× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γνώσεις που σώζουν ζωές

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Βαφειό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2022

Γνώσεις που σώζουν ζωές
' χρόνος ανάγνωσης

Η αντιμετώπιση αναπάντεχων ασθενειών, κοινών τραυματισμών και δυσλειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής.Ενώ ένας άνθρωπος επεμβαίνει σε ένα περιστατικό με καλή θέληση και με σκοπό να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, η έλλειψη γνώσης οδηγεί με βεβαιότητα σε μη αναμενόμενα αποτελέσματα όπως παράταση του χρόνου ανάρρωσης ενός τραυματία ή την αδυναμία διατήρησης ενός θύματος θανατηφόρου περιστατικού, στη ζωή.Καθώς τα ατυχήματα ποικίλουν από την ρινορραγία μέχρι και την καρδιακή ανακοπή, θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να είναι έγκυρα καταρτισμένοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πρώτων βοηθειών στην αίθουσα του Πολιτιστικού Ομίλου στο Βαφείο. Ο γιατρός Axel Dembeck πιστοποιημένος εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών, ειδικός αναισθησιολόγος, με πολυετή εμπειρία στις διασώσεις με ελικόπτερο και ασθενοφόρο δίδαξε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άνθρωπος για να σώσει την ζωή ενός συνανθρώπου του όταν βρεθεί σε κίνδυνο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γευσιγνωσία βιολογικών κρασιών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Παρασκευή 8 Αυγούστου 12.00-14.00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ζήστε τον σεισμό… με ασφάλεια!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου σας καλεί σε μια μοναδική εμπειρία προσομοίωσης σεισμών στη σεισμική του τράπεζα – Εκπαίδευση, δράση και γνώση για μικρούς και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Του γιαλού κι του μπαχτσέ τ’ αρώματα» με κεράσματα και γεύσεις από τη Λέσβο

Το 1ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων Περάματος θα γίνει στις 7 και 8 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στην Τζίθρα και τη Μονή Κρεωκόπου

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Αιγαίο – 40 χρόνια γεύσης και παράδοσης στη Σκάλα Ερεσού

Ένα σημείο αναφοράς για καλό φαγητό, ζεστή φιλοξενία και θέα στο πέλαγος
ΓΕΥΣΗ

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου εκδήλωση Βιολογικού Μελιού από την Οικογενειακή Επιχείρηση «Μέλισσα» από την Άγρα
ΓΕΥΣΗ

Ταβέρνα «Ουρανός»: Μια οικογενειακή ιστορία τριών γενεών στην Επάνω Σκάλα

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται με την ίδια αγάπη από την εγγονή Μαρία Βασίβαγλη
ΓΕΥΣΗ

Δυναμική η παρουσία της Ποτοποιίας Σαμαρά στο OUZOFEST 2025

Το OUZOFEST 2025 φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη, ενώ ακολούθησε και εκδήλωση στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Μουσείο του Σιγρίου

την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το ελαίολαδο «Πηνελόπη Κουλαγίνη»
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας