× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έβγαλε τη μάσκα

«Γύρνα εκεί που έκλαψες, χαμογέλα και άλλαξε την ιστορία»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/4/2022

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έβγαλε τη μάσκα
' χρόνος ανάγνωσης

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιλάει για την ζωή της πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον Μάιο του 2020 και «γυρνάει» στις φρικτές πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο εξηγώντας την άρνηση της, για πολύ καιρό, να δει το πρόσωπο της στον καθρέφτη.
Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τη δύναμή της να επιστρέψει στο σημείο όπου δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι και να περιγράψει τι ακριβώς έγινε.

Φορώντας τη μάσκα της, περιέγραψε στους «Πρωταγωνιστές» του ALPHA και τον Σταύρο Θεοδωράκη δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο πώς κινήθηκε μετά την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ιωάννα είπε ότι άκουσε ένα θόρυβο, αλλά δεν κατάλαβε από πού ήταν. Περιέγραψε ότι η δράστρια είχε κρυφτεί κάτω, στις σκάλες, ενώ τότε δεν υπήρχαν τα κάγκελα.

«Δεν περίμενα καθόλου ότι κάποιος μπορεί να ανέβει από εδώ», είπε η Ιωάννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια η Ιωάννα έδειξε πώς ακριβώς στεκόταν μπροστά στην πόρτα του ασανσέρ, ενώ τόνισε ότι κοιτούσε προς τα κάτω.

«Πόσα δευτερόλεπτα πέρασαν για να καταλάβεις τι έγινε», τη ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Κλάσματα δευτερολέπτου», απάντησε η Ιωάννα.

«Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση», είπε η Ιωάννα. «Ένιωσα αυτή την απαίσια, χημική μυρωδιά», τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κατάλαβα αμέσως τι έγινε», εξήγησε. Στη συνέχεια περιέγραψε ότι ένιωσε κάψιμο και αφόρητους πόνους.

Τόνισε ότι δεν είδε πώς έφυγε η δράστρια αφού το υγρό είχε πέσει ήδη στο μάτι της και έβλεπε θολά.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε ότι το πρώτο πράγμα που της ήρθε στο μυαλό ήταν ότι είχε φαρμακείο απέναντι από την πολυκατοικία. «Μάλλον το ένστικτο επιβίωσης λειτουργεί αυτοματοποιημένα», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δεν κοίταξε τον δρόμο για να περάσει και ίσως να τη χτυπούσε αυτοκίνητο αν περνούσε.

Οι σκέψεις για αυτοκτονία και ο φόβος για το τι θα αντικρίσει στον καθρέφτη

«Πολύ πόνο. Πολλά ερωτηματικά. Απελπισία. Απλά προσπαθούσα να κρατηθώ στη ζωή. Είμαι λάτρης της ζωής. Θύμωνα όταν άκουγα πως κάποιος έκανε κακό στον εαυτό του. Θυμάμαι μέσα στο νοσοκομείο να σκέφτομαι α, τώρα καταλαβαίνω πώς κάποιοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν κακό στον εαυτό τους. Θυμάμαι αυτό το συναίσθημα και αυτή τη σκέψη σα να βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο. Σου φαίνεται λυτρωτικό. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ» τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Μπήκα μέσα στο φαρμακείο και φώναζα πως πονάω, πως θέλω βοήθεια. Τους κινητοποίησαν οι φωνές μου. Ένιωθα να καίγομαι. Έβλεπα στο νιπτήρα να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ο λόγος που σώθηκε το μάτι μου ήταν που έριξα αμέσως νερό. Οι γιατροί μου είπαν πως αυτό με έσωσε. Βοήθησε πολύ το ότι με πήγαν γρήγορα στα νοσοκομείο. Ήξερα πως ήταν καυστικό υγρό. Δεν ήξερα πως ήταν βιτριόλι. 'Ένιωσα ασφάλεια δίπλα στους γιατρούς και κατέρρευσα».

Περιγράφοντας τη στιγμή που έβγαλε τις γάζες και είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό της σε καθρέφτη μέσα στο νοσοκομείο , ανέφερε : «Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου. Απέφευγα να δω και τα χέρια μου. Στην τουαλέτα του νοσοκομείου είχα καθρέφτη και ήταν καλυμμένος για να μην δω τον εαυτό μου. Είχα την επιλογή, αλλά δεν τολμούσα. Ήρθε η ώρα που ήρθε ο γιατρός και μου έβαλε μέικ-απ και μου έδωσε ένα μικρό καθρέφτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτά, κρατάω την αναπνοή μου και λέω ΟΚ. Είδα τα μάτια μου, το ένα ήταν πολύ άσχημα, τα χείλη μου τραβηγμένα, δεν πίεσα τον εαυτό που πάρα πολύ»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τετράωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι ώρες άφιξης και αναχώρησης του πλοίου την Κυριακή 3 Μάη
Τετράωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+

Επιπλέον 188.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο εν μέσω αναταράξεων από τον πόλεμο με το Ιράν
Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 4 έως 8 Μαΐου

Θα καταβληθούν συνολικά 91,7 εκατ. ευρώ σε 107.160 δικαιούχους
Οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 4 έως 8 Μαΐου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τριήμερη επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Τετάρτη 6 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα βρεθεί στη Χίο για υπηρεσιακές συναντήσεις
Τριήμερη επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Ζημίες 33,7 εκατ. ευρώ για την Attica Group το 2025

Ο όμιλος των Attica Group διατήρησε υψηλά τα εσόδων και προχωρά χωρίς διανομή μερίσματος
Ζημίες 33,7 εκατ. ευρώ για την Attica Group το 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Επεισοδιακή η Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη

Εκατοντάδες προσαγωγές, συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών και αποκλεισμός της πλατείας Ταξίμ.
Επεισοδιακή η Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο στα 111 δολάρια το βαρέλι

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο σήμερα Παρασκευή 1 Μάη καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που συνδέονται με το Ιράν παραμένουν στο προσκήνιο
Νέα άνοδος για το πετρέλαιο στα 111 δολάρια το βαρέλι
ΕΛΛΑΔΑ

Δυναμικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις σε μεγάλες και μικρότερες πόλεις της χώρας, μπροστά όλα τα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας
Δυναμικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα

Το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας κάνει λόγω για θεσμική εκτροπή και αποτυχία άσκησης του ρόλου του
Ζητούν την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραβείο για το Βόρειο Αιγαίο στα Tourism Awards 2026

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών ζήτησε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Ιωάννης Καλτάκης
Βραβείο για το Βόρειο Αιγαίο στα Tourism Awards 2026
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου

Eπαναφέρει το θέμα της υποστελέχωσης και ζητά άμεσες λύσεις
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC

Τελετές μνήμης στα Κοινοπολιτειακά Κοιμητήρια Μούδρου και Πορτιανού με παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών
Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC