× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρακολουθούσαν το κινητό του Χρήστου Σπίρτζη με Predator

Νέα τροπή στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2022

Παρακολουθούσαν το κινητό του Χρήστου Σπίρτζη με Predator
' χρόνος ανάγνωσης

Νέα δεδομένα στο μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών από την αποκάλυψη ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε τεθεί υπό παρακολούθηση καθώς είχε μολυνθεί το κινητό του από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Ο Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου ενημέρωσαν σχετικά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κακόβουλο λογισμικό Predator στάλθηκε στο κινητό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από δύο link-παγίδες τον Νοέμβριο του 2021. Το ένα link ήταν το ίδιο με αυτό που είχε σταλεί στα κινητά των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

«Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Ντογιάκο, έπειτα από τη διαπίστωση ότι μου είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου μου με το λογισμικό Predator. Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση και τη θεσμική μου ιδιότητα ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τα θέματα της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, στις 13 Νοέμβρη του 2021 εξέδωσα ανακοίνωση καταγγελίας στον κ. Μητσοτάκη με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει» με βάση το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του δημοσιογράφου Δημ. Τερζή στην ΕφΣυν.

Δύο ημέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου του 2021 κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον προϊστάμενο της ΕΥΠ σύμφωνα με τον νόμο του επιτελικού κράτους τον κ. Μητσοτάκη και εξέδωσα δεύτερη ανακοίνωση με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί», με βάση νέες αποκαλύψεις από την ΕφΣυν. Την ίδια ημέρα έλαβα μήνυμα παγίδευσης στο κινητό μου με το Predator που είχε σαν link το efsyn.news αντί για το efsyn.gr. Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα νέο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού μου. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους και πολίτες μιλάω και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλω να ενημερώσω και να τονίσω ότι το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους. Για τον λόγο αυτόν υποβάλλω δημόσια ερωτήματα.

Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα; Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις τακτικές που ακολουθούσαμε; Ακούγατε και βλέπατε στο γραφείο του τις συσκέψεις που είχαμε; Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάσσαμε; Παρακολουθούσατε τις συσκέψεις που κάναμε στο κόμμα μας; Παρακολουθούσατε τις συναντήσεις ή τις επικοινωνίες που είχαμε με δημοσιογράφους ή βουλευτές άλλων κομμάτων;.


Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του χθες Πέμπτη, επεσήμανε ότι όσοι επικαλούνται το απόρρητο για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα είναι αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τετράωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι ώρες άφιξης και αναχώρησης του πλοίου την Κυριακή 3 Μάη
Τετράωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+

Επιπλέον 188.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο εν μέσω αναταράξεων από τον πόλεμο με το Ιράν
Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 4 έως 8 Μαΐου

Θα καταβληθούν συνολικά 91,7 εκατ. ευρώ σε 107.160 δικαιούχους
Οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 4 έως 8 Μαΐου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τριήμερη επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Τετάρτη 6 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα βρεθεί στη Χίο για υπηρεσιακές συναντήσεις
Τριήμερη επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Ζημίες 33,7 εκατ. ευρώ για την Attica Group το 2025

Ο όμιλος των Attica Group διατήρησε υψηλά τα εσόδων και προχωρά χωρίς διανομή μερίσματος
Ζημίες 33,7 εκατ. ευρώ για την Attica Group το 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Επεισοδιακή η Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη

Εκατοντάδες προσαγωγές, συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών και αποκλεισμός της πλατείας Ταξίμ.
Επεισοδιακή η Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο στα 111 δολάρια το βαρέλι

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο σήμερα Παρασκευή 1 Μάη καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που συνδέονται με το Ιράν παραμένουν στο προσκήνιο
Νέα άνοδος για το πετρέλαιο στα 111 δολάρια το βαρέλι
ΕΛΛΑΔΑ

Δυναμικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις σε μεγάλες και μικρότερες πόλεις της χώρας, μπροστά όλα τα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας
Δυναμικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα

Το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας κάνει λόγω για θεσμική εκτροπή και αποτυχία άσκησης του ρόλου του
Ζητούν την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραβείο για το Βόρειο Αιγαίο στα Tourism Awards 2026

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών ζήτησε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Ιωάννης Καλτάκης
Βραβείο για το Βόρειο Αιγαίο στα Tourism Awards 2026
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου

Eπαναφέρει το θέμα της υποστελέχωσης και ζητά άμεσες λύσεις
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC

Τελετές μνήμης στα Κοινοπολιτειακά Κοιμητήρια Μούδρου και Πορτιανού με παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών
Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC