× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

«Ναι» σε εξεταστική, προαναγγέλλει προανακριτική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/8/2022

Παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων
' χρόνος ανάγνωσης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το ελληνικό Watergate, όπως το χαρακτηρίζει.


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παραιτήσεις του πιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το ελληνικό Watergate, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να συγκαλύψουν αυτό που όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν αντιληφθεί: Ότι ο κύριος υπεύθυνος για αυτή την πρωτοφανή απόπειρα αντιδημοκρατικής εκτροπής είναι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που μετέφερε την εποπτεία της ΕΥΠ στο Μαξίμου, και μάλιστα αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής ενός καθεστώτος εξουσίας που λειτουργεί ενάντια στη διαφάνεια, τη λογοδοσία, ενάντια στο ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα.


Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός υπεύθυνος για την παραΕΥΠ και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με το παράνομο λογισμικό Predator.

Το ελληνικό Watergate έχει την υπογραφή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν λοιπόν κάποιος οφείλει να παραιτηθεί για τη προφανή αντιδημοκρατική εκτροπή, αυτός δεν είναι ο Διοικητής της ΕΥΠ, ούτε ο αντ’ αυτού του Πρωθυπουργού, αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Σε οποιαδήποτε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, μια τόσο σκοτεινή υπόθεση παρακολουθήσεων, που αφορά τουλάχιστον έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος κι έναν δημοσιογράφο, θα ήταν αδιανόητη και θα είχε ήδη οδηγήσει σε παραίτηση της κυβέρνησης.

Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο την παράνομων παρακολουθήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπαν συνειδητά ψέματα τόσο ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την αρχή των αποκαλύψεων όσο και οι υπουργοί Επικρατείας Γεραπετρίτης και Πιερακάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Προσπάθησαν να το αποσιωπήσουν, διά των φιλικών τους ΜΜΕ.

Και τώρα, υπό τον φόβο των ποινικών ευθυνών τους, με πλήθος κυβερνητικών διαρροών, κατασκευάζουν διάφορες αστείες και αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες.


Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να εμπλέκουν μέχρι και ξένες υπηρεσίες σε μια υπόθεση που αφορά παρακολούθηση Ελλήνων πολιτών. Κάτι το οποίο, ακόμα κι αν ίσχυε, όχι μόνο δεν θα τους δικαιολογούσε, αλλά θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τη θέση τους.

Έχουν δε και το θράσος, να μιλούν για δήθεν «κλίμα τοξικότητας», αυτοί που καθημερινά καταστρατηγούν βάναυσα τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ματαιοπονούν.

Όλα θα έρθουν στο φως, και η αλήθεια θα λάμψει. Ο ελληνικός λαός δικαιούται και θα μάθει όλη την αλήθεια για μια από τις πιο σκοτεινές ιστορίες των τελευταίων πολλών χρόνων.

Και το κρίσιμο ερώτημα για κάθε πολίτη τούτη την ώρα, είναι ποιοι ακόμη πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται από το καθεστώς Μητσοτάκη ;

Για να απαντηθεί λοιπόν το μείζον αυτό ερώτημα και όχι για το πως διέρρευσε η αλήθεια, θεωρούμε αναγκαία την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ. Με στόχο τη πλήρη διαλεύκανση της έκνομης λειτουργία της, και την επαναφορά της στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων.

Θεωρούμε επίσης αυτονόητη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη παρούσα Βουλή.

Δεσμευόμαστε ωστόσο και για τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής από την επόμενη Βουλή με προοδευτική πλειοψηφία, ώστε όσοι παραβίασαν συνειδητά τις βασικές αρχές της Δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, δεσμευόμαστε για την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με την ΕΥΠ, με σκοπό την απομάκρυνση της από το Πρωθυπουργικό γραφείο και την ανάθεση της εποπτείας της σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο νόμιμο και κοινοβουλευτικό μέσο για την πλήρη αποκάλυψη των ενόχων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Στη 13η μέρα του πολέμου ο Κόλπος φλέγεται και οι αγορές τρέμουν

Επιθέσεις σε τάνκερ, τελεσίγραφο Ισραήλ στον Λίβανο, πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια και ο Τραμπ μιλά για «τελείωμα της δουλειάς»
Στη 13η μέρα του πολέμου ο Κόλπος φλέγεται και οι αγορές τρέμουν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος: Ως τις 7 Απριλίου οι αιτήσεις αποζημίωσης

Οι πλημμυροπαθείς θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση αιτήσεων για λάβουν την προβλεπόμενη οικονομική ενίσχυση
Λήμνος: Ως τις 7 Απριλίου οι αιτήσεις αποζημίωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους

Ο πρόεδρος Τάσος Γιάγκογλου προειδοποιεί για ασφυξία στις επιχειρήσεις καφέ και ζητά επανεξέταση του μέτρου από την κυβέρνηση
Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μένει μέχρι να φύγει το Super Star

Μικρή παράταση της δρομολόγησης του στην γραμμή
Μένει μέχρι να φύγει το Super Star
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο χτίζουν νέα θαλάσσια γέφυρα συνεργασίας

Στη Λέσβο οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Χίου και Σάμου μαζί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννη Βουτσινά με επίκεντρο τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση
Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο χτίζουν νέα θαλάσσια γέφυρα συνεργασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Πλαφόν σε καύσιμα και βασικά προϊόντα για τρεις μήνες

Έκτακτες ανακοινώσεις Χατζηδάκη – Παπασταύρου – Θεοδωρικάκου για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας
Πλαφόν σε καύσιμα και βασικά προϊόντα για τρεις μήνες
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο θεατρικός παραγωγός Πάνος Κατσαρίδης στο Πρωινό του ΑΝΤ1
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος
ΚΟΣΜΟΣ

Εξανεμίζονται τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου

Η προειδοποίηση της Saudi Aramco για καταστροφικές συνέπειες, οι απειλές του Ιράν για πλήρη μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ και η διακοπή λειτουργίας διυλιστηρίων στον Περσικό Κόλπο εντείνουν την ανησυχία για νέα ενεργειακή κρίση
Εξανεμίζονται τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Αθήνα ο Κώστας Μουτζούρης για τη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Στο επίκεντρο η χρηματοδότηση αθλητικών έργων και το νέο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας
Στην Αθήνα ο Κώστας Μουτζούρης για τη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λιγότερα τροχαία τον Φεβρουάριο 2026 στο Βόρειο Αιγαίο

Μείωση ατυχημάτων και τραυματισμών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
Λιγότερα τροχαία τον Φεβρουάριο 2026 στο Βόρειο Αιγαίο
ΚΟΣΜΟΣ

Η αλήθεια στο στόχαστρο των πολέμων

Ο Καθηγητής του Τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός μιλά στο ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM για την εξάρτηση των ελληνικών μέσων, την πολεμική ρητορική και τον κίνδυνο που δημιουργείται για τη χώρα
Η αλήθεια στο στόχαστρο των πολέμων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δραματική συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού στο Βόρειο Αιγαίο

Η πτώση των ποσοστών της ανεργίας οφείλεται κατά 50% περίπου στην εργασιακή αποστράτευση χιλιάδων κατοίκων των νησιών της περιφέρειας
Δραματική συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού στο Βόρειο Αιγαίο