× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

Σε αναμονή της απόφασης για την παρενόχληση ανήλικων μαθητριών

Την απαλλαγή του καθηγητή γυμνασίου πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης- Ανάστατοι οι γονείς έξω από το δικαστήριο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/9/2022

Σε αναμονή της απόφασης για την παρενόχληση ανήλικων μαθητριών
' χρόνος ανάγνωσης

Από τα χείλη της προέδρου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης κρέμονται γονείς, μαθήτριες, αλλά και η οικογένεια του κατηγορουμένου για παρενόχληση μαθητριών, η οποία αναμένεται εντός του επόμενου τρίωρου (σ.σ. στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης) να ανακοινώσει την απόφαση. Προηγήθηκε σήμερα η απολογία του κατηγορουμένου, η πρόταση της Εισαγγελέας για απαλλαγή και οι αγορεύσεις του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής, κ. Πετρέλλη και των δικηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Συμεωνίδη και Ελευθερίου.

Ανάστατοι οι γονείς με την πρόταση της Εισαγγελέα για την απαλλαγή του καθηγητή Γυμνασίου, βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης με λυγμούς και φωνές υπερασπιζόμενοι τις κόρες τους που κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δίκη, που έχει διχάσει ένα σχολείο και ένα χωριό της Λέσβου από το 2018 όταν έγιναν οι πρώτες καταγγελίες, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 με τον καθηγητή που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2018 να κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων δια χειρονομιών, προτάσεων και απεικόνισης πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικους από πρόσωπο το οποίο έχουν εμπιστευθεί για να τους επιβλέπει και να φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Πράξεις που σύμφωνα με το κατηγορητήριο πάντα τελέσθηκαν την περίοδο από 2016 έως 2018.

Παραδείγματα των κατηγοριών που σχετίζονται με ανάρμοστη συμπεριφορά του καθηγητή από πλευράς μαθητριών και μαθητών ήταν ότι φέρεται να έκανε μασάζ σε κάποιες, απρεπείς χειρονομίες και αγγίγματα σε διάφορα σημεία του σώματος ή ντυμένος σε στύση και αυνανιζόμενος σε μάθημα ενώπιον πολλών παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι πρόκειται περί συκοφαντιών από μια μικρή ομάδα μαθητριών που έπλεξε ένα μύθο εναντίον του, ο οποίος μύθος σύμφωνα με τους δικηγόρους του χρωματίστηκε και εξελίχθηκε με τις συζητήσεις τους με αποτέλεσμα ο ίδιος και η οικογένειά του να καταπονούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Εντύπωση προκάλεσε η εισαγγελέας, η οποία στην αγόρευσή της ανέφερε ότι το άγγιγμα χεριού μαθητριών για να τους δείξει ο καθηγητής με το ποντίκι κάτι στην οθόνη του υπολογιστή δεν είναι μεμπτό, ότι οι καταγγελίες των πέντε μαθητριών δεν επιβεβαιώνονται ούτε από τις καταθέσεις άλλων παιδιών και ότι το άγγιγμα στο στήθος κατά τη διάρκεια επίδειξης άσκησης (για το οποίο διατηρεί αμφιβολίες αν έγινε) ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλλει την αιδώ των μαθητριών.

Δεν εξεπλάγην ο κ. Πετρέλλης από την πρόταση απαλλαγής που έκανε η εισαγγελέας, γιατί όπως είπε από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίες, τα σχόλια και τις ερωτήσεις της είχε σχηματίσει άποψη, παρά το γεγονός ότι οι ανήλικες μαθήτριες δεν είχαν αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Συμεωνίδης υπερασπιζόμενος τον καθηγητή αναφέρθηκε σε θεατρινισμούς, αυθυποβολή και κλάματα από την πλευρά των μαθητριών και ότι δεν διασταυρώνονται τα περιστατικά. Από την πλευρά του ο κ. Ελευθερίου, επίσης συνήγορος υπεράσπισης ξεκαθάρισε ότι κανένας κατηγορούμενος δεν έχει το βάρος της απόδειξης του κινήτρου του καταγγελλόμενου. Και το έκανε αυτό γιατί πράγματι ούτε η εισαγγελέας ούτε η πλευρά του κατηγορουμένου, πέρα από την αναφορά σε μια παρέα δεν έχει εξηγήσει το κίνητρο των ανήλικων μαθητριών να ξεκινήσουν όλη αυτή τη διαδικασία τεσσάρων ετών και να συρθούν και οι ίδιες με τους γονείς τους σε έξοδα και ψυχοφθόρες διαδικασίες, με μια διευθύντρια σχολείου να μην τις ακούει από την αρχή.

Στις 3.15μμ και με το πέρας των αγορεύσεων των δικηγόρων η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ολιγόωρη διακοπή σε αναμονή της απόφασης που θα κρίνει πολλά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αρπαξαν 80.000 ευρώ από ηλικιωμένη στη Μυτιλήνη

Επιτήδειοι απατεώνες προσποιήθηκαν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα – Προειδοποίηση της Αστυνομίας για νέα περιστατικά
Αρπαξαν 80.000 ευρώ από ηλικιωμένη στη Μυτιλήνη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης γνώρισαν το τσέλο

Δημιουργικές δράσεις και συναυλίες με τον τσελίστα Jakob Seel
Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης γνώρισαν το τσέλο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο πλευρό των μαθητών κτηνοτροφικών οικογενειών εκπαιδευτικοί της Αντισσας

Δήλωση στήριξης με αιχμή στις επιπτώσεις της κρίσης και πρόταση για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ
Στο πλευρό των μαθητών κτηνοτροφικών οικογενειών εκπαιδευτικοί της Αντισσας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καμπανάκι για απάτες στη Λέσβο

Αναλυτικές οδηγίες από την Αστυνομία μετά από περιστατικά εξαπάτησης το τελευταίο 48ωρο -Επιτήδειοι παριστάνουν συγγενείς ή υπαλλήλους υπηρεσιών και ζητούν χρήματα με ψευδή επιχειρήματα
Καμπανάκι για απάτες στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Κύπρος «σερβιρίστηκε» στη σχολική τάξη της Θερμής

Μαθητές toy Δημοτικού Σχολείου γνώρισαν την κυπριακή κουζίνα και τον πολιτισμό μέσα από μια βιωματική δράση με τη στήριξη της γερόντισσας Ταβιθά
Η Κύπρος «σερβιρίστηκε» στη σχολική τάξη της Θερμής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σαρωτικός ο «Βενιαμίν ο Λέσβιος» στο Βόρειο Αιγαίο

Πρωταθλητής και Κυπελλούχος με εντυπωσιακές νίκες στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες 2026
Σαρωτικός ο «Βενιαμίν ο Λέσβιος» στο Βόρειο Αιγαίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λήμνου

Σοβαρά κενά σε βασικές ειδικότητες και καταγγελίες για αδυναμία κάλυψης των αναγκών υγείας
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λήμνου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου στις 14 Μαΐου

Προηγείται η Γενική Συνέλευση στις 12/5 και η κατάθεση υποψηφιοτήτων έως 30/4
Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου στις 14 Μαΐου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συστάσεις για ασφαλή κίνηση στον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Οδηγίες από την Αστυνομία για οδηγούς και πεζούς ενόψει των θρησκευτικών εκδηλώσεων
Συστάσεις για ασφαλή κίνηση στον Ταξιάρχη Μανταμάδου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αθώοι λόγω αμφιβολιών Νίκος Ρωμανός, Δημήτρης Π. και Νίκος Α.Κ.

Τέλος στη 18μηνη «ομηρία» του Ρωμανού
Αθώοι λόγω αμφιβολιών Νίκος Ρωμανός, Δημήτρης Π. και Νίκος Α.Κ.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στον δρόμο οι εργαζόμενοι των δήμων στη Λέσβο για σταθερή εργασία και ενίσχυση των δομών

Δήμος, συνδικαλιστικοί φορείς και συμβασιούχοι ενώνουν φωνές για παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές υπηρεσίες. Στο πλευρό τους και το Εργατικό Κέντρο με αντιπροσωπεία
Στον δρόμο οι εργαζόμενοι των δήμων στη Λέσβο για σταθερή εργασία και ενίσχυση των δομών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτικές δράσεις στη Λέσβο για μαθητές από τον Χολαργό

Από το Σίγρι έως τις Αλυκές Καλλονής, οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γεωλογίας, περιβάλλοντος και ορνιθοπαρατήρησης
Εκπαιδευτικές δράσεις στη Λέσβο για μαθητές από τον Χολαργό