× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μέλι ανθέων με πολλές γευστικές διακρίσεις

Συνεχίζονται οι βραβεύσεις για το Lesvos honey του Στρατή Κοντού που αγάπησε τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/8/2022

Μέλι ανθέων με πολλές γευστικές διακρίσεις
' χρόνος ανάγνωσης

Το «Lesvos Honey», γευστικότατο μέλι ανθέων του Στρατή Κοντού λαμβάνει συνεχώς διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης ανάμεσα σε εταιρείες- κολοσσούς.Το «Lesvos-Honey» με το που έσταξε μέλι, λοιπόν, το 2019 πήρε ασημένιο βραβείο γεύσης, ανάμεσα σε 200 ελληνικές επιχειρήσεις και 700 προϊόντα. Ήταν η δεύτερη σημαντική διάκριση ώστε ο Στρατής Κοντός να συνεχίζει να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και ταυτόχρονα να ανοίγεται στην τοπική κοινωνία. Μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 μέτρησε εφτά διακρίσεις, με δύο από αυτές να απονέμονται στο Λονδίνο, σε διεθνή διαγωνισμό τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Στρατής Κοντός από τον Σκουτάρο μαγεύτηκε από τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών, όταν ένας καλός φίλος του, του χάρισε το πρώτο του μελίσσι. Δεν άργησε να μάθει τη βασίλισσα του μελισσιού και πολύ γρήγορα, ανοίγοντας κάθε κυψέλη ήξερε τι είχε συμβεί και σε ποια φάση οργάνωσης βρίσκεται! Και δεν σταματά να εντυπωσιάζεται, να μαθαίνει και να απορεί τι έκανε πριν τη μελισσοκομία. Πλέον είναι οικογενειακή η επιχείρησή του, επεκτάθηκε. Κι αυτό ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους τον ρωτούσαν τι νόμιζε ότι θα καταφέρει, μαζί με το χαμόγελό του, και φυσικά το μέλι Ανθέων του.
Τo Lesvos Honey το βρίσκουμε πλέον σε όλο το νησί, από την Πέτρα, τον Μόλυβο, την Άναξο, έως την Ερεσό, την Άντισσα και το Πλωμάρι. Στις 15 Ιουλίου θα είναι και στο Lesvos Food Festival του Μολύβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το νέκταρ των Θεών
Το «νέκταρ των θεών», το μέλι, δεν είναι απλώς μια γλυκαντική ύλη αλλά ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, άρωμα και γεύση που έχει την δυνατότητα να δρα συμπληρωματικά βοηθώντας τον οργανισμό μας να καταπολεμήσει διάφορες ασθένειες.

Από την αρχαιότητα οι Έλληνες αλλά και πολλοί άλλοι λαοί όπως οι Αιγύπτιοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Ρωμαίοι, είχαν εντάξει το μέλι στη διατροφή τους ως εξαιρετικό θεραπευτικό μέσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάλογα με το φυτό προέλευσης, το μέλι έχει διαφορετική γεύση, χρώμα, άρωμα και αναλογία συστατικών. Λόγω της πλούσιας χλωρίδας, το ελληνικό μέλι ποιοτικά και γευστικά συγκαταλέγεται στα καλύτερα παγκοσμίως. Τα βασικά του είδη είναι το θυμαρίσιο, το πευκόμελο, των ανθέων, το ρεικόμελο, το βαμβακόμελο, της ελάτης, της καστανιάς, των εσπεριδοειδών, του ηλίανθου και της ερεικής.

Τα κύρια διατροφικά συστατικά του είναι οι υδατάνθρακες (γλυκόζη και φρουκτόζη), οι πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αμινοξέα, ένζυμα, ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο) και νερό. Όσον αφορά τη θερμιδική του αξία, μία κουταλιά, που ισοδυναμεί με περίπου 21 γρ., δίνει 64 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης έχει 84 θερμίδες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Αετός Λέσβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kung Fu στην Κίνα

Τρεις αθλήτριες του Συλλόγου έδωσαν τις δικές τους αθλητικές μάχες και πέτυχαν πολύ καλά πλασαρίσματα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Μικροί και μεγάλοι σήμερα Σάββατο 25 Οκτωβρίου γνώρισαν το άθλημα της κωπηλασίας μέσα από μια πρωτότυπη εκδήλωση του ΝΟΜ στο κέντρο της Μυτιλήνης
ΓΕΥΣΗ

Από το καζάνι της Ανεμώτιας… στο τραπέζι όλης της Ελλάδας

Το Βιολογικό Πετιμέζι Ανεμώτιας εσοδείας 2025, καρπός μιας νυχτερινής τελετουργίας και της λεσβιακής γης, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια γεύση αρχαία και πολύτιμη, συνδυάζοντας παράδοση και δημιουργία
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις των εν Λέσβω Μακεδόνων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκη

Ομιλία της Δρ Κλειούς Χατζηδανιήλ για τις γυναίκες του μακεδονικού αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αθλητές του ΙPPOS στους αγώνες Ικανότητας Αθλητού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Από την Μήθυμνα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο
ΓΕΥΣΗ

Γέφυρα κρασιού και πολιτισμού ανάμεσα σε Λέσβο και Τήνο

Η συνάντηση του Οινοποιείου «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» με το «MESSAREA Winery» ανοίγει δρόμους συνεργασίας για την ανάδειξη των αιγαιοπελαγίτικων ποικιλιών και την ανάπτυξη του νησιωτικού οινοτουρισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κάνε την πρώτη κίνηση – και μπες στον κόσμο του σκακιού!

Ο Βενιαμίν διοργανώνει Σεμινάριο Βασικών Γνώσεων στο Σκάκι για ενήλικες
ΓΕΥΣΗ

Γλυκιές γεύσεις με άρωμα φθινοπώρου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης γνώρισαν το κυδώνι, έμαθαν τις ιδιότητές του και έφτιαξαν γλυκό του κουταλιού με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Τα παιδιά τυπώνουν… φαντασία στο πρώτο φθινοπωρινό εργαστήριο της «tortuguita»

Το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής της Δέσποινας Αναστασοπούλου καλεί τα παιδιά σε μια δημιουργική περιπέτεια εκτυπώσεων την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου