× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πολιτιστικός Ιούλιος με το «Κιρκινέτσι»

Τρεις εκδηλώσεις μέσα στον Ιούλιο από το Σύλλογο κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «ζωντανεύουν» τα σοκάκια στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τα μνημεία, τις μνήμες και την ιστορία τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2022

Πολιτιστικός Ιούλιος με το «Κιρκινέτσι»
' χρόνος ανάγνωσης

Τρεις εκδηλώσεις ανακοινώνει σήμερα ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο,  ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» στα πλαίσια των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του.

 - Την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 7,30 το απόγευμα στο πάρκο του Αι Γιάννη του Αρμένη στην Κουλμπάρα παράσταση με «παραμύθια και μουσικές της Μικρασίας» από τη Νάσια Δαφιώτη και το Γρηγόρη Μολυβιάτη. Μια δράση για παιδιά και όχι μόνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 - Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα και αμέσως μετά τη λήξη του εσπερινού στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη γωνία της οδού Θέμιδος 23 με την πάροδο Θέμιδος (στη θέση «Κυπαρίσσι» στο Κιόσκι) θα ξεκινήσει η «Μικρασιάτικη πατινάδα». Ο Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης «Οι Αιολείς» μαζί με όλους όσους θα ήθελαν να την παρακολουθήσουν, θα δώσουν μια «μετακινούμενη» στα σοκάκια της γειτονιάς παράσταση με χορούς και τραγούδια της Μικρασίας.

 - Την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 6.30 το απόγευμα ιστορικός περίπατος στο εμβληματικό πάνω κάστρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με «ξεναγό» τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, θα περπατήσουμε στο πάνω κάστρο της Μυτιλήνης γνωρίζοντας άγνωστα σημεία της μακραίωνης ιστορίας του. Θα επισκεφθούμε αναστηλωμένα πρόσφατα και παλιότερα σημεία του, άγνωστα τμήματα του ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα ανασκαφικά ευρήματα και τη σημασία τους.

Η αφετηρία του ιστορικού περιπάτου θα είναι στις 6.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών 8ης Νοεμβρίου και Γατελούζων (απέναντι από τια σπίτια των Αξιωματικών – ΣΟΑ) στο Κιόσκι.

 Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» ετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους και για τον Αύγουστο αλλά και για το Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκδηλώσεις αυτές που φέτος είναι αφιερωμένες στην επέτειο εθνικής μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, θα ανακοινωθούν οι μεν του Αυγούστου στα τέλη Ιουλίου, οι δε του Σεπτεμβρίου στα τέλη Αυγούστου.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή χταποδιού στις Νέες Κυδωνίες

Καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί της Λέσβου»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Ξενάκη: ο ήχος του πόνου στο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ρητίνης, η μουσική συνάντησε τη μνήμη της ρητινοκαλλιέργειας και τη συλλογική ιστορία
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σοκ στο Ταβάρι Λέσβου: 22χρονος μαχαίρωσε τη μητέρα και τη γιαγιά του

Ο Εισαγγελέας μετέτρεψε το αδίκημα σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Βατούσα υποδέχεται το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής

Δάσκαλοι και μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντώνται σε ένα τριήμερο γεμάτο σεμινάρια και συναυλίες
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλλήψεις και τροχαίο στη Λέσβο

Σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΔΡΑΣΕΙΣ

Περισσότερος κόσμος από ποτέ στο Φεστιβάλ Ανεμώτιας

Το φετινό φεστιβάλ εστιάζει στη δυναμική της παράδοσης ως πηγής σύγχρονης έμπνευσης και κοινωνικής αναζωογόνησης, δίνοντας χώρο στη συλλογική μνήμη, στις τοπικές τέχνες και στην εμπειρία
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στη Μυτιλήνη

Κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πλατεία Σαπφούς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα παιδιά εκθέτουν τα έργα τους στο Παλαιοχώρι

Έκθεση στο μουσείο για το χωριό τους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στην Ερεσό

Την Κυριακή 17 Αυγούστου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με κατάνυξη η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μιστεγνά

Τίμησαν τη γιορτή και την παράδοση