× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το καλοκαίρι, οι ανακοινώσεις της ΝΔ στη Λέσβο για τους υποψηφίους στην Αυτοδιοίκηση»

Στην ακρίβεια, τις αυξήσεις, τα επιδόματα και στην ονοματολογία των εκλογών για τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Προκόπης Τζιμής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/6/2022

«Το καλοκαίρι, οι ανακοινώσεις της ΝΔ στη Λέσβο για τους υποψηφίους στην Αυτοδιοίκηση»
' χρόνος ανάγνωσης

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία την περίοδο που διανύουμε, με την ακρίβεια, και τις αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου  της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Τζιμής.

Ο κ.Τζιμής παραδέχθηκε ότι οι εξελίξεις στη διάρκεια του χειμώνα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά είδη διατροφής και στην ενέργεια έχουν επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό της μέσης ελληνικής οικογένειας, ωστόσο πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει την κοινωνία να σταθεί όρθια σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε που την περίοδο της διακυβέρνησής του, το μόνο που έκανε ήταν επιβάλει φόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε ότι αφορά στην αύξηση της  τιμή στην  κιλοβατόρα, ανάλογα φαινόμενα βλέπουμε και σε άλλες Ευρωπαϊκές  χώρες  και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα στις υποχρεώσεις του παρόντος και στις υποχρεώσεις του μέλλοντος.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής εξάλλου είναι ένα μέτρο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζεται σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο παρά τα προβλήματα που υπάρχουν δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα των προθέσεων των πολιτών οι οποίοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία εξακολουθούν να εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στην πολιτική των επιδομάτων και των ενισχύσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να μετριάσει τις απώλειες στο οικογενειακό εισόδημα των πολιτών ο Προκόπης Τζιμής σημείωσε πως τα προσωρινά αυτά μέτρα βοηθούν και στηρίζουν την κοινωνία να παραμείνει όρθια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Ούτε εγώ πιστεύω ότι η επιδοματική πολιτική αποτελεί βιώσιμη λύση, ωστόσο στην παρούσα περίοδο είναι σημαντικό να στηριχθεί η κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυσκολότερες περιόδους όταν ήταν κυβέρνηση επέβαλε φόρους αντί να στηρίζει τους μικρομεσαίους.

Μία και μόνο σύγκριση μπορεί να δώσει καθαρή εικόνα για αυτά που πραγματικά συμβαίνουν σήμερα. Το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχει ενεργειακή κρίση, είχαμε διακοπή ρεύματος σε πάνω από 200.000 νοικοκυριά, σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν τις 20.000. Αυτό αποτελεί απόδειξη της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε μία κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εκλογών Εθνικών και Αυτοδιοικητικών και των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο για βουλή, Δήμους και Περιφέρεια, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι νωρίς για δημόσιες ανακοινώσεις, όμως άφησε να εννοηθεί ότι οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει, οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και πολύ σύντομα, σημείωσε ίσως και μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν ανακοινώσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα