× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην γενέτειρά του Ίμβρο

Θερμή υποδοχή από τον Μητροπολίτη Κύριλλο και τους εναπομείναντες χριστιανούς του νησιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/8/2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην γενέτειρά του Ίμβρο
' χρόνος ανάγνωσης

Την ιδιαίτερη πατρίδα του, Ίμβρο, επισκέπτεται από την Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Στο λιμάνι του νησιού τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος καθώς και οι  Μητροπολίτες Μοσχονησίων Κύριλλος και ο Μύρων Χρυσόστομος, καθώς και πλήθος συμπατριωτών του, και ιδιαιτέρως πολλά Ιμβριωτόπουλα που προσέφεραν στον Πατριάρχη μπουκέτα με αγριολούλουδα του νησιού, αλλά και φίλοι της Ίμβρου.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης προσκύνησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, όπου πριν 61 χρόνια, στις 13 Αυγούστου 1961, χειροτονήθηκε διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου και γέροντά του, μακαριστό Μελίτωνα Χατζή.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος μέσα από τις αρχαίες πηγές», καρπού πολυετούς έρευνας και μελέτης της Ευαγγελίας Ασανάκη-Χριστοφορίδου, φιλολόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων. Ο Παναγιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την ερευνήτρια, αλλά και όλους όσοι με τις μελέτες και την έρευνά τους αναδεικνύουν την ιστορία και τις παραδόσεις της Ίμβρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί της Πέμπτης, 18 Αυγούστου, ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος Μητροπολίτη Κύριλλο, επισκέφθηκε τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο του νησιού, ενώ το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων, εγκαινίασε την Έκθεση που διοργάνωσε η Αγιορειτική Εστία με φωτογραφίες του Νικολάου Κουκή, φωτογράφου, με τίτλο «Άγιον Όρος. Βίος της ερήμου».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μέλι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας με δεκάδες επιχειρήσεις και βραβεύσεις παραγωγών που ανέδειξαν την αξία της νησιωτικής μελισσοκομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα πρώτη στην έμμεση φορολογία

Τα νοικοκυριά πληρώνουν ακριβά ΦΠΑ και ειδικούς φόρους ενώ το κράτος αυξάνει τα έσοδά του -Δείτε τι αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πιο κοντά από ποτέ η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη‑Βόλος

Ήδη μία ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά για τη γραμμή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ