× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ισόβια και 11,5 χρόνια για τη δολοφονία της Καρολάιν

Η απόφαση του δικαστηρίου-Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Δημοσίευση 16/5/2022

Ισόβια και 11,5 χρόνια για τη δολοφονία της Καρολάιν
' χρόνος ανάγνωσης

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο. Επιπλέον του επιβλήθηκε κάθειρξη 11,5 χρόνων και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Yπενθυμίζεται ότι για τη θανάτωση ζώου η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων επί έκαστη ημέρα 50 ευρώ. Για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, είχαν απορριφθεί ομόφωνα από το δικαστήριο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Οι δικαστές αναφέρθηκαν στην πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δημιούργησε νομολογία για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Παράλληλα, έκρινε πως το γεγονός ότι «για να αγοράσει το οικόπεδο κατέβαλε 50.000 ευρώ από χρήματα της οικογένειας της Καρολάιν το οποίο εγγράφηκε εξολοκλήρου στο όνομα του, δεν συνιστά πράξη έντιμη και σύμφωνη με την στάση μέσου ανθρώπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο ως προς το δεύτερο ελαφρυντικό έλαβε υπόψη του ό,τι έχει γίνει σε αυτές τις 37 ημέρες που ο κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος, όπως επίσης και ότι ένας χρόνος από την τέλεση αδικήματος είναι λίγος χρόνος για να αποδειχθεί μεταστροφή κατηγορούμενου. Επίσης, όπως είπαν, δεν έχει προσκομιστεί από τις φυλακές όπου κρατείται, έγγραφο για την συμπεριφορά του εντός αυτών.

«Ειδεχθή και σκληρά» τα εγκλήματά του
Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη είχε ζητήσει νωρίτερα από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη γυναικοκτονία της συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά το 2021.

«Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά το χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα. Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια «παραφωνία» στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;» είπε η εισαγγελέας προσθέτοντας: «Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ήταν καλός με την οικογένειά του, την οποία στο τέλος εξόντωσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, σχολίασε: «Φαντάζομαι θα τηρεί τους κανόνες, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μετέπειτα καλή συμπεριφορά σε μόλις 12 μήνες».

Ομόφωνα ένοχος

Την ενοχή του καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Δεν του αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό για τη στυγερή γυναικοκτονία της συζύγου και μητέρας του παιδιού τους, Καρολάιν Κράουτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, μετά από διάσκεψη δύο ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βιασμό ψυχικής ορμής.

Σημειώνεται πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παρέμεινε ατάραχος κατά το άκουσμα της απόφασης.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κίνδυνος παγετού στη Λήμνο

Συστάσεις προς τους κατοίκους από το Δήμο του νησιού. λόγω του παγετού, αύριο Παρασκευή 2 Ιανουαρίου οι υπηρεσίες του Δήμου Λήμνου θα λειτουργήσουν μετά τις 09:00 π.μ.
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά κατέστρεψε ναό του 19ου αιώνα στο Αμστερνταμ

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματική αποτίμηση του έτους 2025 στην Ελλάδα

Αναλυτικά τα ρεκόρ θερμοκρασίας και βροχόπτωσης από το δίκτυο σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία την Πρωτοχρονιά στη νοτιοδυτική Ελβετία

Έκρηξη και πυρκαγιά σε μπαρ με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες – Σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά στα μπλόκα και αποφάσεις προ των πυλών

Περισσότερα από 50 μπλόκα συμμετέχουν στην πανελλαδική σύσκεψη της Κυριακής, ενώ εντείνονται οι ζυμώσεις για τη συνέχεια του αγώνα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χιονόστρωση στη Λήμνο με συστάσεις για περιορισμό μετακινήσεων

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου για τη διαχείριση των καιρικών φαινομένων
ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων αλλά εδώ είναι Ελλάδα

Τα στοιχεία από τα παρατηρητήρια τιμών των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα δείχνουν μια πολύ μικρή μείωση των λιανικών τιμών
ΕΛΛΑΔΑ

Αισιοδοξία και συναινέσεις στο μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026

Ο πρωθυπουργός κάνει απολογισμό του 2025, μιλά για μεγάλες προκλήσεις τη νέα χρονιά και θέτει τη συνεννόηση ως βασικό όρο για τις αλλαγές που έρχονται
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Επιβεβαιώθηκε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που δίνει έμφαση στους Τούρκους τουρίστες»

Δήλωση του Κώστα Μουτζούρη μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του ΙΝΣΕΤΕ σε ρεπορτάζ του «Ν» όπου αποδεικνύεται ότι οι Τούρκοι τουρίστες καταγράφουν μεγαλύτερα έσοδα για τα νησιά μας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στα 202 ευρώ η μέση ημερήσια δαπάνη των Τούρκων τουριστών

Όμως το 2024 καταγράφηκε μείωση του μέσου όρου διανυκτερεύσεων σε σχέση με το 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο τουρισμός του Βορείου Αιγαίου με μεγάλες δυνατότητες και ανοιχτές πληγές

Η ετήσια έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ χαρτογραφεί αδυναμίες και προτείνει δρόμους για επιμήκυνση της σεζόν στους 6 μήνες και αύξηση των χαμηλών εισπράξεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Δωρεάν online σεμινάρια για τις γυναίκες του Βορείου Αιγαίου

Γιατί να κάνεις... «κάτι για σένα»;