× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με λόγια χτίζει ανώγια, κατώγια και... ψυχιατρικές κλινικές ο Μουτζούρης

Για ακόμα μια φορά ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου υποσχέθηκε ότι «θα συζητήσει με τους εμπλεκόμενους» τη... ντροπή της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και βγήκε μια φωτογραφία με τους ενδιαφερόμενους

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 23/5/2022

Με λόγια χτίζει ανώγια, κατώγια και... ψυχιατρικές κλινικές ο Μουτζούρης
' χρόνος ανάγνωσης

Η γνωστή λαϊκή ρήση «με τα λόγια έχτιζε ανώγια και κατώγια» φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στην περιφερειακή αρχή του Κώστα Μουτζούρη αλλά προπάντων στον ίδιο που εδώ και καιρό έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο υποσχεσιολογίας χωρίς όμως να πραγματοποιεί το ελάχιστό από αυτά.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση με το κτιριακό της Ψυχιατρικής Κλινικής όπου παρά τις υποσχέσεις του Περιφερειάρχη για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο αυτό πρόβλημα μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση δε που είχε ο κ. Μουτζούρης την Παρασκευή 20 Μαΐου με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έσπευσε να διαβεβαιώσει για ακόμα μια φορά ότι «άμεσα θα το συζητήσουμε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να εξεύρουμε λύση». Αυτό δε το δημοσιοποίησε με ανακοίνωση του.

Αντίστοιχη διαβεβαίωση είχε δώσει ο κ. Μουτζούρης πριν από οκτώ μήνες και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη του στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λέσβου ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει προκειμένου να επιλυθεί το κτιριακό πρόβλημα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Τότε είχε πει πως έχει μιλήσει με τον διοικητή του Νοσοκομείου, και θα γίνει προγραμματική σύμβαση.Συγκεκριμένα ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι ««ήρθε ο κ. Καμπούρης μου έθεσε το θέμα και με έγγραφο του και η απάντηση είναι θετική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι καθώς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν διαθέτει αυτοτελή τεχνική υπηρεσία είναι αναγκαία η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια προκειμένου να συνταχτούν οι μελέτες και κατόπιν να προχωρήσει η χρηματοδότηση και η εκτέλεση του έργου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου τον Απρίλιο του 2018 είχε κατορθώσει και υπογράψει αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση για την βελτίωση κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Χίου ύψους 2.448.000 ευρώ σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανέλαβε την υλοποίηση των εργασιών μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π. Ε. Χίου.

Κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και τρία χρόνια η περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη για το κτιριακό της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αλλά προφανώς δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες όπως οι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, συγγενείς και φίλους του κ. Περιφερειάρχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε ο κ. Περιφερειάρχης το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε πληθώρα συναντήσεων με φορείς, Συλλόγους κτλ και υπόσχεται σε όλους «ικανοποίηση των αιτημάτων τους»!

Μιλώντας στο «Ν» υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας τόνιζαν ότι τα περισσότερα από αυτά που υπόσχεται ο κ. Μουτζούρης στις συναντήσεις αυτές η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα για να ασχοληθεί ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν προβλέπονται κωδικοί χρηματοδοτήσεων οπότε μένουν μόνο «οι φωτογραφίες για τις δημόσιες σχέσεις του» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης