× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μέχρι το Πάσχα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Δηλώσεις του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής, Γκίκα Μαγιορκίνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2022

Μέχρι το Πάσχα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού
' χρόνος ανάγνωσης

Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Αυτό ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί κοντά στο Πάσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass».

«Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του» σημείωσε, κάτι που μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών, να αλλάξει και να επανέλθει, επισήμανε. Ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει πως «θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων» και συνέχισε λέγοντας πως: «Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ανέφερε πως: «Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με το ενδεχόμενο η κατάργηση του Green pass, να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε ότι: «Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του» επισήμανε και τόνισε πως «είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο αύστημα Υγείας» σημείωσε. «Αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ημερολόγιο 2026 με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου

Πρόσκληση συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδηλάτες και Lesvos Runners τιμούν το βουνό και τη φύση

Με ποδηλατοβόλτα, εκδηλώσεις και τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου της ορεινής ποδηλασίας γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Βουνού στην Αμαλή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΘΕΑΤΡΟ

Μια σκληρή ιστορία για τη διπλανή πόρτα ζωντανεύει στους «Αστέγους»

Κατερίνα Κομνηνάκα, Ανθή Σαμαρτζίδου και Άννα Ταξείδη μιλούν στον ρ/σ του «Ν» για το έργο, τις σχέσεις, τη βία και τις δομές στήριξης που λείπουν.
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι της ΣΥΝ‑εξέλιξης στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης

Χειροποίητες δημιουργίες και γιορτινή διάθεση από 12 έως 18 Δεκεμβρίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Βράβευση του Δήμου Μυτιλήνης για την προστασία των ζώων συντροφιάς

Διάκριση με «Ηρωικές Καρδιές» από το Υπουργείο Εσωτερικών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παράδοση βρεφικών πακέτων «Baby Kits» στην Καλλονή

Από την οργάνωση «Αποστολή» και τη Eurobank
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Το aRtοποιώ σκορπίζει αγάπη με γλυκό και αρκουδάκι

Συλλογή παιχνιδιών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες της Λέσβου
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Πώς το αιμοδυναμικό της Μυτιλήνης αλλάζει τον χάρτη της καρδιολογικής φροντίδας

Η ομιλία του δρ Αναστάσιου Μίλκα στην εκδήλωση της AHEPA και η μάχη για κάθε καρδιά στο νησί
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Πέτρα με παιχνίδια, δώρα και μελωδίες

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Πέτρας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια γιορτινή ημέρα γεμάτη δημιουργίες και εκπλήξεις το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Μην υποτιμάτε τα παιδιά σας»: το μήνυμα των Special Olympics από τη Μυτιλήνη

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ομάδα μπάσκετ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και ένα κάλεσμα για... κανονικότητα και συμπερίληψη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ