× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

Σε αναμονή της απόφασης για την παρενόχληση ανήλικων μαθητριών

Την απαλλαγή του καθηγητή γυμνασίου πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης- Ανάστατοι οι γονείς έξω από το δικαστήριο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/9/2022

Σε αναμονή της απόφασης για την παρενόχληση ανήλικων μαθητριών

Από τα χείλη της προέδρου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης κρέμονται γονείς, μαθήτριες, αλλά και η οικογένεια του κατηγορουμένου για παρενόχληση μαθητριών, η οποία αναμένεται εντός του επόμενου τρίωρου (σ.σ. στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης) να ανακοινώσει την απόφαση. Προηγήθηκε σήμερα η απολογία του κατηγορουμένου, η πρόταση της Εισαγγελέας για απαλλαγή και οι αγορεύσεις του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής, κ. Πετρέλλη και των δικηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Συμεωνίδη και Ελευθερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάστατοι οι γονείς με την πρόταση της Εισαγγελέα για την απαλλαγή του καθηγητή Γυμνασίου, βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης με λυγμούς και φωνές υπερασπιζόμενοι τις κόρες τους που κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση.

Η δίκη, που έχει διχάσει ένα σχολείο και ένα χωριό της Λέσβου από το 2018 όταν έγιναν οι πρώτες καταγγελίες, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 με τον καθηγητή που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2018 να κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων δια χειρονομιών, προτάσεων και απεικόνισης πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικους από πρόσωπο το οποίο έχουν εμπιστευθεί για να τους επιβλέπει και να φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Πράξεις που σύμφωνα με το κατηγορητήριο πάντα τελέσθηκαν την περίοδο από 2016 έως 2018.

Παραδείγματα των κατηγοριών που σχετίζονται με ανάρμοστη συμπεριφορά του καθηγητή από πλευράς μαθητριών και μαθητών ήταν ότι φέρεται να έκανε μασάζ σε κάποιες, απρεπείς χειρονομίες και αγγίγματα σε διάφορα σημεία του σώματος ή ντυμένος σε στύση και αυνανιζόμενος σε μάθημα ενώπιον πολλών παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι πρόκειται περί συκοφαντιών από μια μικρή ομάδα μαθητριών που έπλεξε ένα μύθο εναντίον του, ο οποίος μύθος σύμφωνα με τους δικηγόρους του χρωματίστηκε και εξελίχθηκε με τις συζητήσεις τους με αποτέλεσμα ο ίδιος και η οικογένειά του να καταπονούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Εντύπωση προκάλεσε η εισαγγελέας, η οποία στην αγόρευσή της ανέφερε ότι το άγγιγμα χεριού μαθητριών για να τους δείξει ο καθηγητής με το ποντίκι κάτι στην οθόνη του υπολογιστή δεν είναι μεμπτό, ότι οι καταγγελίες των πέντε μαθητριών δεν επιβεβαιώνονται ούτε από τις καταθέσεις άλλων παιδιών και ότι το άγγιγμα στο στήθος κατά τη διάρκεια επίδειξης άσκησης (για το οποίο διατηρεί αμφιβολίες αν έγινε) ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλλει την αιδώ των μαθητριών.

Δεν εξεπλάγην ο κ. Πετρέλλης από την πρόταση απαλλαγής που έκανε η εισαγγελέας, γιατί όπως είπε από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίες, τα σχόλια και τις ερωτήσεις της είχε σχηματίσει άποψη, παρά το γεγονός ότι οι ανήλικες μαθήτριες δεν είχαν αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Συμεωνίδης υπερασπιζόμενος τον καθηγητή αναφέρθηκε σε θεατρινισμούς, αυθυποβολή και κλάματα από την πλευρά των μαθητριών και ότι δεν διασταυρώνονται τα περιστατικά. Από την πλευρά του ο κ. Ελευθερίου, επίσης συνήγορος υπεράσπισης ξεκαθάρισε ότι κανένας κατηγορούμενος δεν έχει το βάρος της απόδειξης του κινήτρου του καταγγελλόμενου. Και το έκανε αυτό γιατί πράγματι ούτε η εισαγγελέας ούτε η πλευρά του κατηγορουμένου, πέρα από την αναφορά σε μια παρέα δεν έχει εξηγήσει το κίνητρο των ανήλικων μαθητριών να ξεκινήσουν όλη αυτή τη διαδικασία τεσσάρων ετών και να συρθούν και οι ίδιες με τους γονείς τους σε έξοδα και ψυχοφθόρες διαδικασίες, με μια διευθύντρια σχολείου να μην τις ακούει από την αρχή.

Στις 3.15μμ και με το πέρας των αγορεύσεων των δικηγόρων η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ολιγόωρη διακοπή σε αναμονή της απόφασης που θα κρίνει πολλά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο