× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το ΚΚΕ δεν θα παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/3/2022

Το ΚΚΕ δεν θα παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Βουλής όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι σημειώνεται στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Καθιστά σαφές πως «η καταδίκη της απαράδεκτης εισβολής και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας και ταυτόχρονα η αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας δεν έχει καμία σχέση με την οποιαδήποτε στήριξη στον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι. Και η συγκεκριμένη συνεδρίαση έχει τέτοια ακριβώς χαρακτηριστικά καθότι και ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ που ευθύνεται και αυτό για τον πόλεμο και τα δεινά του λαού της Ουκρανίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνει μία προς μία τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση Ζελένσκι και υπογραμμίζει πως αυτή η στάση είναι «η μεγαλύτερη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος για να βγει πραγματικά νικητής θα πρέπει να απαλλαγεί τόσο από τη ρώσικη εισβολή όσο και από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι που τον σέρνουν στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων».

Επιπλέον η ΚΟ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι την ίδια στάση θα κρατούσε αν στη Βουλή προσκαλούνταν να μιλήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν ή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν και υπενθυμίζει ότι «την ίδια στάση έχουν κρατήσει άλλωστε εκπρόσωποι του ΚΚΕ σε περιπτώσεις που “τιμήθηκε” από Δημοτικό, Περιφερειακό Συμβούλιο ή άλλους κρατικούς θεσμούς πολιτικός εκπρόσωπος αντιλαϊκής κυβέρνησης (όπως ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας με το κλειδί της πόλης κλπ.)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η επιστολή:

Επιστολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθήνα, 31/03/2022

Κύριε Πρόεδρε,

Σχετικά με την πρόσκληση και ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2022, σας γνωρίζουμε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν προτίθεται να συμμετάσχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταδίκη της απαράδεκτης εισβολής και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας και ταυτόχρονα η αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας δεν έχει καμία σχέση με την οποιαδήποτε στήριξη στον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι. Και η συγκεκριμένη συνεδρίαση έχει τέτοια ακριβώς χαρακτηριστικά καθότι και ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ που ευθύνεται και αυτό για τον πόλεμο και τα δεινά του λαού της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση Ζελέσνκι ‑όπως και οι κυβερνήσεις πριν από αυτόν- προέκυψε υπό συνθήκες μεγάλων εκβιασμών προς τον ουκρανικό λαό, ειδικά μετά το πραξικόπημα του 2014, με την άμεση παρέμβαση του ευρωατλαντικού στρατοπέδου.

- Ευθύνεται για την καταπάτηση των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, για τη στήριξη και συνεργασία με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, όπως το τάγμα του Αζόφ, που έχει ενταχθεί οργανικά στον ουκρανικό στρατό, την αστυνομία και όλες τις κρατικές δομές.

- Ευθύνεται για τη νομιμοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας, την αποκατάσταση ως «εθνικών ηρώων» (!) των συνεργατών των ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

- Ευθύνεται για την απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, τις διώξεις των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, την αναίτια σύλληψη και φυλάκιση του Γραμματέα και άλλων στελεχών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ουκρανίας που αυτή τη στιγμή κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους. Θυμίζουμε ότι το ΚΚ Ουκρανίας έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενάντια σε αυτή την απόφαση, ενώ Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου είχε διαπιστώσει σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της ουκρανικής κυβέρνησης στην Ανατολική Ουκρανία.

- Ευθύνεται για την απαγόρευση 11 ακόμα κομμάτων της αντιπολίτευσης.

- Ευθύνεται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η ελληνική.

- Αυτή τη στιγμή ένας από τους αντιπροέδρους της Ελληνικής Βουλής, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, καθώς και άλλα στελέχη του ΚΚΕ, όπως ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος πρώην ευρωβουλευτής και ο Γιώργος Μαγγανάς, έχουν χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (personae non gratae) από την ουκρανική κυβέρνηση, επειδή βρέθηκαν παλιότερα στην Ουκρανία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό και στους διωκόμενους κομμουνιστές.

Συνεπώς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στην επικείμενη ειδική συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία θα μιλήσει ο Πρόεδρος Ζελένσκι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος για να βγει πραγματικά νικητής θα πρέπει να απαλλαγεί τόσο από τη ρώσικη εισβολή όσο και από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι που τον σέρνουν στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.

Την ίδια στάση θα κρατούσαμε, αν στη Βουλή προσκαλούνταν να μιλήσει ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν ή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν κλπ. Θυμίζουμε ότι την ίδια στάση έχουν κρατήσει άλλωστε εκπρόσωποι του ΚΚΕ σε περιπτώσεις που «τιμήθηκε» από Δημοτικό, Περιφερειακό Συμβούλιο ή άλλους κρατικούς θεσμούς πολιτικός εκπρόσωπος αντιλαϊκής κυβέρνησης (όπως ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας με το κλειδί της πόλης κλπ.).

Με εκτίμηση

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΚΑ

ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

114 χρόνια ελεύθερη Λήμνος με λαμπρές εκδηλώσεις μνήμης

Μαθητές, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, φορείς και αντιπροσωπείες από την Κύπρο τίμησαν την επέτειο της 8ης Οκτωβρίου 1912
114 χρόνια ελεύθερη Λήμνος με λαμπρές εκδηλώσεις μνήμης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο για την 114η επέτειο της απελευθέρωσης ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού συμμετείχε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ
Στη Λήμνο για την 114η επέτειο της απελευθέρωσης ο Χαράλαμπος Αθανασίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

42 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λήμνο

Μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φύλαξης στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου
42 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λήμνο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Γιαννόγλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mountain Eliminator

Ο πρωταθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου αγωνίζεται το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου στην Κασσάνδρεια, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα XCE και XCC
Ο Γιάννης Γιαννόγλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mountain Eliminator
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δουδωνής από τη Λήμνο «Πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή ακριτική Ελλάδα»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 114 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού και αναφέρθηκε στην οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την προστασία των παραμεθόριων περιοχών
Δουδωνής από τη Λήμνο «Πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή ακριτική Ελλάδα»
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας ‑ ΗΠΑ και πακέτο 4 δισ. δολαρίων

Η συνεργασία με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα, τα εξοπλιστικά, η ενέργεια και η ανταλλαγή πληροφοριών στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ
Νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας ‑ ΗΠΑ και πακέτο 4 δισ. δολαρίων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Κάσο ο Δήμαρχος Οινουσσών για το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

Στο επίκεντρο οι σύγχρονες ανάγκες των μικρών νησιών, το δημογραφικό, η ενεργειακή αυτονομία και το «δικαίωμα παραμονής» των κατοίκων στον τόπο τους
Στην Κάσο ο Δήμαρχος Οινουσσών για το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών
ΕΛΛΑΔΑ

«Ποιος νοιάζεται για τους ανθρώπους και ποιος για τα συμφέροντα;»

Το ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση με φόντο την πίεση στα νοικοκυριά – Σκληρή κριτική στη ΔΕΗ και τέσσερις προτάσεις κατά της ακρίβειας -Συνέντευξη του προέδρου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
«Ποιος νοιάζεται για τους ανθρώπους και ποιος για τα συμφέροντα;»
ΓΕΥΣΗ

Οι γεύσεις του Βορείου Αιγαίου έδωσαν ραντεβού στο Πασαλιμάνι

Παραγωγοί των νησιών παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο «PIRAEUS TASTE FAIR 2026», με άμεσες πωλήσεις, γευσιγνωσίες και συνταγές που ένωσαν τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Χίο
Οι γεύσεις του Βορείου Αιγαίου έδωσαν ραντεβού στο Πασαλιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Λάθος η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ και ΛΑΟΣ δηλώνει ο Χάρης Δούκας

Σαφής αποδοκιμασία της απόφασης της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη και μήνυμα κατά κάθε συνεργασίας με την Ακροδεξιά, ανεξαρτήτως συνθηκών
Λάθος η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ και ΛΑΟΣ δηλώνει ο Χάρης Δούκας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Το πανηγύρι γίνεται φεστιβάλ και φέρνει στο προσκήνιο τους ήχους της Λήμνου

Τα «Τριβόλια 2026» έρχονται από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου με μουσικά εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, ημερίδα και αναβίωση του πανηγυριού του Αγίου Δημητρίου στο Ρουσσοπούλι
Το πανηγύρι γίνεται φεστιβάλ και φέρνει στο προσκήνιο τους ήχους της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Δίωξη για πέντε κακουργήματα στην υπόθεση Καμπούρη για απάτη σε βάρος του ΕΦΚΑ

Στον ανακριτή ο τηλεπαρουσιαστής, η σύζυγός του και ακόμη έξι κατηγορούμενοι – Δηλώνει αθώος και κάνει λόγο για σκευωρία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
Δίωξη για πέντε κακουργήματα στην υπόθεση Καμπούρη για απάτη σε βάρος του ΕΦΚΑ