× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/8/2022

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου

Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) παρενέβη σήμερα για το σκάνδαλο των υποκλοπών με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, που έφθασε στο σημείο να δηλώσει για τη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη του Politico ότι είναι «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το IPI καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αφήσει τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους και να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τις αντιδράσεις για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, αναγκάστηκε να ανασκευάσει μερικώς τις απαράδεκτες δηλώσεις του, επιμένοντας ωστόσο να αμφισβητεί την εγκυρότητά της δημοσιογράφου του Politico.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην προσπάθειά του να κάνει το άσπρο-μαύρο προχώρησε σε ωμά ψέματα όσον αφορά τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις του Politico και την επιχείρηση κατασυκοφάντησης της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη. Ανέφερε ότι το Politico ανασκεύασε το δημοσίευμά του, ωστόσο το Politico δεν ανασκευάσε τίποτα, απλώς, διευκρινίζει τη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το IPI με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής, εκφράζει «βαθιά απογοήτευση για τα προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια του Γιάννη Οικονόμου εναντίον της δημοσιογράφου του Politico Ευρώπης, Νεκταρίας Σταμούλη» και καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να απολογηθεί για τους απαράδεκτους υπαινιγμούς του».

Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, «αντί να εξαπολύει δημόσιες επιθέσεις σε δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ για τις συνέπειες του σκανδάλου παρακολούθησης, πρέπει να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις για το πώς και γιατί παρακολουθούσε έναν οικονομικό δημοσιογράφο για “λόγους εθνικής ασφάλειας” και στη συνέχεια με το κακόβουλο λογισμικό Predator».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου είναι παγκόσμιο δίκτυο συντακτών, στελεχών μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων με αποστολή του να υπερασπίζεται την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία όπου και αν απειλούνται.

Στην ιστοσελίδα του δημοσιεύει τα περιστατικά για την επίθεση Οικονόμου στη δημοσιογράφο του Politico αλλά και την αντίδραση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Ελλάδα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία