× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Επιτήδειος ουδέτερος. Χωρίς στίγμα και σαφές σχέδιο για τη χώρα»

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Σπύρος Καρανικόλας κατακεραυνώνοντας τον πρόεδρο του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2022

«Επιτήδειος ουδέτερος. Χωρίς στίγμα και σαφές σχέδιο για τη χώρα»

Την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κατέθεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας κατακεραυνώνοντας τον προέδρο του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μακροσκελή επιστολή του εξηγεί τους λόγους της απόφασης του λέγοντας ότι η ηγεσία του κόμματος «περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του "επιτήδειου ουδέτερου». Χωρίς στίγμα και χωρίς σαφές σχέδιο για την πορεία της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Καρανικόλας, στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου. Επί Φώφης Γεννηματά, ήταν εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή παραίτησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εδώ και αρκετά χρόνια, η χώρα βιώνει μια διαρκή και πολυεπίπεδη κρίση, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί. Πόλεμος, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός, αυξανόμενη ελληνοτουρκική ένταση, είναι μερικές από τις προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές είναι αναγκαίο όσο ποτέ, το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις, ειλικρινείς συνεργασίες και συνένωση δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαιτούνται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και υπερβάσεις. Κυρίως όμως, απαιτούνται συγκεκριμένες λύσεις και όχι απλά και μόνο συνθήματα και εικόνες.

Για να υπηρετηθεί αποτελεσματικά το εθνικό και συλλογικό συμφέρον, χρειάζεται οι μικροκομματικοί υπολογισμοί και σκοπιμότητες, να μπουν στην άκρη.

Προσωπικά, μπήκα στην πολιτική πιστεύοντας πως η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος και η τόλμη για ευρύτερες συνεργασίες με σεβασμό στη δημοκρατική λογική, αλλά και στις επιμέρους πολιτικές διαφορές, αποτελούσαν απαράβατες αρχές. Απέναντι κάθε φορά στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημερινή όμως ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει επιλέξει άλλους δρόμους. Χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και όχι την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, στις οποίες τα εκάστοτε ποσοστά πρέπει να μεταφράζονται. Και, κυρίως, παραβιάζοντας την αρχή που θέλει τη χώρα να μπαίνει πάντα πάνω από τους κομματικούς σχηματισμούς.

Πορεύεται, έτσι, εγκλωβισμένη σε προσωπικές και ιδιοτελείς επιλογές, κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων και αναντίστοιχες των ιστορικών προκλήσεων. Αντί να καινοτομεί στο επίπεδο των ιδεών και των λύσεων, περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του "επιτήδειου ουδέτερου". Χωρίς στίγμα και χωρίς σαφές σχέδιο για την πορεία της χώρας. Χωρίς διάθεση να αναλάβει ευθύνες και να διατυπώσει σαφείς θέσεις, πέραν του προλόγου και του συνθήματος.

Με αυτόν τον τρόπο όμως, συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην πολιτική αστάθεια και στην πολιτική αβεβαιότητα, που θα λειτουργήσουν εκ των πραγμάτων εις βάρος της χώρας. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Όλα όσα πιστεύω δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να υπηρετώ αυτές τις πολιτικές
επιλογές.

Για τους λόγους αυτούς, υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Παραμένω όμως ενεργός πολίτης και επαγγελματίας και θα συνεχίσω καθημερινά να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο.

Σπύρος Καρανικόλας

Δικηγόρος – Υπότροφος Διδάκτωρ Νομικής»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα άνω των 75 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

Δείτε τις πληρωμές που θα γίνουν από 13 έως τις 17 Μαΐου.
ΕΛΛΑΔΑ

Η στιγμή που ο πατέρας πετάει στα σκουπίδια το βρέφος

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο
ΕΛΛΑΔΑ

Τσουχτερά πρόστιμα για ανασφάλιστα Ι.Χ.

Κλιμακωτά πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπει νέο νομοσχέδιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τους νεκρούς της Λήμνου στη Μάχη του Σκρά

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τουριστική εξωστρέφεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» όπου μίλησε για τις δράσεις προβολής και τα μεγάλα πολιτιστικά φεστιβάλ σε Λέσβο και Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024

Μέσω πλατφόρμας του gov.gr -Πότε ανοίγει η αίτηση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στις 7:30 το πρωί αναχωρεί το Aqua Blue

Αλλαγή στην ώρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κακοκαιρίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχυροί άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο

Προειδοποιητική ανακοίνωση για τους ναυτιλλόμενους που αφορά την Παρασκευή 10 Μαΐου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο αντίο στην Αννα Παναγιωτοπούλου

Συγκίνηση για την σπουδαία ηθοποιό - Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος αποχαιρετούν την Άννα Παναγιωτοπούλου
ΕΛΛΑΔΑ

«Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα από το εμβόλιο της AstraZeneca»

Σε πάνω από 100 τα περιστατικά των επιπλοκών στη χώρα μας -Δηλώσεις της Καθηγήτριας Επιδημολογίας Αθηνάς Λινού
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αθέατος εμπορικός πόλεμος του ελαιολάδου

Ισπανο-Ιταλική διαμάχη για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς του υγρού χρυσού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους των νέων δανείων

Στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των τραπεζών