× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παίρνει το ξίφος της και βλέπει Ολυμπιάδα!

Η 13χρονη Σταυρίνα Γαρυφάλλου με καταγωγή από τη Γέρα της Λέσβου διαπρέπει στην ξιφασκία και στοχεύει στην παρουσία της στους Αγώνες της Σενεγάλης το 2022

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/7/2019

Παίρνει το ξίφος της και βλέπει Ολυμπιάδα!

Θα περιμένατε ότι ένα 13χρονο κορίτσι με καταγωγή από τη Λέσβο κυριαρχεί στην κατηγορία της στο άθλημα της ξιφασκίας; Και μάλιστα όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός συνόρων;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όμως είναι πραγματικότητα, αφού η Σταυρίνα Γαρυφάλλου που κατάγεται από τη Γέρα, είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στις παγκορασίδες, με διακρίσεις και σε ανώτερες κατηγορίες παρότι είχε να ανταγωνιστεί  μεγαλύτερες σε ηλικία αντιπάλους. Ωστόσο, η χάρη της νεαρής ξιφομάχου έχει φτάσει και στο εξωτερικό, αφού μετρά ως τώρα δύο διεθνείς διακρίσεις μέσα στο 2019.

Η Σταυρίνα είναι μαθήτρια της Α' τάξης του 6ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης και αγωνίζεται στο σύλλογο «Αιγάλεω Ξιφασκία 1992». Ζει μόνιμα στην Αθήνα, ωστόσο κάθε καλοκαίρι περνά τις διακοπές μαζί με την οικογένειά της, στο Πέραμα της Γέρας. Και μάλιστα συνεχίζει τις προπονήσεις κατά την παραμονή της στο νησί, με τον πατέρα της Γεραγώτισσας Ολυμπιονίκη της ρυθμικής Γυμναστικής, Κλέλιας Πανταζή, τον κ. Γιάννη στο Τάρτι.  

Φέτος, η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας μετρά συνεχείς επιτυχίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του αγωνιστικού έτους 2018-19, η Σταυρίνα Γαρυφάλλου έχει κατακτήσει 4 χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια, στις διοργανώσεις που έλαβε μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η νεαρή από τη Γέρα κατέκτησε αρχικά χρυσό μετάλλιο σε αγώνα Κυπέλλου Παγκορασίδων (6/10/2018) και συνέχισε εντός συνόρων με ασημένιο σε νέο αγώνα Κυπέλλου Παγκορασίδων (17/11/2018), χάλκινο σε αγώνα Κυπέλλου Γυναικών (16/3/2019), χρυσό σε αγώνα Κυπέλλου Παγκορασίδων (17/3/2019), χάλκινο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών (20/4/2019), χρυσό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων (11/5/2019) στο ξίφος ασκήσεως και χρυσό στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παγκορασίδων (12/5/2019).

Ενδιάμεσα, η Σταυρίνα εκπροσώπησε την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανεβαίνοντας σε δύο διεθνή βάθρα. Την πρώτη φορά χάρη στο ασημένιο της μετάλλιο στο European Circuit U14 που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας το Μάρτιο και λίγες μέρες μετά με χάλκινο μετάλλιο στο European Circuit U14, που διεξήχθη στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Μεγάλος στόχος της Σταυρίνας Γαρυφάλλου αποτελεί η συμμετοχή της στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα διεξαχθούν στη Σενεγάλη το 2022. Πρόκειται για τη διοργάνωση που τον Οκτώβρη του 2018 χάρισε στη Λέσβο έντονες συγκινήσεις με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Όλγα Φιάσκα στα 5.000μ βάδην. Και ευχή όλων μας είναι η Λέσβος να πανηγυρίσει με τη Σταυρίνα ένα ακόμα μετάλλιο στο Ντακάρ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024