνη από σήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Δημοσίευση 1/10/2022

Στο «χρονοντούλαπο» η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης
' χρόνος ανάγνωσης

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε ο κύκλος της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης - με τις λιανικές τιμές να αυξάνονται από σήμερα Σάββατο κατά 15 λεπτά το λίτρο.

Η κατάργηση της επιδότησης σημαίνει ότι αν την Παρασκευή το λίτρο κόστιζε 1,75 ευρώ, από σήμερα, Σάββατο 1 Οκτωβρίου η τιμή του θα είναι τουλάχιστον στο 1,90 ευρώ το λίτρο. Έτσι η νέα τιμή στο diesel, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά το κόψιμο της επιδότησης των 15 λεπτών το λίτρο θα κοστίζει ακριβότερα από την αμόλυβδη βενζίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης θα φέρει αυξήσεις όχι μόνο στην αντλία των βενζινάδικων, οι οποία θα επιβαρύνει τους οδηγούς, αλλά και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς αυξάνεται το κόστος των μεταφορών, με αποτέλεσμα οι επιβαρύνσεις να περάσουν στην τελική τιμή των προϊόντων.

Αναφορικά με το τέλος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, η κυβέρνηση, μεταξύ ζεστού σπιτιού και φθηνού πετρελαίου κίνησης, επέλεξε το πρώτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπουργείο Οικονομικών, με το «τέλος» της επιδότησης, θα εξοικονομήσει περίπου 30 εκατ. ευρώ, και επιπλέον κάποια έσοδα από τον ΦΠΑ στην τιμή της αντλίας, τα οποία αναμένεται να «ρίξει» στην επιδότηση θέρμανσης.

Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τα επιπλέον έσοδα θα πάνε στο επίδομα θέρμανσης προκειμένου να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος.

Επιδότηση στην αντλία για το... πετρέλαιο θέρμανσης

Στις 15 Οκτωβρίου - με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης - ξεκινά η επιδότησή του με 0,25 ευρώ ανά λίτρο απευθείας στην αντλία.

Αυτό σημαίνει πως αν δινόταν σήμερα το επίδομα θέρμανσης, το κόστος θα έφθανε τα 1,33 ευρώ/λίτρο, μαζί με την επιδότηση (1,58ευρώ/λίτρο η τιμή εκκίνησης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα υπολογιστεί φέτος το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα, για κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται επί αυξημένου ποσού βάσης στα 350 ευρώ, από τα 300 ευρώ που ήταν πέρυσι. Στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται τα 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62, που έχει καθοριστεί ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού.

Εάν υπάρχουν εξαρτώμενα τέκνα, το ποσό που προκύπτει προσαυξάνεται κατά 20%.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μέλι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας με δεκάδες επιχειρήσεις και βραβεύσεις παραγωγών που ανέδειξαν την αξία της νησιωτικής μελισσοκομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα πρώτη στην έμμεση φορολογία

Τα νοικοκυριά πληρώνουν ακριβά ΦΠΑ και ειδικούς φόρους ενώ το κράτος αυξάνει τα έσοδά του -Δείτε τι αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πιο κοντά από ποτέ η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη‑Βόλος

Ήδη μία ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά για τη γραμμή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ