× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας, αλλά χρειάζεται προσπάθεια»

Ο Γιώργος Μήλιος, που αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος μιλά για τις προοπτικές τ και τους νέους δρόμους που ανοίγονται μετά το συνέδριο για το ΚΙΝΑΛ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/5/2022

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας, αλλά χρειάζεται προσπάθεια»

Στις  εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και στις προοπτικές που ανοίγονται στο κόμμα μετά το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Γιώργος Μήλιος, που αναδείχθηκε πρώτος στις εκλογές για νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και  ο οποίος όπως είπε είναι στον πολιτικό αυτό χώρο από το 1977 όταν φοιτούσε σε Λύκειο Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήμουν πάντα στρατιώτης και εθελοντής στο ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα κατά την άποψή μου δεν είναι η φιλαθλοποίηση της πολιτικής ποιος βγαίνει πρώτος και ποιος δεύτερος. Το ζήτημα είναι πως συμμετέχει στις διαδικασίες και πως αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του κόσμου και της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα όπως αυτό διαμορφώνεται για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά την αλλαγή της ηγεσίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γιώργος Μήλιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι ένα πυροτέχνημα αλλά συστράτευση και συμμετοχή του κόσμου ο οποίος επιθυμεί να επαναφέρει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας τη μεγάλη Δημοκρατική παράταξη.

«Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα τόσο στις εσωκομματικές εκλογές μας για την ανάδειξη προέδρου όσο και στις πρόσφατες κάλπες που στήθηκαν για τις νομαρχιακές επιτροπές, τις τοπικές επιτροπές και τους συνέδρους. Και στις δύο αναμετρήσεις προσήλθαν να ψηφίσουν πάνω από  170.000 πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζητούμενο είναι ωστόσο να πεισθεί η νεολαία της χώρας μας να έρθει  στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και να μάθει την προσφορά στη χώρα και την ιστορία του, όχι μέσα από τις συκοφαντίες των άλλων κομμάτων αλλά μέσα από τα πραγματικά γεγονότα.

Πιστεύω ότι με προσπάθεια και συμμετοχή από όλα τα μέλη, μπορούμε να πείσουμε την κοινωνία να επιστρέψει στο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να γίνει και πάλι κόμμα εξουσίας όπως ήταν στο παρελθόν».

Αναφερόμενος ο Γιώργος Μήλιος στο συνέδριο του κόμματος το οποίο ξεκινά αυτή την Παρασκευή και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, σημείωσε ότι είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη και σημαντική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν αλλαγές και στο καταστατικό αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του συνεδρίου θα προχωρήσει η συγκρότηση των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές.

Ορισμένοι από τους συντρόφους που εξελέγησαν στην 11μελή Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου, μου πρότειναν να είμαι υποψήφιος για νέος Γραμματέας. Η πρότασή τους και η εμπιστοσύνη τους να αναλάβω το τιμόνι της Νομαρχιακής σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία είναι τιμητικά για μένα και εφόσον ψηφισθώ στην πρώτη συνεδρίαση θα προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στο κόμμα όπως κάνω εδώ και 45 χρόνια. Φυσικά σε όποια θέση και αν αποφασισθεί να υπηρετήσω θα είναι εκεί ως εθελοντής και στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης