× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ισόβια και 11,5 χρόνια για τη δολοφονία της Καρολάιν

Η απόφαση του δικαστηρίου-Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Δημοσίευση 16/5/2022

Ισόβια και 11,5 χρόνια για τη δολοφονία της Καρολάιν
' χρόνος ανάγνωσης

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο. Επιπλέον του επιβλήθηκε κάθειρξη 11,5 χρόνων και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Yπενθυμίζεται ότι για τη θανάτωση ζώου η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων επί έκαστη ημέρα 50 ευρώ. Για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, είχαν απορριφθεί ομόφωνα από το δικαστήριο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Οι δικαστές αναφέρθηκαν στην πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δημιούργησε νομολογία για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Παράλληλα, έκρινε πως το γεγονός ότι «για να αγοράσει το οικόπεδο κατέβαλε 50.000 ευρώ από χρήματα της οικογένειας της Καρολάιν το οποίο εγγράφηκε εξολοκλήρου στο όνομα του, δεν συνιστά πράξη έντιμη και σύμφωνη με την στάση μέσου ανθρώπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο ως προς το δεύτερο ελαφρυντικό έλαβε υπόψη του ό,τι έχει γίνει σε αυτές τις 37 ημέρες που ο κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος, όπως επίσης και ότι ένας χρόνος από την τέλεση αδικήματος είναι λίγος χρόνος για να αποδειχθεί μεταστροφή κατηγορούμενου. Επίσης, όπως είπαν, δεν έχει προσκομιστεί από τις φυλακές όπου κρατείται, έγγραφο για την συμπεριφορά του εντός αυτών.

«Ειδεχθή και σκληρά» τα εγκλήματά του
Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη είχε ζητήσει νωρίτερα από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη γυναικοκτονία της συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά το 2021.

«Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά το χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα. Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια «παραφωνία» στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;» είπε η εισαγγελέας προσθέτοντας: «Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ήταν καλός με την οικογένειά του, την οποία στο τέλος εξόντωσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, σχολίασε: «Φαντάζομαι θα τηρεί τους κανόνες, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μετέπειτα καλή συμπεριφορά σε μόλις 12 μήνες».

Ομόφωνα ένοχος

Την ενοχή του καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Δεν του αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό για τη στυγερή γυναικοκτονία της συζύγου και μητέρας του παιδιού τους, Καρολάιν Κράουτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, μετά από διάσκεψη δύο ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βιασμό ψυχικής ορμής.

Σημειώνεται πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παρέμεινε ατάραχος κατά το άκουσμα της απόφασης.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έφυγε ο Λημνιός δημοσιογράφος Ηλίας Κότσαλης

Ο Ηλίας Κότσαλης ήταν ιδιοκτήτης του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Άλφα»
Έφυγε ο Λημνιός δημοσιογράφος Ηλίας Κότσαλης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη συνεδρίαση ΤΕΣΟΠΠ στη Λήμνο μετά το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας

Συντονισμός φορέων, αναμονή κυβερνητικών κλιμακίων και έμφαση στην αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου
Έκτακτη συνεδρίαση ΤΕΣΟΠΠ στη Λήμνο μετά το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«14 μήνες μετά ξανά στο ίδιο έργο»

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λήμνου καταγγέλλει ανυπαρξία αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και καλεί σε συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου
«14 μήνες μετά ξανά στο ίδιο έργο»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέο αίτημα για έκτακτη ανάγκη σε όλη τη Λήμνο μετά τις πλημμύρες

Η Δήμαρχος Ελεονώρα Γεώργα ζητά άμεση κινητοποίηση πόρων για τις εκτεταμένες ζημιές της 21ης Φλεβάρη
Νέο αίτημα για έκτακτη ανάγκη σε όλη τη Λήμνο μετά τις πλημμύρες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Λήμνου

Ο Δήμος Λήμνου απευθύνει έκκληση να περιοριστούν οι μετακινήσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο στις απολύτως αναγκαίες. Δείτε εδώ ποια είναι τα επικίνδυνα σημεία που απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς
Μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λήμνος πνίγεται και οι μελέτες χρονίζουν

Το Παράρτημα Λήμνου του Εργατικού Κέντρου ζητά τώρα μέτρα στήριξης και ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα
Η Λήμνος πνίγεται και οι μελέτες χρονίζουν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος: Φερτά υλικά στο οδόστρωμα μεταξύ Κοντοπουλίου και Παναγιάς

Ο Δήμος του νησιού καλεί τους οδηγούς να διασχίζουν το δρόμο με ιδιαίτερη προσοχή
Λήμνος: Φερτά υλικά στο οδόστρωμα μεταξύ Κοντοπουλίου και Παναγιάς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξανά καταστροφικές πλημμύρες σε Μύρινα και Ατσική

Η Πολιτική Προστασία μιλά για απρόβλεπτο σύστημα με ύψη βροχής εκτός πρόγνωσης και προειδοποιεί για νέο κύμα εξάρσεων
Ξανά καταστροφικές πλημμύρες σε Μύρινα και Ατσική
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 27 Φεβρουαρίου

Θα καταβληθούν 2,49 δις ευρώ σε 4,3 εκατομμύρια δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 27 Φεβρουαρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο πλευρό της Λήμνου ο Παναγιώτης Παρασκευαϊδης μετά τη νέα κακοκαιρία

Ζητά άμεση κήρυξη του νησιού σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης και ταχεία αποζημίωση των πληγέντων
Στο πλευρό της Λήμνου ο Παναγιώτης Παρασκευαϊδης μετά τη νέα κακοκαιρία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο πλευρό της Λήμνου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης

Τηλεφωνική επικοινωνία του Παναγιώτη Χριστόφα με τη Δήμαρχο Λήμνου Ελεωνόρα Γεώργα για τα προβλήματα από την κακοκαιρία
Στο πλευρό της Λήμνου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νερό ακατάλληλο για πόση στη Μύρινα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο Δήμος Λήμνου καλεί τους πολίτες να μην καταναλώνουν νερό από το δίκτυο και δίνει τηλέφωνα επικοινωνίας για κάθε ανάγκη
Νερό ακατάλληλο για πόση στη Μύρινα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα