× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Να τηρούνται τα μέτρα αποφυγής διάδοσης της νόσου συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/7/2022

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη το καλοκαίρι
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε σήμερα ότι αναμένει «υψηλά επίπεδα» κρουσμάτων της Covid-19 φέτος το καλοκαίρι στην Ευρώπη και κάλεσε τα μέλη του να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, αφού τριπλασιάστηκαν οι μολύνσεις τον τελευταίο μήνα.


«Καθώς οι χώρες σε όλη την Ευρώπη ήραν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ο ιός θα κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα το καλοκαίρι», είπε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.


«Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί απλώς και μόνο επειδή οι χώρες σταμάτησαν να τον επιτηρούν. Συνεχίζει να μολύνει, συνεχίζει να μεταλλάσσεται και εξακολουθεί να σκοτώνει», υπογράμμισε, σε γραπτή δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 στις 50 χώρες της ζώνης του ΠΟΥ Ευρώπης πλησίασε αυτήν την εβδομάδα τις 500.000 καθημερινά, ενώ ήταν γύρω στις 150.000 στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με δεδομένα που συλλέγει ο Οργανισμός. Ο αριθμός των νεκρών, που έφτανε τις 4 - 5.000 την ημέρα τον χειμώνα, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, γύρω στους 500, περίπου δηλαδή στο επίπεδο που ήταν και το καλοκαίρι του 2020.


Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν αυξημένα κρούσματα, όπως η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γερμανία και η Αυστρία.

«Ελπίζουμε ότι τα σημαντικά προγράμματα εμβολιασμού που εφάρμοσαν οι περισσότερες χώρες μέλη, καθώς και οι προηγούμενες μολύνσεις, θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε τις χειρότερες συνέπειες, όπως αυτές που παρατηρήσαμε στην αρχή της πανδημίας. Στο μεταξύ, οι συστάσεις μας παραμένουν εν ισχύ», πρόσθεσε ο Κλούγκε.


Ο ΠΟΥ ζητά από τους Ευρωπαίους να παραμένουν σε απομόνωση εφόσον παρουσιάζουν συμπτώματα στο αναπνευστικό, να επικαιροποιήσουν τα εμβόλιά τους και να φορούν μάσκα σε πολυσύχναστους χώρους. «Πρέπει να συνεχίσουμε την ιχνηλάτιση του ιού, επειδή αν δεν το κάνουμε θα είμαστε τυφλοί σε ό,τι αφορά τον τρόπο μετάδοσης και την εξέλιξή του», υπογράμμισε ο Κλούγκε. «Η υψηλή ανοσία του πληθυσμού και οι επιλογές που γίνονται για να μειωθεί ο κίνδυνος για τους ηλικιωμένους παραμένουν τα κλειδιά» ώστε να μην αυξηθεί η θνησιμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες, πρόσθεσε.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

Κάλεσμα ενάντια στον προϋπολογισμό του πολέμου και της αφαίμαξης με στήριξη στον αγώνα των αγροτών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ημερολόγιο 2026 με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου

Πρόσκληση συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η κοινωνική οικονομία σε πρώτο πλάνο

Στους χώρους του μοναδικού δημοσιογραφικού συνεταιρισμού στο Αιγαίο ξεναγήθηκαν Visit Agiasos, Καλοτρόπιο, ViModo και Business Incubator Gotse Delchev στο πλαίσιο του έργου ELCSEE
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 10 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο

Τιμούν την επέτειο με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πόδι το ΠΕΚ και τα σωματεία της Λέσβου

Περιοδείες, συζητήσεις και πανό σε όλη τη Μυτιλήνη για την απεργία της 16ης Δεκεμβρίου και της συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση

Στο δρόμο την 16η Δεκεμβρίου για προϋπολογισμό και διώξεις συνδικαλιστών. Κάλεσμα αλληλεγγύης σε αγρότες και εργαζόμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη σκύλου–οδηγού στο 12ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μάθημα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Λήμνου‑Αγίου Ευστρατίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου

Καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής

Κουβέρτες, ρουχισμός, τρόφιμα και είδη υγιεινής διανεμήθηκαν σε οικογένειες που επλήγησαν στις 11 Νοεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό