× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεν θα κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα εάν δεν πληρωθεί η «ρήτρα αναπροσαρμογής»

Δικαστική απόφαση-σταθμός!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/4/2022

Δεν θα κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα εάν δεν πληρωθεί η «ρήτρα αναπροσαρμογής»
' χρόνος ανάγνωσης

Νέα δεδομένα στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και στην «ρήτρα αναπροσαρμογής» και κατ’ επέκταση στο ζήτημα της αισχροκερδείας στους λογαριασμούς ρεύματος φέρνει μια απόφαση-σταθμός του Ειρηνοδικείου Αθηνών η οποία στέλνει το μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας στην ενέργεια.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών δεν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα εάν δεν πληρωθεί η «ρήτρα αναπροσαρμογής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει επιχειρηματίας, για να εμποδίσει τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην επιχείρηση του, καθώς δεν πλήρωσε το υπέρογκο ποσό της «ρήτρας αναπροσαρμογής», που συμπεριελήφθη στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Όπως σημειώνει το dikastikoreportaz.gr ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη είχε συνάψει τον Απρίλιο του 2021 σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με ιδιώτη πάροχο στην οποία είχε ρητά συμφωνηθεί σταθερή τιμολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αιφνιδίως τον Οκτώβριο 2021 ο πάροχος επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και ζήτησε να τροποποιηθεί το συμφωνηθέν πρόγραμμα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ν΄ αντικατασταθεί η σταθερή χρέωση κατανάλωσης με κυμαινόμενο μοντέλο τιμολόγησης, την οποία η επιχείρηση αρνήθηκε.

Τον Δεκέμβριο του 2021 στον λογαριασμό χρονικής περιόδου από 01-12-2021 έως 31-12-2021 χρεώθηκε χρηματικό ποσό 4.197,73€ μονομερούς από τον πάροχο με την ένδειξη «ρήτρα αναπροσαρμογής».

Παρά τις αντιδράσεις της επιχείρησης, προφορικές και έγγραφες, ο πάροχος αντί να προβεί στην αποχρέωση του ως άνω χρηματικού ποσού 4.197,73€, στον λογαριασμό που ακολούθησε για την χρονική περίοδο από 1-1-2022 έως 31-01- 2022 εκ νέου εφάρμοσε ρήτρα αναπροσαρμογής με αποτέλεσμα να υπολογίσει και να χρεώσει χρηματικό ποσό 3.902,78€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιχείρηση υπέβαλε τεκμηριωμένες έγγραφες αντιρρήσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν από τον πάροχο, με αποτέλεσμα ν’ αναγκαστεί να απευθυνθεί σε νέο πάροχο καταβάλλοντας μόνο το ποσό του λογαριασμού χωρίς όμως να αποπληρώσει τις χρεώσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής .

Στο μεταξύ έλαβε νέο λογαριασμό για χρονική περίοδο 9 ημερών , δηλαδή για τον εναπομείναντα χρόνο μέχρι την αλλαγή παρόχου, με χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής 539,74 €. Για την μετάβαση στο νέο πάροχο η επιχείρηση έπρεπε, είτε ν΄αποπληρώσει ολοσχερώς τις χρεώσεις αυτές, είτε να τις διακανονίσει. Κατόπιν τούτου διακανονίστηκε μεν το ποσό των χρεώσεων της αναπροσαρμογής, ωστόσο η επιχείρηση αμφισβητώντας την νομιμότητα του ποσού της αναπροσαρμογής αλλά και λόγω του ότι επρόκειτο για αιφνιδιαστική δαπάνη δεν μπορούσε οικονομικά ν΄ανταποκριθεί στο διακανονισμό.

Άσκησε αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα

Ζήτησε επιπλέον την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να μην επιτραπεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης , διότι τούτο θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία της, η οποία έγινε δεκτή από τον δικαστή και διατάχθηκε ο πάροχος να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια και εντολή για απενεργοποίηση της παροχής και διακοπή της ηλεκτροδότησης του ξενοδοχείου .

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τετράωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι ώρες άφιξης και αναχώρησης του πλοίου την Κυριακή 3 Μάη
Τετράωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+

Επιπλέον 188.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο εν μέσω αναταράξεων από τον πόλεμο με το Ιράν
Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 4 έως 8 Μαΐου

Θα καταβληθούν συνολικά 91,7 εκατ. ευρώ σε 107.160 δικαιούχους
Οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 4 έως 8 Μαΐου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τριήμερη επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Τετάρτη 6 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα βρεθεί στη Χίο για υπηρεσιακές συναντήσεις
Τριήμερη επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Ζημίες 33,7 εκατ. ευρώ για την Attica Group το 2025

Ο όμιλος των Attica Group διατήρησε υψηλά τα εσόδων και προχωρά χωρίς διανομή μερίσματος
Ζημίες 33,7 εκατ. ευρώ για την Attica Group το 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Επεισοδιακή η Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη

Εκατοντάδες προσαγωγές, συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών και αποκλεισμός της πλατείας Ταξίμ.
Επεισοδιακή η Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο στα 111 δολάρια το βαρέλι

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο σήμερα Παρασκευή 1 Μάη καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που συνδέονται με το Ιράν παραμένουν στο προσκήνιο
Νέα άνοδος για το πετρέλαιο στα 111 δολάρια το βαρέλι
ΕΛΛΑΔΑ

Δυναμικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις σε μεγάλες και μικρότερες πόλεις της χώρας, μπροστά όλα τα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας
Δυναμικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα

Το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας κάνει λόγω για θεσμική εκτροπή και αποτυχία άσκησης του ρόλου του
Ζητούν την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραβείο για το Βόρειο Αιγαίο στα Tourism Awards 2026

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών ζήτησε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Ιωάννης Καλτάκης
Βραβείο για το Βόρειο Αιγαίο στα Tourism Awards 2026
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου

Eπαναφέρει το θέμα της υποστελέχωσης και ζητά άμεσες λύσεις
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC

Τελετές μνήμης στα Κοινοπολιτειακά Κοιμητήρια Μούδρου και Πορτιανού με παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών
Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC