× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρόταση 23 σελίδων και κατανομής των Αντιπεριφερειών

«Δεν ράβω κουστούμι, είχα κουστούμι» λέει ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», Γιάννης Σπιλάνης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/7/2019

Πρόταση 23 σελίδων και κατανομής των Αντιπεριφερειών

Ενώ οι μέρες τρέχουν προς την 31η Αυγούστου και τη λήξη της θητείας της νυν περιφερειακής Αρχής που πλέον εκπροσωπείται από τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Βαλσαμίδη, ο οποίος παίρνει τη θέση της Χριστιάνας Καλογήρου που διορίστηκε Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας, ο πρύτανης και νέος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης αναμένει τις κεντρικές εξελίξεις. Με ποιο τρόπο δηλαδή η νέα κυβέρνηση θα δώσει αυξημένη «κυβερνησιμότητα» στους Περιφερειάρχες που εξελέγησαν με την απλή αναλογική και σε πολλές περιπτώσεις, όπως σε αυτή του Βορείου Αιγαίου, έχουν 10 έδρες σε σύνολο 41.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μουτζούρης εξαρχής είχε δηλώσει τη διάθεσή του για συνεργασίες με τις άλλες περιφερειακές παρατάξεις, τις οποίες και κάλεσε για να συζητήσουν. Οι πιο πιθανές προς συνεργασία με τα σημερινά δεδομένα είναι αυτή του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Τολμάμε», Παναγιώτη Χριστόφα και του επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», Γιάννη Σπιλάνη, ο οποίος μίλησε εφ’ όλης της ύλης χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα fm.

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΙΛΑΝΗ

Αρχικά ο κ. Σπιλάνης σχολίασε για τη θέση της Χριστιάνας Καλογήρου, στην οποία διετέλεσε και ο ίδιος αυτή του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ότι αναμένει από την κ. Καλογήρου να υπερασπιστεί το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, να ζητήσει την επέκταση για το μεταφορικό ισοδύναμο και να κάνει πράξεις τις εξαγγελίες της για ακτοπλοϊκές συνδέσεις με άλλα νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυταρχισμός ή συνεργασία»

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν κεντρικά με το θέμα της «κυβερνησιμότητας» ο κ. Σπιλάνης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να φέρνουμε ως παράδειγμα την Ευρώπη παντού και όχι στο θέμα το συνεργασιών, όπως κατά κόρον συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. «Το είδαμε το μοντέλο της απόλυτης εξουσίας του Περιφερειάρχη. Θέλουμε αυταρχικό συγκεντρωτισμό ή συνεργασίες;» τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό υπερασπίστηκε τις θέσεις της παράταξής του για συνεργασίες στη βάση ενός προγραμματικού σχεδίου το οποίο ο ίδιος έχει εκπονήσει και φτάνει τις 23 σελίδες. Το προσχέδιο αυτό έχει αποσταλεί στον νέο Περιφερειάρχη και αφορά τη συνεργασία της «Συμπαράταξης Πολιτών» με την Περιφερειακή Αρχή, αλλά και την παράταξη Χριστόφα που δεν ανοίγει μέχρι στιγμής τα χαρτιά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Αντιπεριφέρειες

Στα όσα λέγονται για τις θέσεις και τα αξιώματα, ο κ. Σπιλάνης απαντά ότι δεν ράβει κουστούμι, αλλά ότι έχει από την προηγούμενη πορεία του, καθώς και ότι «έχασε» 15.000 ευρώ σε προγράμματα που θα μπορούσε να πάρει από την ακαδημαϊκή του θέση, ενόσω ήταν στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η πρόταση του κ. Σπιλάνη έχει ως εξής και αφορά στη συνεργασία της παράταξής του με την περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη και την παράταξη Χριστόφα. Στις 10 έδρες του κ. Μουτζούρη, 5 Αντιπεριφέρειες, στις 8 έδρες του κ. Χριστόφα 4 Αντιπεριφέρειες και στις δικές του 4 έδρες, 2 αντιπεριφέρειες. Υπενθυμίζεται ότι είναι 3 γεωγραφικοί αντιπεριφερειάρχες, έξι θεματικοί και δύο έπαρχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρότασή του για συνεργασία βασίζεται στην υπεράσπιση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και την επίλυση των προβλημάτων των νησιών με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΙΛΑΝΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ