× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Κάρολος νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/9/2022

Ο Κάρολος νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Ποιο είναι όμως το πρωτόκολλο για τον θάνατο ενός Βρετανού μονάρχη; Το τυπικό θέλει τον πρωθυπουργό της χώρας να ενημερώνεται για το μοιραίο γεγονός από τον προσωπικό γραμματέα της Ελισάβετ, μέσω του κωδικοποιημένου αλλά και συγκινητικού μηνύματος: «Κυρία/ Κύριε Πρωθυπουργέ, η Γέφυρα του Λονδίνου…έπεσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη από το 1960, η πάντα συνεπής Βρετανία είχε ενορχηστρώσει το τι θα συμβεί, εάν η Βασίλισσα πεθάνει. Έκτοτε, βέβαια, το πρωτόκολλο ανανεώνεται συνεχώς, αφού από το 1960 που η Ελισάβετ ήταν μόλις 34 ετών έχουν περάσει δεκάδες χρόνια βασιλείας της.

Μετά την ενημέρωση της/του πρωθυπουργού και σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο, σειρά έχει η ενημέρωση των πρωθυπουργών όλων των χωρών που η Ελισάβετ Β’ είναι αρχηγός κράτους, από τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, μέχρι τη Τζαμάικα, τις Μπαχάμες και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Politico, που κατάφερε να «δει» τα σχετικά έγγραφα, αφού ενημερωθούν οι πρόεδροι των κυβερνήσεων, ένας υπάλληλος από το τα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ με πένθιμη ενδυμασία θα θυροκολλήσει την αγγελία του θανάτου της βασίλισσας στις πύλες του Παλατιού, ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του Παλατιού θα αλλάξει σε μαύρο χρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τελετουργικό κομμάτι, το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι όλες οι σημαίες στα κυβερνητικά κτήρια του Ηνωμένου Βασιλείου να χαμηλωθούν, για να κυματίσουν μεσίστιες. Το «σύνθημα» για την υποστολή της σημαίας θα δοθεί από ένα e-mail που θα στείλει ο Γραμματέας της Κυβέρνησης προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και μια σειρά από κρατικούς αξιωματούχους που θα αναφέρει: «Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά λύπης μου γράφω, προκειμένου να σας ενημερώσω για τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας, της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’».

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θλιβερού γεγονότος θα κληθεί να συνεδριάσει το βρετανικό Κοινοβούλιο καθώς επίσης και τα νομοθετικά σώματα της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Έπειτα όλες οι συνεδριάσεις θα αναβληθούν για δέκα ημέρες.

Ο πρώτος ανώτατος αξιωματούχος που θα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις θα είναι η/ ο πρωθυπουργός, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη Γηραιά Αλβιώνα και όλες τις χώρες που επόπτευε η βασίλισσα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολο στον θρόνο θα καθίσει ο πρωτότοκος γιος της Κάρολος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν