× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα 99 της χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα και… είναι καλύτερα!

Όλα τα ρεκόρ ηλικίας έσπασε η δραστήρια Ειρήνη Παυλίδου από την Ερεσό που θάμπωσε τους καλούς γιατρούς της στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με την ενέργειά της- «Με το καλό για ποτάκι στην Ερεσό» της ευχήθηκαν

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/7/2022

Στα 99 της χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα και… είναι καλύτερα!
Η 99χρονη Ειρήνη Παυλίδου μετά το χειρουργείο στο σπίτι της
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ρεκόρ κατέγραψε στα χειρουργεία σκωληκοειδίτιδας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ως προς την ηλικία της η Ειρήνη Παυλίδου, 99 ετών από την Ερεσό, η οποία υποβλήθηκε στην επέμβαση και σε λίγες ημέρες επέστρεψε σπίτι της!

Η δραστήρια Ειρήνη Παυλίδου, τα δισέγγονα της οποίας και οι γύρω της αποκαλούν «βιονική γιαγιά» και όχι άδικα, είναι σε εξαιρετική φόρμα. Στα μέσα Ιουλίου, είχε μια ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και οδηγήθηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο. Οι γιατροί που την εξέτασαν διαπίστωσαν ότι είχε σκωληκοειδίτιδα στα 99 της χρόνια και παρά την ηλικία της αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επέμβαση, η οποία και έγινε με εξαιρετική επιτυχία  από τους χειρουργούς του νοσοκομείου μας σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, ενώ η ασθενής βγήκε σε ελάχιστες μέρες και επέστρεψε σπίτι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρωτήσαμε μάλιστα σχετικά τον γιατρό της, χειρουργό, Απόστολο Ανδρονίκου και μας είπε ότι η σκωληκοειδίτιδα μπορεί να προκύψει σε οποιαδήποτε ηλικία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ειρήνη Παυλίδου γεννήθηκε το 1923 στην Αθήνα και είναι κόρη του γνωστού αρχιτέκτονα Αθανάσιου Δεμίρη και της Σουζάνας Ξενέλλη από την Ερεσό της Λέσβου όπου και κατοικεί τα τελευταία χρόνια. Είχε δύο μικρότερα και πολυαγαπημένα αδέρφια και αγαπητά μέλη της Λεσβιακής κοινότητας, τα οποία και έχουν αποβιώσει, τον Γιάννη και τον Δημήτρη. Εξαιρετικά πολυμήχανη από μικρή, ήθελε διακαώς να σπουδάσει. Ο πατέρας της την έστειλε στο Αμερικανικό κολλέγιο «να τελειώσει το σχολείο, να έχει μια σφαιρική παιδεία και να μάθει καλά Αγγλικά» αλλά λόγω πολέμου δεν σπούδασε. Σε νεαρή ηλικία έκανε ποδήλατο στο Ελληνικό και την είδε ο μετέπειτα σύζυγός της πολιτικός μηχανικός Ιορδάνης Παυλίδης και την ερωτεύτηκε με αποτέλεσμα να επιδιώξει γνωριμία. Απέκτησαν μαζί δύο αξιόλογα παιδιά, τον Λευτέρη και την  Δομνίκη, ο μεν πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε αρχιτεκτονική και παρέμεινε εκεί ενώ η δε, σπούδασε Κοινωνική Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο και Καλές Τέχνες και ασχολείται τα τελευταία πολλά χρόνια με την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων στην Ερεσό της Λέσβου.

Η κ. Παυλίδου οδηγούσε ανέκαθεν μια εξαθέσια μαύρη Mercedes την οποία και δεν άλλαζε με κανένα νεότερης τεχνολογίας αυτοκίνητο. Σε αυτό το αυτοκίνητο φωτογραφήθηκε στην θέση του οδηγού πριν χρόνια από επαγγελματία φωτογράφο και το πορτραίτο της συμμετείχε σε εκθέσεις. «Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε πάντοτε περισσότερα εργαλεία από μάστορα και ότι ήξερε να τα χρησιμοποιεί σωστά όπως και ότι κάποτε ανέβηκε στο δέντρο για να δείξει σε ειδικό πως να κλαδέψει» μας λέει χαμογελώντας υπερήφανα η εγγονή της, Αρετή Δημητρακοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παροιμιώδης οικοδέσποινα,  εξαιρετική μαγείρισσα με μεράκι στη διακόσμηση και τρομερή κηπουρός. Πολυταξιδεμένη, φανατική αναγνώστρια και φιλόμουση, μια γυναίκα που έχοντας ήδη παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα είναι πάντα μέσα σε όλα και κάθε χρόνο έχει καινούριες περιπέτειες να διηγηθεί.

Πριν από λίγες ημέρες μετέβη στο Κέντρο Υγείας Άντισσας όπου της αφαιρέθηκαν και τα ράμματα και έκανε και την 4η δόση του εμβολίου. Περιμένει την επίσκεψη του γιου της Λευτέρη μετά της οικογενείας του στις αρχές Αυγούστου πώς και πώς, ενώ μιλάει στο μεταξύ μαζί του μέσω σκάιπ. Μέχρι τώρα διαχειριζόταν τα περισσότερα πράγματα της ζωής και της καθημερινότητάς της με την υποστήριξη της κόρης Δομνίκης και του γαμπρού της Στάθη, και κάνει ακόμα χρήση του ΑΤΜ, των κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ και smartwatch με αξιοθαύμαστη άνεση για άτομο της ηλικίας της! Παρακολουθεί δε όλα τα επιτεύγματα των εγγονών και δισέγγονών της και καμαρώνει περήφανη. Ο χρόνος μοιάζει να την έχει ξεχάσει και όπως χαρακτηριστικά είπε πριν από ένα χρόνο στον εγγονό της Θοδωρή πριν το πρώτο του μπάρκο, «θα τα πούμε όταν επιστρέψεις αγόρι μου»…ενώ άλλη φορά συζητούσε ότι θα ήταν καλύτερα να κάνει 5ετές συμβόλαιο για την συνδρομητική τηλεόραση γιατί είναι πιο οικονομικό!

Μια ιστορία που της αρέσει να διηγείται είναι κάποτε που η εγγονή της Ειρήνη Δημητρακοπούλου  έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο και την έστειλε για casting ώστε να μην θορυβηθεί (θεωρώντας ότι δεν θα προσληφθεί) και εκείνη πήρε και πρωταγωνιστικό ρόλο και αμοιβή αξιοθαύμαστη για την εποχή τότε ως η «Ευτέρπη» στους φύλακες των συνταγών της Hellman’s! Τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται η κ. Ειρήνη Παυλίδου θα γιορτάσει με το καλό τα γενέθλιά της πανηγυρικά όπως κάθε χρόνο.

Μακάρι να είχαμε τη μισή από την ενέργεια και την δυναμικότητά της και όπως της ευχήθηκε πρόσφατα ο χειρουργός στο νοσοκομείο, «με το καλό στην Ερεσό και να πας για ένα ποτάκι στο Parasol κυρία Ειρήνη»!

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλείνει προσωρινά η οδός Ναυμάχου Αποστόλη στη Μυτιλήνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη 6 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, λόγω εκτέλεσης εργασιών
Κλείνει προσωρινά η οδός Ναυμάχου Αποστόλη στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διακοπή υδροδότησης σε έξι περιοχές της Μυτιλήνης

Αιτία η βλάβη στον παλαιό κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας της Κρατήγου επί της Ελευθερίου Βενιζέλου – Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης
Διακοπή υδροδότησης σε έξι περιοχές της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραυματίας σε σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη

Η Τροχαία διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος
Τραυματίας σε σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

98 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης

Έως τις 18 Αυγούστου η υποβολή των αιτήσεων – Αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά η κατάθεση των δικαιολογητικών
98 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Νέες παιδικές χαρές σε Μεσαγρό, Πλακάδο και Σκόπελο

Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους κατοίκους οι τρεις νέοι χώροι αναψυχής που κατασκεύασε ο Δήμος Μυτιλήνης στη Δημοτική Ενότητα Γέρας
Νέες παιδικές χαρές σε Μεσαγρό, Πλακάδο και Σκόπελο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο
Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στις 21–23 Αυγούστου το τουρνουά μπάσκετ 3x3 στη Μυτιλήνη

Έως τις 19 Αυγούστου οι δηλώσεις συμμετοχής – Οι κατηγορίες και όλα τα στοιχεία της διοργάνωσης
Στις 21–23 Αυγούστου το τουρνουά μπάσκετ 3x3 στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Παραμύθια του Αιγαίου ταξιδεύουν στο Παλαιοχώρι

Η ομάδα «Παραμυθοκαμώματα» παρουσιάζει μια παράσταση αφήγησης και μουσικής για μικρούς και μεγάλους
Παραμύθια του Αιγαίου ταξιδεύουν στο Παλαιοχώρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»

Πρόσωπα, σχολικές διακρίσεις, τοπική ιστορία και αναμνήσεις στις 16 σελίδες της έκδοσης του Συλλόγου των Απανταχού Παφλιωτών
Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναγερμός για φωτιά σε σπίτι στην Επάνω Σκάλα

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής σε κτίριο που βρίσκεται υπό ανακαίνιση
Συναγερμός για φωτιά σε σπίτι στην Επάνω Σκάλα
ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φωτιά στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

Στο σημείο μεταβαίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτιά στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης