× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βραβείο στο αντιοξειδωτικό κρουασάν των μαθητών της Αγρας!

Στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2019 και την κατηγορία «Καλές Πρακτικές»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/6/2019

Βραβείο στο αντιοξειδωτικό κρουασάν των μαθητών της Αγρας!

Στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2019 αναδείχτηκε το κρουασάν… υπερτροφή του Γυμνασίου Άγρας και λαμβάνει βραβείο στην κατηγορία «Καλές Πρακτικές στο Στόχο 9» με τη συμμετοχή του με τίτλο «Βιολειτουργικά Αντιοξειδωτικά Τρόφιμα (Κρουσάν)».

Θυμίζουμε ότι το πρώτο αντιοξειδωτικό και… βιολειτουργικό κρουασάν έφτιαξαν με τα χέρια τους και σε συνεργασία με πολλούς φορείς, μαθητές και μαθήτριες του γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Άγρας με τους καθηγητές τους, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό «Bravo Schools». Και το όνομα αυτού: «Biolife».

Τα μαγικά συστατικά!

Από τι παράγουν οι μαθητές αυτό το καινοτόμο και υγιεινό κρουασάν; Από ρόδι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αλεύρι που προέρχεται από εκχύλισμα σταφυλιών, ανθοκυανίνες, προανθοκυανιδίνες και φαινόλες, το οποίο παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση και εκχυλίσματα της πρωτεΐνης που προέρχεται από τον ορό γάλακτος (δημοφιλές συμπλήρωμα στον χώρο της αθλητικής διατροφής).

Περιέχει όμως και αρώνια μελανόκαρπη, η οποία ανήκει σε ένα από τα θρεπτικότερα φυτά, τα λεγόμενα «super foods» και κατέχει την πρώτη παγκόσμια θέση στη διεθνή κλίμακα των φαρμακευτικών φυτών.

«Τα βιολειτουργικά τρόφιμα αποτελούν το μέλλον στο κομμάτι της διατροφής. Εκτός του ότι είναι ενεργειακά και υγιεινά τρόφιμα, μπορούν να δράσουν προληπτικά για τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις θεραπευτικά», εξηγεί στο «Ν» ο διευθυντής του σχολείου, Λάζαρος Χονδροματίδης. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνέχεια της περυσινής επιτυχούς δράσης του σχολείου με τίτλο η «Αγρα επιμορφώνεται αντιοξειδωτικά» και τη διάκρισή της, με τη συμπερίληψη του σχολείου στο «Δίκτυο σχολείων πρεσβευτών για τους 17 παγκόσμιους στόχους» ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στον στόχο «καλή υγεία και ευημερία».

To Bravo Schools, o Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τη συμμετοχή  294 σχολείων που με 738 σχολικές προσεγγίσεις κατέγραψαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

 

Με τη συμμετοχή  του σχολείου στο Bravo Schools, αυτό εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ (in action SGDs Schools Club) και γίνεται μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων!

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ