× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Με 380 ευρώ μισθό θέλουν να πληρώνω λογαριασμό ρεύματος 700 ευρώ»

Σε απόγνωση οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Μυτιλήνης στις οποίες, όπως καταγγέλλουν, έγινε μείωση ωραρίου από τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να προσλάβουν και άλλα άτομα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/5/2022

«Με 380 ευρώ μισθό  θέλουν να πληρώνω λογαριασμό ρεύματος 700 ευρώ»
' χρόνος ανάγνωσης

Την πολυετή ομηρεία και εκμετάλλευση από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές κατά το δοκούν δεκάδων εργαζομένων που βρίσκονται σήμερα στους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου  με συμβάσεις που ξεπερνούν και τα 20 χρόνια, αποκάλυψε η σημερινή 24ωρη απεργία στους δήμους.

Το «Ν» μίλησε με τους συμβασιούχους  κυρίως γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και οι οποίες πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης  συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δήμοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία απασχολούνται για πολλά χρόνια στους Δήμους, κάποιες ακόμη και 25 χρόνια, ως σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις λίγων ωρών. 

Φέτος οι γυναίκες αυτές και κυρίως οι εργαζόμενες στο Δήμο Μυτιλήνης βρέθηκαν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση αφού μείωσαν το ωράριο εργασία τους σε 3 ώρες από 6 προκειμένου όπως κατείγγηλαν να προσληφθούν και άλλα άτομα από τη Δημοτική Αρχή. Αντίθετα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, με πολύ προσπάθεια κράτησε τις καθαρίστριες στο καθεστώς της εξάωρης απασχόλησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περικοπή του ωραρίου είχε δραματικές συνέπειες στη ζωή και στην καθημερινότητα των γυναικών που εργάζονται στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης οι οποίες με 300 ευρώ όπως είπαν παλεύουν να τα βγάλουν πέρα και να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, διπλάσιους από τους μισθούς που παίρνουν. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενες μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, στους Παιδικούς Σταθμούς οι οποίες όπως είπαν ταλαιπωρούνται για πολλά χρόνια με συμβάσεις οι οποίες λήγουν και ανανεώνονται κάθε χρόνο. 

Μιλώντας στο «Ν» για τη σημερινή κινητοποίηση ο πρόεδρος των Εργαζομένων στους Δήμους Γιώργος Αλεξίου, σημείωσε πως έχει πια το πλήρωμα του χρόνου όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι να τακτοποιηθούν και να βγουν από την ανασφάλεια και την ομηρεία που βρίσκονται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τις δηλώσεις και τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων  εργαζομένων στους Δήμους της Λέσβου. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης υπενθυμίζει το θεσμικό πλαίσιο και καλεί σε ενεργή συμμετοχή
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η αλληλεγγύη γίνεται πράξη στο Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου

Η δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μυτιλήνης που ένωσε καρδιές και ανθρώπους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο αθλητισμός της Παναγιούδας χτίζει το μέλλον του

Παρουσίαση έργου και στόχων των συλλόγων «Θησέας» και «Ελπίδες» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σφοδρή αντίδραση της ΔΟΕ στην κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προειδοποιεί για οικονομική ασφυξία στα σχολεία και ζητά άμεση αύξηση της χρηματοδότησης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οκτώ αγνοούμενοι πρόσφυγες – μετανάστες ανοιχτά του Δικελί

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από τις τουρκικές αρχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρεμβάσεις ουσίας στις σχολικές υποδομές του Δήμου Μυτιλήνης

Μετά το 9ο Δημοτικό και τον Χάλικα σειρά έχει το σχολικό συγκρότημα Αγίας Φωτεινής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Κιβωτός του Γένους κόβει τη βασιλόπιτα

Γιορτινή συνάντηση με χορό και δώρα στο «Θαλλόν Ελαίας»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κοπή βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Ροζ Δύναμη

Κάλεσμα αλληλεγγύης και στήριξης από τον Σύλλογο Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διακρίσεις μαθητών Πέτρας στον διαγωνισμό Μαθηματικών Θαλής

Υπερηφάνεια για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πέτρας στον 86ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Νέα διοίκηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στον Σύνδεσμο Πολυτέκνων Λέσβου

Υποβολή υποψηφιοτήτων έως τις 16 Ιανουαρίου 2026