× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Εκτσογλανισμός είναι η ατιμωρησία εκλεκτών της εξουσίας, όπως ο Λιγνάδης»

Ανελέητο σφυροκόπημα στην κυβέρνηση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νίκη Κεραμέως επεφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στη Βουλή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/7/2022

«Εκτσογλανισμός είναι η ατιμωρησία εκλεκτών της εξουσίας, όπως ο Λιγνάδης»

Την αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας που χαρακτήρισε «μύθο» το Πολυτεχνείο ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί την Ν.Δ σε ακροδεξιό κατήφορο. Παράλληλα δεσμεύθηκε για την κατάργηση του νομοσχεδίου της Ν.Κεραμέως με το οποίο διαφωνεί η αντιπολίτευση και η πανεπιστημιακή κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε σε όλα τα επίπεδα κατά των κυβερνητικών πρακτικών αλλά κυρίως για το επικείμενο νομοσχέδιο που όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία για «φανατισμό κατά του δημοσίου πανεπιστημίου και προσήλωση στην κερδοσκοπία της Παιδείας».

Ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο ξεκίνησε την ομιλία του φέρνοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προ των ευθυνών του, με αφορμή την «πρωτοφανή ακρότητα και αθλιότητα, να συνδέσει την επίθεση με την πολιτική αντιπαράθεση, αφήνοντας αισχρά υπονοούμενα για τους αντιπάλους του».

«Το γάντι του διχασμού που έριξε ο Μητσοτάκης εμείς δεν θα το σηκώσουμε. Στο διχασμό που θέλει εμείς αντιτάσσουμε την ενότητα της κοινωνίας εναντίον του ιδίου και της καταστροφικής πολιτικής του» διαμήνυσε .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Υπενθύμισε τα λόγια του εμβληματικού στελέχους της Αριστεράς, Ηλία Ηλιού και τόνισε πως «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα κύριοι, θα σας ταράξουμε στην πολιτική ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την υπευθυνότητα. Δεν θα παρασυρθούμε στον τοξικό σας κατήφορο, είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία».

«Ο αρχηγός σας βρίσκεται σε αδιέξοδο της ανεπάρκειάς του να διαχειριστεί τις κρίσεις που μεγέθυνε και πολλαπλασίασε» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στις χθεσινές χυδαιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «εκτσογλανισμού» θύμισε στον πρωθυπουργό τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, «εκτσογλανισμός είναι η έξωση συνταξιούχου από πρώτη κατοικία για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει δάνεια 1,3 εκατ, το υπουργικό σας συμβούλιο 12,4 εκατ. Και η ΝΔ 350 εκατ. Ευρώ και για εσάς δεν τρέχει τίποτα. Κανείς δεν μιλάει για αυτά, αν είναι ρυθμισμένα, ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Εκτσογλανισμός είναι η λεηλασία των νοικοκυριών από τη ΔΕΗ και τα golden boys που μοιράζονται μπόνους 16 εκατ. Ευρώ με μισθούς 360.000 το χρόνο, ενώ η πλειοψηφία δεν βγάζει το μήνα. Πρώτη στην Ευρώπη σε ακρίβεια ρεύματος στις επιχειρήσεις , Τρίτη στα νοικοκυριά σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν.
  • Εκτσογλανισμός είναι η αισχροκέρδεια των παραγωγών που θα φορολογούσατε, που από 1,5 δις. Το κάνατε αρχικά 930 εκατ, το πήγατε στα 600, για να μας πείτε σήμερα ότι είναι μόλις 300 εκατ. Ευρώ. Και τελικά λέτε θα πάρετε 270 εκατ..
  • Εκτσογλανισμός είναι να μην έχει να πληρώσει ο πολίτης αλλά εσείς ανέχεστε την αισχροκέρδεια
  • Εκτσογλανισμός είναι ότι τάξατε power pass 600 ευρώ επιστροφή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και οι πολίτες βλέπουν στους λογαριασμούς τους μεσοσταθμικά μόλις 17 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι εκτσογλανισμός, το ψέμα, η κοροϊδία, η εξαπάτηση.
  • Εκτσογλανισμός είναι ότι δίνετε τιμητική πολιτογράφηση σε έναν τούρκο καταζητούμενο της Ιντερπόλ, υμνητή του ψευδοκράτους, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν τριάντα χρόνια στην Ελλάδα και έχουν κάνει παιδιά εδώ δεν θα την πάρουν ποτέ. Αυτός επειδή έχει λεφτά μπορεί, αυτό είναι εκτσογλανισμός.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πιο κυνικός, αλαζόνας και διχαστικός Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης» είπε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν πέρασε ούτε έξω από ελληνικό πανεπιστήμιο για να το ξέρει» σχολίασε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας ότι «Θέλετε να φτιάξετε ένα πανεπιστήμιο που θα μοιάζει με ανώνυμη εταιρία, για να προσαρμοστούν στους κανόνες της αγοράς οι νέοι. Στην αγορά που λέτε ότι έχει την ικανότητα να αυτορυθμίζεται. Τι σημαίνει αυτό;» ρώτησε με νόημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «η μόρφωση του λαού είναι ο εχθρός των εχθρών του». «Καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: δεν συμφωνεί κανείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Οι Σύγκλητοι, οι Σύλλογοι καθηγητών, όλες οι ομοσπονδίες εργαζομένων στα πανεπιστήμια, η Σύνοδος Πρυτάνεων, οι φοιτητές. Ούτε καν η ΔΑΠ, η φοιτητική σας παράταξη δεν συμφωνεί, έβγαλε ανακοίνωση να σας καταγγείλει.

1.000 επιφανείς επιστήμονες από πολλές χώρες υπογράφουν επιστολή διαμαρτυρίας για τις απειλές που δέχεται το δημόσιο πανεπιστήμιο από την «μεταρρύθμισή» σας. Άλλοι τόσοι πανεπιστημιακοί από όλη την Ελλάδα ζητούν την απόσυρσή του.Δεν διαφωνεί μόνο όλη η αντιπολίτευση, διαφωνεί το σύμπαν όλο με το νομοσχέδιό σας, αλλά ουδόλως σας απασχολεί» σημείωσε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.«Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα βλάψει απλώς το πανεπιστήμιο, θα το αποτελειώσει» υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το νομοσχέδιο «έκτρωμα» και ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση του.

«Δεν μπορούμε να σας νομιμοποιήσουμε, δεν θα είμαστε εδώ όταν θα ψηφίζετε αυτό το έκτρωμα για τη δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές της Δημοκρατίας» είπε καταληκτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη ενώ άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό για τον τοξικό λόγο που εισάγει στην πολιτική αντιπαράθεση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

«Τρέχουν» οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να βάλει φρένο
ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινά γεύματα στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος

Τα γεύματα αυτά αποτελούν ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε όσους υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στα νησιά του Αιγαίου» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε... ο Αντώνης Τουρκογιώργης

Σε ηλικία 73 ετών, πέθανε ένας σημαντικός εκπρόσωπος της Ελληνικής ροκ σκηνής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονικές πλημμύρες στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φαντασμαγορικές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο

Περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν στο Βροντάδο για να παρακολουθήσουν το έθιμο
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Ως τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες βυθού που εκπονούνται για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ θα πάρει η Fraport

Τo Ελληνικό δημόσιο θα αποζημιώσει την εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη κατά την περίοδο της πανδημίας