× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα»

Δηλώσεις του υπουργού Υγείας από τη Θεσσαλονική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/3/2022

«Όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα»

«Όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια διαδικασία με δυναμικά χαρακτηριστικά, με βάση την πορεία της πανδημίας και σημείωσε πως μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πλεύρης ανέφερε: «Γενικότερα όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Παρουσιάστηκε στην Επιτροπή από τη γενική γραμματέα, την κυρία Αγαπηδάκη, ένα συνολικό πλάνο της κυβέρνησης, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει και δυναμικά χαρακτηριστικά με βάση την πορεία της πανδημίας. Όσο δεν πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας θέλουμε να πάμε τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους στην απόλυτη κανονικότητα αλλά και γενικότερα να υπάρξει άρση μέτρων. Άρα μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα αλλά σίγουρα, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, αυτό θα είναι πιο ξεκάθαρο».

«Το βασικό στοιχείο που μας προστατεύει είναι ο εμβολιασμός»
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη διάθεση των αντιικών χαπιών για την Covid-19 της Pfizer, ο υπουργός σημείωσε ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες που τα παραλαμβάνουμε και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή είναι τα χάπια της Merck, ξεκινάνε τα χάπια της Pfizer. Παράλληλα θα υπάρχει διαδικασία και για τα δύο χάπια. Υπάρχουν κάποια επιστημονικά δεδομένα αλλά η διαδικασία είναι η ίδια. Θα διασφαλίσουμε αντιικά φάρμακα για όλο τον πληθυσμό αλλά η πρόληψη και το βασικό στοιχείο που μας προστατεύει είναι ο εμβολιασμός και αυτή τη στιγμή, παρά τα υψηλά κρούσματα τα οποία βλέπετε, το γεγονός ότι η εμβολιστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού έχει φτάσει το 84-85%, ακριβώς μας προστατεύει από τις νοσηλείες και τις βαριές νοσηλείες».

Για τα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς σε αναστολή
Ερωτηθείς, εξάλλου, ο υπουργός για το πότε θα επιστρέψουν τα νοσοκομεία στην πρότερη κατάσταση, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή και στο κομμάτι των διασωληνωμένων είμαστε σε νούμερα πολύ ελεγχόμενα από το ΕΣΥ, αλλά και στις απλές κλίνες πλέον έχουμε αρκετά κενά και έχουμε τη δυνατότητα και ήδη ξεκινάει η αποκλιμάκωση».

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι 31/12 θα παραμείνουν σε αναστολή και όσο υπάρχει πανδημία δεν θα επιστρέψουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Η απόφασή μας είναι ότι όπως ακριβώς ανανεώνονται οι συμβάσεις των ανθρώπων για να προσφέρουν για covid, από τους υγειονομικούς και ειδικά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές υπάρχει μια παραπάνω απαίτηση της Πολιτείας ότι για να παρέχουν τις υπηρεσίες θα πρέπει να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, να εμβολιαστούν».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής

Μη χάσετε την περιοδική έκθεση 1922
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στη γιορτή της κούνιας στο Ακράσι...

Λουλούδια, χορός και ψησταριές στο αγαπητό έθιμο
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γονεϊκό στρες, άγονα επιδόματα

Η κρατική στήριξη στις οικογένειες δεν καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης γονεϊκότητας σε χρόνο και χρήμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οχι smartphone κάτω των 13 ετών, όχι social media κάτω των 18

Η έκθεση σε οθόνες επηρεάζει αρνητικά «την όραση, τον μεταβολισμό και τη συγκέντρωση» των παιδιών, ενώ οι αλγόριθμοι προκαλούν «εθισμούς» στους ανήλικους χρήστες
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου