× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιστρέφει Έλληνας εγκλωβισμένος ναυτικός από το Ιράν

Μαζί με 48 συναδέλφους του που βρίσκονταν σε τάνκερ τα οποία είχαν καταλάβει Ιρανικές Αρχές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/9/2022

Επιστρέφει Έλληνας εγκλωβισμένος ναυτικός από το Ιράν

Aναχώρησε για την Ελλάδα ο Ελληνας ναυτικός, μέλος του δεξαμενόπλοιου «Delta Poseidon», που ήταν εγκλωβισμένος μαζί με άλλους 48 συναδέλφους του (Έλληνες και αλλοδαπούς) στα δυο ελληνόκτητα τάνκερ που είχαν καταλάβει και κρατούσαν οι Ιρανικές αρχές από τις 27 Μαΐου 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά από μακρά και συστηματική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναχώρησε ήδη για την Ελλάδα ο Έλληνας ναυτικός του πλοίου "Delta Poseidon" το οποίο, όπως είναι γνωστό, κρατείται παράνομα στο Ιράν. Καλή επιστροφή»

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε κάνει γνωστό από την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ, το Ιράν θα απελευθερώσει τους ναυτικούς που είναι εγκλωβισμένοι στα υπό ελληνική σημαία τάνκερ, το «Delta Poseidon» της Delta Tankers και το «Prudent Warrior» της Polembros Shipping και θα αντικατασταθούν από άλλους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναχωρήσουν και οι υπόλοιποι ναυτικοί.

Ανακοίνωση της Polembros Shipping ιδιοκτήτριας του «Prudent Warrior»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαχειρίστρια εταιρεία Polembros Shipping του δεξαμενόπλοιου «Prudent Warrior» με ανακοίνωσή της σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου
αναφέρει: «Το MT Prudent Warrior, υπό τη διαχείρισή μας, παραμένει κρατούμενο στα χωρικά ύδατα του Ιράν από τις 27 Μαΐου 2022. Στις 28 Μαΐου 2022 το σκάφος μεταφέρθηκε στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς, όπου βρίσκεται μέχρι τώρα. Το πλήρωμα του πλοίου επικοινωνεί με τις οικογένειές τους σχεδόν σε καθημερινή βάση και είναι καλά στην υγεία τους και έχουν καλή μεταχείριση. Στις 7 Ιουνίου 2022, ο Έλληνας Πρόξενος στην Τεχεράνη πέταξε στο Μπαντάρ Αμπάς και επισκέφθηκε το πλοίο. Βρήκε το πλήρωμα σε καλή σωματική και ψυχική υγεία. Στις 4 Ιουνίου 2022, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ ανάρτησε σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι η κατάσχεση του Prudent Warrior ήταν μια ενέργεια αντίποινα για την κατάσχεση φορτίου αργού πετρελαίου από δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Ιράν στα ελληνικά ύδατα τον Μάιο του 2022.

Είμαστε Βαθιά δύσπιστοι και ανήσυχοι ότι παρά τις προσπάθειές μας να παρέχουμε κορυφαίες παγκοσμίως υπηρεσίες μεταφορών, έχοντας την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού μας στο επίκεντρο των επιχειρήσεών μας, ήμασταν αθώα θύματα εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων. Ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις είναι ο δρόμος για την απελευθέρωση του σκάφους μας και του πληρώματος του. Η Polembros Shipping βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με ενδιαφερόμενους φορείς και αρχές για το θέμα. Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τις οικογένειες των ναυτικών σε μια προσπάθεια να τους στηρίξουμε σε αυτούς τους τρομερά προβληματικούς καιρούς».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τουριστική εξωστρέφεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» όπου μίλησε για τις δράσεις προβολής και τα μεγάλα πολιτιστικά φεστιβάλ σε Λέσβο και Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024

Μέσω πλατφόρμας του gov.gr -Πότε ανοίγει η αίτηση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στις 7:30 το πρωί αναχωρεί το Aqua Blue

Αλλαγή στην ώρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κακοκαιρίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχυροί άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο

Προειδοποιητική ανακοίνωση για τους ναυτιλλόμενους που αφορά την Παρασκευή 10 Μαΐου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο αντίο στην Αννα Παναγιωτοπούλου

Συγκίνηση για την σπουδαία ηθοποιό - Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος αποχαιρετούν την Άννα Παναγιωτοπούλου
ΕΛΛΑΔΑ

«Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα από το εμβόλιο της AstraZeneca»

Σε πάνω από 100 τα περιστατικά των επιπλοκών στη χώρα μας -Δηλώσεις της Καθηγήτριας Επιδημολογίας Αθηνάς Λινού
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αθέατος εμπορικός πόλεμος του ελαιολάδου

Ισπανο-Ιταλική διαμάχη για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς του υγρού χρυσού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους των νέων δανείων

Στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των τραπεζών
ΕΛΛΑΔΑ

56 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή Γιώργη Τσαρουχά

Ο Σ.Φ.Ε.Α. 1967 - 1974 θα τιμήσει τη μνήμη του, καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο του, στα κοιμητήρια Ευαγγελίστριας, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Τιμούν την 9η Μαΐου ημέρα της αντιφαστικής νίκης των λαών

Ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας και θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση κατά της απόφασης για όλους τους κατηγορούμενους για το Μάτι

Θα γίνει ξανά η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι σε δεύτερο βαθμό - Την έφεση άσκησε η Εισαγγελία Εφετών