× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Εμβληματικό πρόσωπο της Ελλάδας ο Κυριάκος Παπαδόπουλος»

Ο τ. πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλά εφ’ όλης της ύλης στο «Ν» με αφορμή την παρουσία του στη Λέσβο για την τελετή ονοματοδοσίας της προβλήτας του Λιμανιού στη μνήμη του ήρωα του Αιγαίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/9/2019

«Εμβληματικό πρόσωπο της Ελλάδας ο Κυριάκος Παπαδόπουλος»
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 έγινε μια πολύ ζεστή εκδήλωση στο εντευκτήριο της Βουλής γιατί «πραγματικά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπήρξε εμβληματικό πρόσωπο μιας δύσκολης περιόδου και ανθρώπινης τραγωδίας στο Αιγαίο, όπου κρίθηκαν οι ανθρώπινες αξίες, αλλά και η οντότητα και το πρόσωπο της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν της στενής συνεισφοράς του ως λειτουργού του δημοσίου. Για τη συμβολή του Κυριάκου και την έμπνευση που έδωσε οπωσδήποτε και σε άλλους άντρες και γυναίκες του λιμενικού να αντιμετωπίσουν με ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τα καραβάνια των προσφύγων που προσέγγιζαν για χρόνια το νησί, έπρεπε να υπάρξει η τιμή από πλευράς της Βουλής και η ελάχιστη βοήθεια για τα παιδιά του, τις δύο του κόρες και τη γυναίκα του που άφησε πίσω του. Ανταποκριθήκαμε στην ελάχιστη υποχρέωση που είχαμε λοιπόν».

Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις του τέως προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση κατά την έλευσή του στη Μυτιλήνη χτες, όπου επισκέφτηκε τα γραφεία του «Ν» μαζί με τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού, με αφορμή την τελετή ονοματοθεσίας μέρους της προβλήτας του λιμανιού σε «Προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου» ως ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα Υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο και αναγνώρισης του πολύτιμου έργου του κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Θυμίζουμε ότι με την εισήγηση του κ. Βούτση που ψηφίστηκε ομόφωνα, η Βουλή «υιοθέτησε» τα δύο παιδιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου στις 5 Ιουνίου του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στα όρια της αποβατικής ενέργειας»

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι οι μέρες που περνά η Λέσβος, θυμίζουν εκείνες τις ημέρες του 2015 που ο ήρωας του Αιγαίου έπεφτε στη θάλασσα για να σώσει εκατοντάδες πρόσφυγες. Ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στις 13 βάρκες με περίπου 600 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν την Πέμπτη στη Λέσβο, έκανε λόγο για «επιχείρηση στα όρια τις αποβατικής ενέργειας, κι αυτό δείχνει κλιμάκωση, που δεν σχετίζεται μόνο με τους αριθμούς, αλλά και με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Με έναν τρόπο συστηματικό και οργανωμένο από απέναντι ακτές θα γίνεται αυτό το πέρασμα προς τη Λέσβο, και αυτό θυμίζει το 2015», όταν ο κ. Βούτσης ήταν υπουργός Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρίσιμη θεωρεί τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα για να αποφορτιστεί το ΚΥΤ Μόριας, όπως είχε γίνει και πέρσι επί υπουργίας Βίτσα. Επίσης τίθεται για τον κ. Βούτση επιτακτική η ανάγκη επαναφοράς της συζήτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ανάληψη της ευθύνης με συμμετοχικό τρόπο από όλες τις χώρες, κάτι που μέχρι στιγμής έχει αποτύχει.

«Όχι, δεν του λείπει η προεδρία»

Στην τετράχρονη θητεία του ως προέδρου της Βουλής, «μπόρεσα με άξιους συνεργλατες και με τη συνέργεια του προσωπικού της Βουλής και τη συναίνεση των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου να φέρω σε πέρας το έργο αυτό». Παρόλ’ αυτά δεν του λείπει η προεδρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν υπάρχουν πυκνοί πολιτικοί χρόνοι και συνθήκες κρίσης στην ιστορία οι έννοιες του έτοιμου ή του ώριμου είναι αναντίστοιχες» απαντά ο κ. Βούτσης στο ερώτημά μας για το αν ήταν έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει. Θεωρεί εκ του αποτελέσματος κρίσιμες τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, κάνοντας λόγο για συμβιβασμό από πλευράς Αριστεράς και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Για τη ΝΔ, τόνισε ότι έχει καταλάβει τι σημαίνει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ίδια η ΝΔ λειτουργεί καθεστωτικά με σπασμωδικές ενέργειες για να τον συμπιέζει, αλλά βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο εναλλακτικό πόλο, κρατώντας ζωντανή την απαίτηση μιας ριζικής αλλαγής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Για τα Capital controls, ανέφερε ότι έχει γίνει σαφές ότι η όλη προεργασία είχε γίνει από πλευράς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για το τρέχον πολιτικό σκηνικό διαπιστώνει ότι εντάσσεται σε ένα συνολικό ευρωπαϊκό σκηνικό, με την επιχείρηση απομάκρυνσης του Σαλβίνι στην Ιταλία, το Brexit, αδιέξοδα και αδυναμίες απάντησης στην ΕΕ, αλλού αναδεικνύεται το πράσινο ρεύμα, αλλού η ακροδεξιά κερδίζει πολλούς πόντους. «Η σοσιαλδημοκρατία σε κλίμακα Ευρώπης βρίσκεται σε βαθύτατη και διαχρονική κρίση, την οποία δεν φαίνεται να ξεπερνάει»….

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου