× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Κύτελης στρώνει το δρόμο για τη Βάστρια

Με χρήματα του υπουργείου Μετανάστευσης ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Μυτιλήνης θα κατασκευάσει δρόμο προς τη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 4/6/2022

Ο Κύτελης στρώνει το δρόμο για τη Βάστρια
' χρόνος ανάγνωσης

Το «Μέτωπο της Βάστρια» στο δημοτικό συμβούλιο της Μυτιλήνης, δηλαδή, οι παρατάξεις του Στρατή Κύτελη ,Μιχάλη Μαμάκου και Παναγιώτη Ζαφειρίου υπερψήφισαν τη δημιουργία δρόμου πρόσβασης προς τη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών που κατασκευάζεται στη θέση «Βάστρια» της κοινότητας Νέων Κυδωνιών.Nα υπενθυμίσουμε ότι οι τρεις αυτές παρατάξεις έχουν συμπορευτεί κατά καιρούς στο ζήτημα της δημιουργίας νέας δόμης στηρίζοντας την απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα μπορεί να είχε τίτλο «Έγκριση εκτέλεσης του έργου αποκατάσταση βατότητας οδού προς ΧΥΤΑ Λέσβου» όμως άπαντες γνώριζαν ότι η «αποκατάσταση βατότητας» αφορά στην ουσία τη δημιουργία δρόμου πρόσβασης προς τη δομή της Βάστριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και θα εκτελεστεί από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Μυτιλήνης προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στη συνεδρίαση μίλησε ο Γιάννης Βατός από την παράταξη του κ.Μαμάκου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το έργο της πρόσβασης προς τον ΧΥΤΑ αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της ΔΕΔΑΠΑΛ. «Να μην καθόμαστε να βλέπουμε φαντάσματα.Έχουμε υποχρέωση όλοι οι θεσμικοί να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες κάτω από κάθε συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας τον λόγο ο Γιώργος Κατζανός σημείωσε ότι «είναι πασιφανές ότι ο κ.Μηταράκης για ακόμα μια φορά φροντίζει για εμάς χωρίς εμάς.Θέλει να ξεκινήσει τον δρόμο από κάτω για να τον πάει μέχρι τη διασταύρωση το πολύ της Βάστριας για να καλύψει τις ανάγκες του ΚΥΤ». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κ.Κατζανός ανέφερε ότι θα ήταν θετικός μόνο αν ξεκινούσε ο δρόμος από τον ΧΥΤΑ προς τα κάτω.

«Καλές είναι οι καθαρές κουβέντες.Είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στη Βάστρια.Χρηματοδοτείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και είναι ένας δρόμος που αφορά και τον δήμο δυτικής Λέσβου.Είναι ξεκάθαρο γιατί γίνεται.Ήταν καλύτερο να μας το πείτε ευθέως» επισήμανε στην τοποθέτηση του ο Κώστας Αστυρακάκης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης στην τοποθέτηση του υπερθεμάτισε της κατασκευής του δρόμου αναφέροντας ότι «ο δρόμος αυτός είναι μια παλιά ιστορία.Το έργο αυτό είναι προφανές ότι εξυπηρετεί τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.Αν είναι κοντά σε ένα κέντρο που γίνεται ή θα γίνει αυτό δεν πρέπει να μας βάζει σε ανάποδες σκέψεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωρης» Νίκη Τσιριγώτη ψηφίζοντας κατά της κατασκευής δρόμου πρόσβασης προς τη Βάστρια σημείωσε ότι «μας κάνει εντύπωση ότι για διάφορες πάγιες ανάγκες του δήμου που ζητάμε χρήματα μας λένε ότι δεν υπάρχουν ενώ εδώ βρέθηκαν τα οποία θα δοθούν από το υπουργείο Μετανάστευσης».Ως επιπλέον λόγο της καταψήφισης του συγκεκριμένου θέματος η κ.Τσιριγώτη ανέφερε ότι διαφωνεί με την ύπαρξη αναπτυξιακών εταιριών καθώς πιστεύει ότι τα έργα πρέπει να γίνονται από τους δήμους.

Την διαφωνία της εξέφρασε και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Γιαννάκα η οποία επισήμανε ότι «εδώ φαίνεται ολοκάθαρα ότι υποκρύπτεται η απόφαση να γίνει η σύνδεση της Βάστρια με το δρόμο.Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα το υπουργείο Μετανάστευσης ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκε να βοηθήσει».

Ολόκληρη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα στο βίντεο που ακολουθεί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης