× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η ενδυνάμωση μας έμπρακτη αποδοκιμασία της πολιτικής της ΝΔ στην εκπαίδευση»

Το Αυτονόμο Δίκτυο Εκπαιδευτικών για τις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2022

«Η ενδυνάμωση μας έμπρακτη αποδοκιμασία της πολιτικής της ΝΔ στην εκπαίδευση»
' χρόνος ανάγνωσης

Ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς που ενίσχυσαν με την ψήφο και την συμμετοχή τους στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου απευθύνει η παράταξη Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου της 9ης Ιουνίου το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών διπλασίασε τις δυνάμεις του, εκτοξεύοντας τα ποσοστά του από το 16 στο 31%, όντας η μόνη παράταξη η οποία αύξησε τη δύναμή της όχι μόνο σε ποσοστά αλλά και σε ψήφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άνοδος αυτή εξασφάλισε στο σχήμα 2 έδρες στο νέο ΔΣ. Ταυτόχρονα σήμανε την εκλογή 2 αντιπροσώπων στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και 7 στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Η αλματώδης αύξηση των αντιπροσώπων αυτών είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα με προοδευτικό πρόσημο, αλλάζοντας παντού τους συσχετισμούς δυνάμεων.

Η εκρηκτική άνοδος των ποσοστών του Αυτόνομου Δικτύου, στην μεγαλύτερη κάλπη του Δημόσιου Τομέα, δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Η Δημόσια Εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί και το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκονται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης επίθεσης από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 3 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ενίσχυση των δυνάμεών μας είναι μια έμπρακτη αποδοκιμασία των πολιτικών αυτών. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελούν και μια έμπρακτη επιδοκιμασία των θέσεών μας για ένα Δημόσιο Σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές, για καλύτερες εργασιακές συνθήκες και για μαζικά, μαχητικά σωματεία.

Οι εκλογές διεξήχθησαν κάτω από δυσμενείς συνθήκες, σε μια προσπάθεια της Κυβέρνησης να μειώσει την προσέλευση για να αποδυναμώσει το σωματείο μας. Οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο, έδωσαν την απάντησή τους, συμμετέχοντας σε αυτές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με φυσική παρουσία και δυναμώνοντας την παράταξή μας.

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους/όσες το στήριξαν με την ψήφο τους. Η ενδυνάμωσή μας είναι ταυτόχρονα ενδυνάμωση της δικής τους φωνής. Σας υποσχόμαστε ότι θα ξανασυναντηθούμε σύντομα στους αγώνες για την Δημόσια Εκπαίδευση».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου