× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το καλοκαίρι, οι ανακοινώσεις της ΝΔ στη Λέσβο για τους υποψηφίους στην Αυτοδιοίκηση»

Στην ακρίβεια, τις αυξήσεις, τα επιδόματα και στην ονοματολογία των εκλογών για τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Προκόπης Τζιμής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/6/2022

«Το καλοκαίρι, οι ανακοινώσεις της ΝΔ στη Λέσβο για τους υποψηφίους στην Αυτοδιοίκηση»

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία την περίοδο που διανύουμε, με την ακρίβεια, και τις αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου  της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Τζιμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ.Τζιμής παραδέχθηκε ότι οι εξελίξεις στη διάρκεια του χειμώνα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά είδη διατροφής και στην ενέργεια έχουν επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό της μέσης ελληνικής οικογένειας, ωστόσο πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει την κοινωνία να σταθεί όρθια σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε που την περίοδο της διακυβέρνησής του, το μόνο που έκανε ήταν επιβάλει φόρους.

«Σε ότι αφορά στην αύξηση της  τιμή στην  κιλοβατόρα, ανάλογα φαινόμενα βλέπουμε και σε άλλες Ευρωπαϊκές  χώρες  και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα στις υποχρεώσεις του παρόντος και στις υποχρεώσεις του μέλλοντος.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής εξάλλου είναι ένα μέτρο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζεται σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο παρά τα προβλήματα που υπάρχουν δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα των προθέσεων των πολιτών οι οποίοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία εξακολουθούν να εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στην πολιτική των επιδομάτων και των ενισχύσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να μετριάσει τις απώλειες στο οικογενειακό εισόδημα των πολιτών ο Προκόπης Τζιμής σημείωσε πως τα προσωρινά αυτά μέτρα βοηθούν και στηρίζουν την κοινωνία να παραμείνει όρθια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Ούτε εγώ πιστεύω ότι η επιδοματική πολιτική αποτελεί βιώσιμη λύση, ωστόσο στην παρούσα περίοδο είναι σημαντικό να στηριχθεί η κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυσκολότερες περιόδους όταν ήταν κυβέρνηση επέβαλε φόρους αντί να στηρίζει τους μικρομεσαίους.

Μία και μόνο σύγκριση μπορεί να δώσει καθαρή εικόνα για αυτά που πραγματικά συμβαίνουν σήμερα. Το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχει ενεργειακή κρίση, είχαμε διακοπή ρεύματος σε πάνω από 200.000 νοικοκυριά, σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν τις 20.000. Αυτό αποτελεί απόδειξη της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε μία κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εκλογών Εθνικών και Αυτοδιοικητικών και των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο για βουλή, Δήμους και Περιφέρεια, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι νωρίς για δημόσιες ανακοινώσεις, όμως άφησε να εννοηθεί ότι οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει, οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και πολύ σύντομα, σημείωσε ίσως και μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν ανακοινώσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης