× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αναμένει τις αλλαγές για να «μοιράσει» αντιπεριφέρειες

Ο νέος Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» για τις αλλαγές που περιμένει στον «Κλεισθένη», ώστε να (επανα)καθορίσει συνεργασίες και Αντιπεριφερειάρχες

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/7/2019

Αναμένει τις αλλαγές για να «μοιράσει» αντιπεριφέρειες

«Δεν έχω κάνει καμία δήλωση πουθενά για τις μετεκλογικές συζητήσεις μου» δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα fm, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μουτζούρης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες που απορρέουν από την ιδιότητά του ως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Αυγούστου. Η δε θητεία του ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως αναδείχτηκε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκινά, όπως είναι γνωστό την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του ο κ. Μουτζούρης σε σχέση με τους διεκδικητές κρίσιμων αντιπεριφερειών, αλλά ούτε και για τις συνεργασίες που πρόκειται να κάνει με τις άλλες περιφερειακές παρατάξεις- δεδομένου αφενός γιατί ήταν δέσμευση την οποία επανέλαβε και σήμερα και αφετέρου των 10 εδρών που κατέλαβε έναντι των 13 που έλαβε η μείζονα αντιπολίτευση της παράταξης της Χριστιάνας Καλογήρου.

Θα προλάβουν όμως να αναλάβουν χαρτοφυλάκιο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα οι νέοι αντιπεριφερειάρχες και πότε θα οριστούν; Ο κ. Μουτζούρης μας απάντησε ότι έχει συζητήσει με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και αναμένεται εντός λίγων ημερών να κατατεθεί νομοσχέδιο αλλαγών που θα διασφαλίζει την διακυβερνησιμότητα τόσο των δήμων όσο και των Περιφερειών. Με τα νέα δεδομένα λοιπόν, ο κ. Μουτζούρης θα διαπραγματευτεί τόσο με τις άλλες παρατάξεις όσο και με τα φαβορί του ψηφοδελτίου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως ο ίδιος σε σχετική μας ερώτηση απάντησε ότι κανένα στέλεχος της δικής του παράταξης δεν έχει διεκδικήσει ακόμα θέση: «Δεν διατυπώνονται αιτήματα, καμία όχληση και τους ευχαριστώ».

Για τους νέους βουλευτές

Ο κ. Μουτζούρης χαιρέτισε από τη συνέντευξή του στο «Ν» την νέα κυβέρνηση της ΝΔ και συνεχάρη τους τρεις βουλευτές του Νομού Λέσβου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τον συνδέει μακρά σχέση με τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ότι γνωρίζει το έργο του κ. Γιάννη Μπουρνού από τη θέση του ως επικεφαλής γραφείου στρατηγικού σχεδιασμού πρωθυπουργού στην προηγούμενη κυβέρνηση και ότι γνωρίζει τον πατέρα της κ. Μαρίας Κομνηνάκα, επισημαίνοντας ότι έχει θετική σκέψη.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ