× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το καλοκαίρι, οι ανακοινώσεις της ΝΔ στη Λέσβο για τους υποψηφίους στην Αυτοδιοίκηση»

Στην ακρίβεια, τις αυξήσεις, τα επιδόματα και στην ονοματολογία των εκλογών για τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Προκόπης Τζιμής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/6/2022

«Το καλοκαίρι, οι ανακοινώσεις της ΝΔ στη Λέσβο για τους υποψηφίους στην Αυτοδιοίκηση»
' χρόνος ανάγνωσης

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία την περίοδο που διανύουμε, με την ακρίβεια, και τις αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου  της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Τζιμής.

Ο κ.Τζιμής παραδέχθηκε ότι οι εξελίξεις στη διάρκεια του χειμώνα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά είδη διατροφής και στην ενέργεια έχουν επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό της μέσης ελληνικής οικογένειας, ωστόσο πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει την κοινωνία να σταθεί όρθια σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε που την περίοδο της διακυβέρνησής του, το μόνο που έκανε ήταν επιβάλει φόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε ότι αφορά στην αύξηση της  τιμή στην  κιλοβατόρα, ανάλογα φαινόμενα βλέπουμε και σε άλλες Ευρωπαϊκές  χώρες  και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα στις υποχρεώσεις του παρόντος και στις υποχρεώσεις του μέλλοντος.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής εξάλλου είναι ένα μέτρο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζεται σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο παρά τα προβλήματα που υπάρχουν δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα των προθέσεων των πολιτών οι οποίοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία εξακολουθούν να εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στην πολιτική των επιδομάτων και των ενισχύσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να μετριάσει τις απώλειες στο οικογενειακό εισόδημα των πολιτών ο Προκόπης Τζιμής σημείωσε πως τα προσωρινά αυτά μέτρα βοηθούν και στηρίζουν την κοινωνία να παραμείνει όρθια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Ούτε εγώ πιστεύω ότι η επιδοματική πολιτική αποτελεί βιώσιμη λύση, ωστόσο στην παρούσα περίοδο είναι σημαντικό να στηριχθεί η κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυσκολότερες περιόδους όταν ήταν κυβέρνηση επέβαλε φόρους αντί να στηρίζει τους μικρομεσαίους.

Μία και μόνο σύγκριση μπορεί να δώσει καθαρή εικόνα για αυτά που πραγματικά συμβαίνουν σήμερα. Το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχει ενεργειακή κρίση, είχαμε διακοπή ρεύματος σε πάνω από 200.000 νοικοκυριά, σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν τις 20.000. Αυτό αποτελεί απόδειξη της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε μία κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εκλογών Εθνικών και Αυτοδιοικητικών και των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο για βουλή, Δήμους και Περιφέρεια, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι νωρίς για δημόσιες ανακοινώσεις, όμως άφησε να εννοηθεί ότι οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει, οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και πολύ σύντομα, σημείωσε ίσως και μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν ανακοινώσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η Παναγιούδα τιμά τον Αγιο Εφραίμ με διήμερη πανήγυρη

Κάλεσμα σε πιστούς για εσπερινό και θεία λειτουργία με παραδοσιακό φαγητό μετά το πέρας των εκδηλώσεων
Η Παναγιούδα τιμά τον Αγιο Εφραίμ με διήμερη πανήγυρη
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απαλλαγή από τα τροφεία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για πληγέντες κτηνοτρόφους

Η ανακοίνωση Νίκου Σπανού και η ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον των κοινωνικών δομών σε Δήμο Μυτιλήνης και Δήμο Δυτικής Λέσβου
Απαλλαγή από τα τροφεία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για πληγέντες κτηνοτρόφους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΙΝΣΕΤΕ: 17,3% πάνω οι αεροπορικές θέσεις προς Μυτιλήνη

Σημαντική ενίσχυση του ενδιαφέροντος από την Ολλανδική τουριστική αγορά
ΙΝΣΕΤΕ: 17,3% πάνω οι αεροπορικές θέσεις προς Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η Αγία Ειρήνη

Θα τεθεί προς προσκύνηση Ιερό Λείψανο της Αγίας
Γιορτάζει η Αγία Ειρήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στη Βουλή το αίτημα για στήριξη μαθητών της Δυτικής Λέσβου

Αίτημα για ένταξη των τελειοφοίτων σε ειδική κατηγορία εισαγωγής λόγω αφθώδους πυρετού. Αναφορά στην Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ
Στη Βουλή το αίτημα για στήριξη μαθητών της Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση για τον αφθώδη πυρετό στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

Αντιπαράθεση για τα μέτρα απολύμανσης και αιχμές για ευθύνες υπηρεσιών και κράτους
Συζήτηση για τον αφθώδη πυρετό στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βιωματικό μάθημα πυρόσβεσης σε μαθητές στη Λουτρόπολη Θερμής

Οι μαθητές συμμετείχαν σε πρακτική εκπαίδευση με εξοπλισμό και σενάρια κατάσβεσης, με καθοδήγηση εθελοντών πυροσβεστών και ιερέων της Λέσβου
Βιωματικό μάθημα πυρόσβεσης σε μαθητές στη Λουτρόπολη Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Χωρίς συμμόρφωση στα μέτρα βιοασφάλειας δεν μπορεί να γίνει διακίνηση τυριών»

Τελεσίγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την διακίνηση τυριών από τη Λέσβο με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, μεταξύ αυτών σφαγές ζώων και διενέργεια αιμοληψιών και ελέγχων
«Χωρίς συμμόρφωση στα μέτρα βιοασφάλειας δεν μπορεί να γίνει διακίνηση τυριών»
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Φόρος τιμής στους ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Πλωμάρι

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Σμιλεμένες Ψυχές»
Φόρος τιμής στους ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Πλωμάρι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβούλευση πολιτών για τη μείωση των ανισοτήτων

Διαδικτυακή συμμετοχή απόψε στις 7 το απόγευμα με ανοικτό κάλεσμα προς τους πολίτες
Διαβούλευση πολιτών για τη μείωση των ανισοτήτων
ΧΩΡΙΑ

Πλακόστρωτο στο Παλαιοχώρι

Υπεγράφη το έργο από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης
Πλακόστρωτο στο Παλαιοχώρι