× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Απερχόμενοι αλλά τα συμφέροντα των εργοδοτών παρόντα....»

Ανακοίνωση της Ανταρσία στο Αιγαίο για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/7/2019

«Απερχόμενοι αλλά τα συμφέροντα των εργοδοτών παρόντα....»

Δελτίο Τύπου απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ η παράταξη Ανταρσία στο Αιγαίο με τις θέσεις της για το Περιφερειακό Συμβούλιου που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης έχει ως εξής: «Παρ’ όλη τη θερινή ραστώνη και το διεκπεραιωτικό κλίμα που επικρατούσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 26 Ιουνίου η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή καθόλου δεν απομακρύνθηκε από την ταξική και πολιτική γραμμή που υπηρέτησε τόσα χρόνια που διαχειρίσθηκε τις τύχες τις Περιφέρειας. Έτσι ανάμεσα στα θέματα που έφερε ήταν για μια ακόμη φορά η έγκριση της “Λευκής Νύχτας” στο Καρλόβασι της Σάμου την επέκταση δηλαδή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο όνομα μια τάχαμου γιορτής που εν τέλει θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα. Παρ΄ όλη την αρνητική θέση του Εργατικού Κέντρου του νησιού η πλειοψηφία του Π.Σ. έδωσε την έγκρισή της για την παραβίαση του ωραρίου δείχνοντας για άλλη μια φορά ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Φυσικά καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε αυτή την απόφαση.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στο Π.Σ. ήταν κι αυτό την έγκρισης του αριθμού μαθη-τείας (ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, ΟΑΕΔ) στην Περιφέρεια. Η καταψήφιση μόνο από μας του επαίσχυντου αυτού θεσμού που έχει καταγγείλει και το εκπαιδευτικό κίνημα έδειξε για άλλη μια φορά και τα όρια της αντιπολίτευσης που μπορούν να κάνουν στο ΠΣ άλλες αριστερές παρατάξεις κάτι που είχα-με επισημάνει και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου ως “Ανταρσία στο Αιγαίο”. Δεν μπορείς δηλαδή να είσαι κατά του θεσμού και να τον καταγγέλλεις όπως κάνει η “Λαϊκή Συσπείρωση” κι Στρατής Κόρακας κι όταν περνάνε οι αποφάσεις εφαρμογής του να τις ψηφίζεις με τον πρόσχημα ότι θα πάρουν κάποιοι εργαζόμενοι αυτό το μεροκάματο της εξα-θλίωσης. Ας σημειώσουμε εδώ ότι όλοι οι άλλοι επικεφαλής των σχημάτων της αντιπολίτευσης απουσίαζαν.

Στα άλλα θέματα του Π.Σ. καταψηφίσαμε θέματα που σχετίζονταν με τον προϋπολογισμό (4η τροποποίηση, Πίνακες οικονομικής στοχοθεσίας), την πρόσληψη ενός στην ουσία μάνατζερ για το πρόγραμμα “Ναυς” στα πλαίσια του Ίντερεγκ ένα πρόγραμμα που όπως είχαμε καταγγείλει όταν είχε έρθει στο ΠΣ για έγκριση είναι κομμένο και ραμμένο για τα συμφέροντα των εφοπλι-στών και των τουριστικών πρακτόρων. Επίσης καταψηφίσαμε μια ακόμη τροποποίηση του Σχε-δίου Δράσης Αθλητισμού ενώ υπερψηφίσαμε την έγκριση λήψης μέτρων ρύθμισης της κυκλο-φορίας στην επαρχιακή οδό Μύρινας – Μούδρου.

Κλείνοντας το παρόν δελτίο τύπου να τονίσουμε την ουσιαστική αδυναμία του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητήσει σοβαρά θέματα όπως αυτά που έθεσε εκ μέρους της Λαϊκής Συσπεί-ρωσης ο Στρατής Κόρακας (ΕΚΑΒ, Δασοπυρόσβεση) όσο και το πλήρες ξεχαρβάλωμα του μια και για να προχωρήσουν πολύ σοβαρά ζητήματα όπως η προγραμματική σύμβαση για μελέτη που αφορούσε το Κάπμπο της Χίου αντί να γίνει συζήτηση – και πως να γίνει τελικά αφού η σύμβαση δεν ήρθε ποτέ στο συμβούλιο – εγκρίθηκε χωρίς συζήτηση και τα οικονομικά ζητή-ματα παραπέμφθηκαν στην οικονομικά επιτροπή. Καταγγείλαμε τη διαδικασία και δεν συμ-μετείχαμε στη διαδικασία λήψης απόφασης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή