× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το ζητούμενο είναι, η προοδευτική παράταξη να παρουσιάζει μια συνολική και ολοκληρωμένη άποψη»

O Kώστας Σημίτης μίλησε καταχειροκροτούμενος στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/5/2022

«Το ζητούμενο είναι, η προοδευτική παράταξη να παρουσιάζει μια συνολική και ολοκληρωμένη άποψη»

Κάνοντας λόγο για την πιο εντυπωσιακή έναρξη συνεδρίου που έχει δει ξεκίνησε τη σύντομη ομιλία του ο Κώστας Σημίτης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Μιλώντας για την νέα αρχή που κάνει το κόμμα ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «η επιτυχία μας απαιτεί συστηματική εργασία για την κατανόηση των προβλημάτων και την επεξεργασία λύσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο Κώστας Σημίτης «πολλές φορές στην πολιτική αντιπαράθεση το ενδιαφέρον στρέφεται στον τρόπο με τον οποίο θα εκθέσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους και πως θα δημιουργήσουμε μια εικόνα γνώσεων και επιδιώξεων παρ’ όλο που δεν έχουμε εξετάσει ουσιαστικά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς στην πραγματοποίηση της κοινωνικής αλλαγής» και πρόσθεσε πως «η σημερινή αρχή θα πρέπει να αντιμετωπίσει βέβαια και το θέμα της καλύτερης οργάνωσης και της κοινής δράσης. Θα πρέπει όμως να επιδιώξει επίσης το δυσκολότερο θέμα, την επεξεργασία ενός πειστικού προγράμματος δράσης για την επίτευξη μιας δικαιότερης κοινωνίας.

Ένα προοδευτικό κόμμα οφείλει να προσφέρει ερμηνείες για τις δυναμικές που διέπουν την εξέλιξη, να προσδιορίσει με ποιες πραγματικότητες θα συγκρουστεί, να μιλήσει με τη γλώσσα της εποχής σ’ ένα ακροατήριο που ζητά να καταλάβει ποιες λύσεις προσφέρονται. Ο λόγος του πρέπει να είναι σύγχρονος» σημείωσε ο Κώστας Σημίτης.

«Το ζητούμενο είναι, η προοδευτική παράταξη να παρουσιάζει μια συνολική και ολοκληρωμένη άποψη για την κοινωνία που επιδιώκει, στην οποία θα εντάσσονται και οι επιμέρους στόχοι της, να έχει γι’ αυτό μια επεξεργασμένη αντίληψη για το ποιες μεταρρυθμίσεις επαγγέλλεται» τόνισε ο Κώστας Σημίτης από το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χρειάζεται να αντιμετωπίζει τα κοινωνικά φαινόμενα ως στοιχεία ενός συστήματος, το οποίο είναι ο κύριος στόχος της μεταρρυθμιστικής του παρέμβασης, να παρεμβαίνει σε ό,τι πρέπει να μεταβληθεί, να θέτει διαρκώς ερωτήματα αλλά και να δεσμεύεται από μια θεώρηση απαλλαγμένη από ψευδαισθήσεις και προκαταλήψεις» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Σύμφωνα με τον ίδιο «η κοινωνική αλλαγή είναι δυνατή, αλλά δεν σημαίνει πραγμάτωση μιας άλλης, οραματικής κοινωνίας. Σημαίνει συνεχείς βελτιώσεις τώρα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, με κριτήριο πάντα τη κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική συνοχή, την ανάγκη για μια δικαιότερη κοινωνία και για βιώσιμη ανάπτυξη».

«Το κόμμα βέβαια» συμπλήρωσε ο Κώστας Σημίτης «δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην ανάλυση των φαινομένων. Πρέπει να είναι κόμμα δράσης. Να επεμβαίνει με το λόγο του αλλά και με τη κινητοποίηση του στην πληροφόρηση της κοινωνίας, στην κινητοποίηση για την πραγματοποίηση κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Η προσέγγιση στα προβλήματα πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να επιδιώκει την κινητοποίηση για την εφαρμογή των επιβεβλημένων και επεξεργασμένων λύσεων» και κατέληξε τη σύντομη ομιλία του λέγοντας: «Το έργο που αναλαμβάνουμε σήμερα είναι δύσκολο αλλά είναι και απαραίτητο για την πρόοδο της χώρας. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται το Εξοικονομώ 2024

Με σημαντικές αλλαγές αναμένεται η νέα προκήρυξη του προγράμματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια του Aqua Blue την εβδομάδα του Πάσχα

Στην άγονη γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Καβάλα
ΚΟΣΜΟΣ

Στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

«Τρέχουν» οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να βάλει φρένο
ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινά γεύματα στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος

Τα γεύματα αυτά αποτελούν ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε όσους υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στα νησιά του Αιγαίου» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε... ο Αντώνης Τουρκογιώργης

Σε ηλικία 73 ετών, πέθανε ένας σημαντικός εκπρόσωπος της Ελληνικής ροκ σκηνής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονικές πλημμύρες στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φαντασμαγορικές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο

Περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν στο Βροντάδο για να παρακολουθήσουν το έθιμο
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Ως τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες βυθού που εκπονούνται για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ