× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περιοδείες και συναντήσεις της Μαρίας Κομνηνάκα στη Λέσβο

Στο πλαίσιο των συναντήσεων η βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των στρατιωτικών, περιόδευσε στην αγορά της Μυτιλήνης και συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις

Δημοσίευση 23/5/2022

Περιοδείες και συναντήσεις της Μαρίας Κομνηνάκα στη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Με ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκαν οι περιοδείες της βουλευτού Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα. 

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Γιάννη Παπαπαναγιώτου και τον αντιπρόεδρο Ελευθέριο Μαλέα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.), μέλος της ΠΟΕΣ, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τους στρατιωτικούς, όπως τα μισθολογικά τους, τα έξοδα μετακίνησης τους αλλά και το ζήτημα της αποστολής τους, που δεν έχει καμία σχέση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εκτός συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα η Μαρία Κομνηνάκα περιόδευσε, μαζί με κλιμάκιο του Κόμματος, στην αγορά της Μυτιλήνης. Στη συζήτηση με αυτοαπασχολούμενους ξεχώρισε η αγανάκτηση και η γενικευμένη ανασφάλεια, ο φόβος για λουκέτα, λόγω των χρεών και των δυσβάστακτων λογαριασμών του ρεύματος. Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι υπάρχει πείρα στους μικρούς επιχειρηματίες, που λέει ότι οι «κλαδικές» προτεραιότητες του κεφαλαίου – στο εμπόριο, στη Μεταποίηση, στις Κατασκευές -  οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων σε λουκέτο. Γι΄ αυτό υπάρχει η πολιτική επιλογή συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν τόσο οι διεκδικήσεις που θα ανακουφίσουν τους αυτοαπασχολούμενους όσο και η πάλη για να δημιουργούνται τριγμοί σε κάθε αντιλαϊκό σενάριο κυβέρνησης μονοκομματικής ή συνεργασίας.

Επίσης, στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, κατά την περιοδεία της στη Στύψη, με κατοίκους του χωριού, εργαζόμενους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, το Σάββατο (21 Μάη) η βουλευτής τόνισε: «Η εγκατάλειψη και η απαξίωση υποδομών, ειδικά στην υγεία, η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας αλλά συνέπεια της βάρβαρης πολιτικής που στηρίζει τα μονοπώλια, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση όσο και από τις προηγούμενες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί της Κυριακής (22 Μάη) η Μαρία Κομνηνάκα κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας, σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας συμμετείχε στην πορεία της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου και σε δήλωσή της ανάμεσα στα άλλα σημείωσε «… διατρανώνουμε τη λαϊκή απαίτηση, να σταματήσει η αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων, να μη βρεθεί κανένας φαντάρος ή στρατιωτικός έξω από τα σύνορα, και κυρίως να γίνει πράξη το κλείσιμο όλων των ΝΑΤΟικών ΒΑΣΕΩΝ του θανάτου που μετατρέπουν τη χώρα σε στόχο εχθρικών αντιποίνων». Και επίσης παραβρέθηκε και χαιρέτησε στην εκδήλωση «Η προσφυγική μνήμη, πολύτιμη ιστορική κληρονομιά» που διοργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών, η Κοινότητα Λουτρών και ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι».

       Συνεχίζονται Περιοδείες-Συσκέψεις της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, για συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη Δευτέρα, 23 Μάη, κλιμάκιο, με επικεφαλής το Στρατή Κόμβο, μέλος της ΤΕ, θα περιοδεύσει σε Ιππειος, Κάτω Τρίτος και Μιχού.

Την Τρίτη, 24 Μάη, κλιμάκιο, με επικεφαλής το Γραμματέα της ΤΕ, Κώστα Ρήγα, θα περιοδεύσει στα Πάμφιλα.

Την Τετάρτη, 25 Μάη, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία και σύσκεψη στην Κάπη, με ομιλητή τον Κώστα Ρήγα.

Την Κυριακή, 29 Μάη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και περιοδεία στην Αγιάσο, από τον Στρατή Κόμβο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου