× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

To ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης

Εν όψει των εκλογών της ΕΛΜΕ Λέσβου την Τρίτη 21 Ιουνίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2022

To ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης

Τα ονόματα των καθηγητριών και καθηγητών που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης εν όψει των εκλογών της ΕΛΜΕ Λέσβου την Τρίτη 21 Ιουνίου ανακοίνωσε η παράταξη (βλ. παρακάτω) μαζί με την εξής προκήρυξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι φετινές -κατά ένα χρόνο καθυστερημένες- εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που, αν και προϋπήρχαν προφανώς της τριετίας αυτής, εμφανίζονται πλέον με την πιο σαφή τους εκδοχή.

Η μη συμμετοχή των ΔΑΚΕ και ΠΕΚ καταδεικνύει με τον πιο προφανή τρόπο την προσπάθεια τους για αποδυνάμωση του Σωματείου. Είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τη στάση τους τα τελευταία -πολλά- χρόνια ως όχημα για μικρο- (ενίοτε και μεγαλο-) κομματικές σκοπιμότητες.

Η ΔΑΚΕ με ανακοίνωσή της «κρύβεται» πίσω από τη μη αναγνώριση από την ΟΛΜΕ των εκλεγμένων σε τηλε-εκλογές και των δοτών ΠΥΣΔΕ. Δεν αναφέρει βέβαια ότι τη θέση της αυτή για τις ηλεκτρονικές εκλογές δεν τη στηρίζει ούτε η παράταξή της, ότι ήταν πανελλαδική πρωτοτυπία στην οποία παρέσυρε το 30% των εκπαιδευτικών στη Λέσβο, όπως τώρα επενδύει στην αποχή. Αν όμως το πρόβλημα ήταν η ΟΛΜΕ, για ποιο λόγο δε συμμετέχουν τουλάχιστον στις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον ίδιο παρονομαστή με τη ΔΑΚΕ και η ανακοίνωση της ΠΕΚ που εστιάζει στο ύψος της συνδρομής των συναδέλφων στο Σωματείο. Πράγματι, όταν ο στόχος είναι οι σταυροί, το τηλεφώνημα για συμμετοχή στις εκλογές ως προσωπική χάρη (και όχι ως κάποιο συλλογικό όραμα) παίρνει χαρακτήρα πολιτικής επαιτείας και η ενημέρωση για τη συνδρομή ταυτίζεται με το «Δώσε 20 ευρώ για να με ψηφίσεις».

Τα 20 ευρώ της συνδρομής είναι ένα σοβαρό ποσό για όλους εμάς τους εργαζόμενους που  βιοποριζόμαστε αποκλειστικά από το μισθό μας. Είναι όμως βαθιά ανιστόρητη η αντίληψη αυτή που ζυγίζει την ύπαρξη και τη λειτουργία των Σωματείων σε ζυγαριά διαφορετική από αυτήν του λογαριασμού της ΔΕΗ, της ακρίβειας στα βασικά είδη διαβίωσης, τους μισθούς μας που τελειώνουν όλο και νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Στην Αγωνιστική Παρέμβαση πιστεύουμε ότι τα πρωτοβάθμια Σωματεία μπορούν να αλλάξουν κινηματική σελίδα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι’ αυτό και διεκδικήσαμε ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ, Γενικές συνελεύσεις, συμμετοχή του Σωματείου στη Γενική Συνέλευση των προέδρων στην Αθήνα. Προτείναμε κινητοποιήσεις και κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στη εκπαίδευση (αξιολόγηση κλπ.) και στις εργασιακές σχέσεις (αντισυνδικαλιστικός νόμος κλπ.). Διεκδικήσαμε με συνέπεια την -με κάθε τρόπο- ενεργοποίηση του Σωματείου. Δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μάχες του κλάδου και του εργατικού κινήματος σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Απευθυνόμαστε στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι το Σωματείο δεν πρέπει να γίνει κανενός κομματικό τσιφλίκι και αντιδραστικό φερέφωνο, που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα και θέλουν Σωματείο με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Στους εκπαιδευτικούς που δεν ψηφίζουν για να φτιάχνουν βιογραφικά φιλόδοξων κομματικών στελεχών, που δεν υποκύπτουν στο ρουσφέτι και τις εξυπηρετήσεις ημετέρων. Στους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν το δίκιο τους με διαφάνεια και αξιοπρέπεια.

Στους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (σημερινός ή «εν δυνάμει») δεν μπορεί παρά να είναι υποταγμένος και ως εκ τούτου αντίθετος σε κάθε προσπάθεια αλλαγής της υπάρχουσας κατάστασης. Η συμπόρευση ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ σε όλες σχεδόν τις κρίσιμες αποφάσεις της ΟΛΜΕ είναι χαρακτηριστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι ο κομματικός συνδικαλισμός εντείνει τον αναχωρητισμό, την ανάθεση και την ηττοπάθεια, αποτελεί τροχοπέδη για την αγωνιστική διάθεση και την αγωνιστική πράξη και καθίσταται μοιραία αναποτελεσματικός. Σε όσους θεωρούν τα σωματεία αυθύπαρκτες οντότητες στην υπηρεσία των συμφερόντων των εργαζομένων, που καμία σχέση δεν θέλουν να έχουν με αυτόκλητους σωτήρες, τη «Δικαιοσύνη» και τα «Πρωτοδικεία». 

Η ψήφος στην Αγωνιστική Παρέμβαση δεν είναι συνδιαλλαγή, δεν είναι ανάθεση. Είναι αγωνιστική στάση και στήριξη του Σωματείου και του μαχόμενου συνδικαλισμού.»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

 

Υποψήφιοι για ΔΣ/ΟΛΜΕ

 

Αλχατζίδου Ανδρομάχη του Γεωργίου

Γαβαλά Αθηνά του Ευστρατίου

Γιαννακοπούλου Μαρία (Μάρω) του Αργυρίου

Γκίκα Ευφημία (Έφη) του Λεωνίδα

Γκουλιούμη Ζακελίνα του Στυλιανού

Κρητικός Παναγιώτης του Νικολάου

Ντουράκης Κωνσταντίνος του Στεργίου

Τσιρεπλής Ιγνάτιος (Τάκης) του Παναγιώτη

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Tρίτης ως τις 5 το πρωί της Τετάρτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Δείτε εδώ την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας!»

Κάλεσμα από ΠΕΚ, Σωματεία και Φορείς για συμμετοχή στην απεργία της 17ης Απριλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις η ΟΕΒΕ Λέσβου

Δηλώσεις στο «Ν» του προέδρου της Ομοσπονδίας Νίκου Μπουλμπούλη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία σε ΔΕΥΑΛ και αεροδρόμιο από το ΠΕΚ

Τα στελέχη του ΠΕΚ καλούν του εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ζητούν να κηρύξει απεργία η ΔΟΕ για τις 17 Απριλίου

Ανακοίνωση – παρέμβαση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Ανεπαρκές και γερασμένο το προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δεν έχουν πάρει την κανονική τους άδεια από το 2022 και σε πολλούς οφείλονται ρεπό άνω των 60 ημερών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα δηλώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Λέσβου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

«Αποτελεί παράδειγμα νοσηλευτικού ιδρύματος»