× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχονται χιλιάδες πλειστηριασμοί μέσα στους επόμενους μήνες

Από τις 18 Σεπτεμβρίου θα εκκινήσουν οι πλειστηριασμοί και για τα χρέη στην εφορία, τα οποία αγγίζουν συνολικά τα 112 δισ. ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2022

Έρχονται χιλιάδες πλειστηριασμοί μέσα στους επόμενους μήνες
' χρόνος ανάγνωσης

Με χιλιάδες πλειστηριασμούς αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι οι πολίτες μέσα στο επόμενο διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών (e-auction) έχουν αναρτηθεί περίπου 9.500 πλειστηριασμοί μέχρι 31/12/2022 και συνολικά πάνω από 140.000 για τα επόμενα τρία χρόνια. Κι αυτό γιατί ο δανειολήπτης είναι σε θέση να υποβάλει αίτημα στο fund προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πώς μπορεί να εξοφλήσει το δάνειό του μόνο όταν λάβει το πρόγραμμα πλειστηριασμών.

Μόλις κοινοποιηθεί το πρόγραμμα πλειστηριασμού, οι πολίτες έχουν 45 ημέρες στη διάθεσή τους από την κατάσχεση για να κάνουν ανακοπή από τον πλειστηριασμό και 15 πλήρεις ημέρες πριν τον πλειστηριασμό για να κάνουν ανακοπή και να δοθεί η τιμή του πλειστηριασμού. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι ήδη αργά, διότι τα ποσά που ζητούνται είναι πολύ μεγάλα. Φαίνεται λοιπόν ότι πολλά funds στοχεύουν στη δραστηριοποίησή τους στην αγορά τού real estate.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο φορέας
Παράλληλα, τον πλήρη φάκελο με την προσφορά τους για την ανάληψη της διαχείρισης του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων αναμένεται να καταθέσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Οικονομικών τα έξι funds που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στη φάση της διαβούλευσης και της οριστικής υποβολής προσφορών. Υπενθυμίζεται ότι ο φορέας θα αποκτά την πρώτη κατοικία των ευάλωτων οφειλετών και ακολούθως θα τους την επαναμισθώνει για 12 έτη σε αυτά. Μετά το πέρας της δωδεαετίας οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ξανά το σπίτι στην τότε εμπορική αξία και χωρίς να προσμετρώνται ούτε τα χρήματα του μέρους του δανείου που είχαν εξοφλήσει ούτε τα «ενοίκια» των 12 ετών.

Χρέη στην εφορία
Την ίδια ώρα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει έτοιμο τον νέο γύρο διεξαγωγής πλειστηριασμών. Ειδικότερα, από τις 19 Σεπτεμβρίου και για τους επόμενους τέσσερις μήνες, αναμένεται να γίνουν περισσότεροι από 6.000 e-πλειστηριασμοί, βάσει του στρατηγικού πλάνου που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ.

Από τις 18 Σεπτεμβρίου θα εκκινήσουν οι πλειστηριασμοί και για τα χρέη στην εφορία, τα οποία αγγίζουν συνολικά τα 112 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που προέρχεται από την ΑΑΔΕ, αφορά 8.827 μεγαλοοφειλέτες. Ενα ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό, εφόσον ο οφειλέτης δεν έχει εντάξει τις οφειλές του σε πρόγραμμα ρύθμισης, μετά την παρέλευση σαράντα ημερών και το αργότερο σε τέσσερις μήνες από την κατάσχεση και ορίζεται ημερομηνία πλειστηριασμού το αργότερο σε πέντε μήνες από την ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος. Πάντως, με την ένταξη του οφειλέτη σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών μπορεί να επιτευχθεί ακύρωση του πλειστηριασμού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές για τον αμπελοοινικό τομέα

Έρχονται αυξήσεις στους φόρους που επιβαρύνουν το κρασί
ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα αδείας για εργατοτεχνίτες και οικοδόμους

Δείτε εδώ πότε ξεκινά να καταβάλλεται
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα γραμμή στήριξης για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χρηματοδοτήσεις για νέες επενδύσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Επιλέξιμα τα επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό άνω των 2.000.000 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λίνα Μενδώνη σε Λήμνο και Αγιο Ευστράτιο

Η τριήμερη περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού από 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου περιλαμβάνει επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία, επαφές με τοπικούς φορείς και την αναβάθμιση εμβληματικών πολιτιστικών υποδομών
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εξερευνώντας τα ιστορικά τοπόσημα της Λήμνου και τον ρόλο της στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Από τη στρατηγική βάση στον τόπο της μνήμης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

1.450 θέσεις στάθμευσης στη Μύρινα

Για την διευκόλυνση των οδηγών εν' όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου στη Λήμνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μια προσευχή χρόνων βρήκε απάντηση στην Τένεδο

Θυρανοίξια στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Παναγίας Τενέδου με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Μια ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία καθώς ο ναός-σύμβολο επιστρέφει στη ζωή, κουβαλώντας τη μνήμη και την πίστη ενός λαού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ