× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο δρόμο για τη χάρη Της!

Χιλιάδες πιστοί από όλη τη Λέσβο πήγαν και φέτος με τα πόδια στην Παναγία «Μήτηρ Θεού Αγία Σιών» της Αγιάσου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 15/8/2022

Στο δρόμο για τη χάρη Της!

Επίκεντρο και του φετινού εορτασμού της Παναγίας είναι η γραφική κωμόπολη της Αγιάσου η οποία πανηγυρίζει την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα. Χιλιάδες ήταν οι προσκυνητές και φέτος που επέλεξαν να μεταβούν με τα πόδια στην Αγιάσο για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας «Μήτηρ Θεού Αγία Σιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν κυριώς το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου τόσο από τη Μυτιλήνη όσο και από τις άλλες περιοχές του νησιού προκειμένου να μεταβούν στο ορεινό χωριό, όπου βρίσκεται η εικόνα, η οποία είναι φιλοτεχνημένη από τα χέρια του Ευαγγελιστή Λουκά με πρώτες ύλες το κερί και τη μαστίχα. Η εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας είναι διαστάσεων 0,86 Χ 0,62 εκατοστών.Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους προσκυνητές βρίσκονταν και αρκετοί Τούρκοι τουρίστες οι οποίοι είναι στη Λέσβο για διακοπές αυτό το διάστημα.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης με έκτακτα δρομολόγια διευκόλυνε την προσέλευση των πιστών στην Αγιάσο αλλά και εκείνους που είχαν μεταβεί με τα πόδια και επέλεξαν να επιστρέψουν και με τα λεωφορεία.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» η πρόεδρος της Κοινότητας Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλη σημείωσε ότι «η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και είχαμε κάνει μια προεργασία προκειμένου να υποδεχτούμε τον κόσμο φροντίζοντας να υπάρχει χώρος στάθμευσης διαμορφώνοντας τρία μικρά παρκινγκ.Επίσης μονοδρομήσαμε την κάθοδο του χωριού προκειμένου ο κόσμος να μπορεί να ανεβαίνει κοντά στην εκκλησία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τα έργα που έχει ανάγκη η Λέσβου και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία