× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να τολμήσει ο λαός με το ΚΚΕ»

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 6/7/2019

«Να τολμήσει ο λαός με το ΚΚΕ»

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου η τ.Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στη Λέσβο. Η κ.Παπαρήγα στην αρχή της συνέντευξης έκανε μια προσωπική αναφορά επισημαίνοντας ότι στη Λέσβο ήταν η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε αμέσως μετά την εκλογή της ως Γενική Γραμματέας του Κόμματος. «Όποτε κατά καιρούς έρχομαι στη Λέσβο το θυμάμαι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Παπαρήγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών κατέδειξε μια ενίσχυση της τάσης της συντηριτικοποίησης της ψήφου η οποία έχει να κάνει με την διάψευση των προσδοκιών των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων. «Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η κρίση άδειασε τις τσέπες αλλά του έδωσε σημαντική πολιτική πείρα. Γι αυτό πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση δίνοντας την δύναμη στο μοναδικό κόμμα που δεν λειτουργεί σαν μεσίτης του λαού απέναντι στην κυβέρνηση από τη μια και τον λαό από την άλλη, αλλά γίνεται πρωτοπόρα δύναμη που προσπαθεί να εμπνεύσει στο λαό την αυτοπεποίθηση στον εαυτό του, στην ανάγκη, να εκμεταλλευτεί τις ανεκμετάλλευτες δυνάμεις που έχει».

Η κ.Παπαρήγα εξήγησε, ότι το ΚΚΕ διεκδικεί, όταν ο λαός φτάσει στην κάλπη να ξεπεράσει την λογική που λέει ψηφίζω για το ποιος θα  κυβερνήσει, «ψηφίζω για το ποιος μου φαίνεται μικρότερο κακό, ας τιμωρήσω τον έναν δίνοντας την ψήφο στον άλλο. Μια τέτοια ψήφος είναι τιμωρητική για τον ίδιο τον λαό».

Παράλληλα η κ.Παπαρήγα τόνισε ότι σημασία έχει η επόμενη μέρα για τον επιπρόσθετο λόγο ότι στις 8 Ιουλίου έχει eurogroup προκειμένου να γίνει ο έλεγχος του ελληνικού προγράμματος. «Γιατί τα μνημόνια συνεχίζονται μέσω των λεγόμενων προγραμμάτων σταθερότητας, την εποπτεία, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάλεσε δε τον λαό να έχει εμπιστοσύνη στη δύναμη του και να ξεπεράσει τα ψεύτικα διλλήματα και τις προκαταλήψεις ψηφίζοντας το ΚΚΕ. Ακόμα η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι έγνοια της ΝΔ από πάντα ήταν να είναι ο λαός στο περιθώριο «να μην υπάρχει κίνημα, να μην υπάρχει πάλη».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ η κ.Παπαρήγα επισήμανε ότι δεν τα λέει ακριβώς όπως η ΝΔ αλλά είναι το κόμμα που οδήγησε στη συντηρητικοποίηση «σκοτώνοντας τις ελπίδες του λαού, σπέρνοντας την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία και την απογοήτευση».Στη συνέχεια ανάφερε ότι ως ΚΚΕ «δεν χάνουμε ποτέ την εμπιστοσύνη στο λαό και παλεύουμε για να έρθει ο λαός στην εξουσία».

Η κ.Παπαρήγα άσκησε κριτική στο κόμμα του κ.Βαρουφάκη τονίζοντας ότι πρόκειται για χρήσιμη συμπληρωματική δύναμη των αστικών κομμάτων.Ενώ για το κόμμα Βελόπουλου επεσήμανε ότι είναι η εναλλακτική δύναμη απέναντι στη Χ.Α.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της η κ.Παπαρήγα κάλεσε το λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ καθώς «είναι η μοναδική δύναμη που θα κάνει γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση, που θα τονώσει το λαό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες