× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κλείνει» ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λέσβου

Μία γυναικεία υποψηφιότητα απομένει για να συμπληρωθεί

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/6/2019

«Κλείνει» ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λέσβου

Έντονες διεργασίες από την επομένη των ευρωεκλογών πραγματοποιούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του συντονιστή, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο στο ραδιόφωνο του «Ν» στους 99 στα fm, (και σε ΒΙΝΤΕΟ) για το διακύβευμα των πολιτών εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, ενώ σήμερα έκανε νέα παρέμβαση με άρθρο του στο «Ν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσημα και σε κάθε περίπτωση τα ονόματα των υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Είχε καταστεί, πάντως, σαφές ότι βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ το δήλωσε και ο ίδιος μετά τις ευρωεκλογές στο «Ν» (και σε ΒΙΝΤΕΟ). Θυμίζουμε ότι ο κ. Πάλλης είχε έρθει δεύτερος σε σταυρούς τον Ιανουάριο του 2015, μετά τον Γιάννη Ζερδελή που εξελέγη βουλευτής και ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, αποχωρήσαντος του κ. Ζερδελή, ο κ. Πάλλης ήταν πρώτος στη λίστα του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χωρίς σταυροδοσία.

Σημαντική εξέλιξη που συζητείται εδώ και μέρες είναι η πρόταση του επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Μπουρνού για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο. Ο κ. Μπουρνούς με παρεμβάσεις του και αρθρογραφία, φάνηκε να ενδιαφέρεται πολύ για τις εξελίξεις του Νομού, ενώ η κάθοδός του, φαίνεται ότι θα συσπειρώσει περισσότερους ψηφοφόρους, στη «μάχη» του σταυρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το ψηφοδέλτιο συζητείται και η Βασιλική Ανδρεαδέλλη, που ήταν επίσης στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές υποψήφια, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου με το ψηφοδέλτιο της Εριφύλης Χιωτέλλη για τον Δήμο Μυτιλήνης έλαβε τους περισσότερους σταυρούς (417).

Από τη Λήμνο φαίνεται ότι έχουν καταλήξει οι συζητήσεις για το πρόσωπο του Γιώργου Κότσαλη που έχει διατελέσει ξανά υποψήφιος και θεωρείται σημαντική υποψηφιότητα από τη Λήμνο.

Μένει βεβαίως ακόμα μία γυναικεία υποψηφιότητα λόγω της ποσόστωσης για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι συζητήσεις για το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ με την «Προοδευτική Συμμαχία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως ο Βασίλης Τεντόμας που παραιτήθηκε από τη θέση του συντονιστή για τις ενέργειες αντιμετώπισης του σεισμού δεν είδε αρνητικά μια πιθανή υποψηφιότητά του, κατά τη συζήτηση που είχε σήμερα μαζί μας στο ραδιόφωνο του «Ν» με αφορμή τα δύο χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της Βρίσας, που συμπληρώνονται σήμερα. Από την άλλη και ενώ όλες οι ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν στην ανατροπή της παράστασης νίκης από πλευράς ΝΔ, φαίνεται ότι δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής «ανοίγματα» στον κεντρώο χώρο. Αλλά Παρασκευή… κοντή γιορτή.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη